torsdag 31. juli 2008

Hallo fra Vakre Nord



--------------- Veldig fornøyd, har vært på bre i dag. -----------------

Jeg har vært på svartisen i dag, veldig bra for meg. Dro på impuls tur med ungene og overrasket mann og hele Halsa-gjengen, det falt i god jord. Turglade folk som er på Furøy-Camping for 14. gang. Skulle egentlig vært i studio, men det ble ikke noe av, og jeg ville ikke å sitte hjemme og kjenne på tomheten etter det, for jeg hadde gledet meg så veldig. Forskjellige videverdigheter som skjedde i bandet, jeg synes ikke det hører hjemme på blogg, så nok om det.

Det er fantastisk hyggelige mennesker som eier Furøy camping, og som før fikk jeg lov til å låne pc for å blogge hvor jeg var i verden. Kunne ikke akkurat skrive at jeg skulle hit, når det skulle være en overraskelse, for en og annen leser bloggen fra gjengen og i går fant jeg ut at jeg har en fast leser opp i her, fantastisk.

Campingen ligger ved et fergeleie, anbefales med hele hjerte, og det er bare en 1/2 times kjøretur unna isbreen.

Ihvertfall var jeg på bre, tok masse kule bilder, men denne maskinen hadde ikke kortleser. Jeg skal legge ut skrytebilder straks det ordner seg. Er veldig fornøyd med meg selv i dag, og mitt fantastiske følge på breen. For en dag! Jeg kan! Jeg lever! Jeg fikk kjørt meg psykisk og fysisk. Holdt på å psyke ut to ganger, men jeg tok meg sammen.

Nå er det fellesmiddag!

Have it,

Betty

Jeg svarer kommentarer når jeg ikke er så travel. :)

mandag 28. juli 2008

Hallo i Varmen!

Kanskje det føles veldig fint og kaldt å bare sitte helt i ro og blogge en stund, det er hæslig varmt. Folk sier at man ikke skal si det, men jeg gjør det: Det er for jævli varmt, altså. Jeg tok en kald øl her i sted, selv på en mandag og det føltes avkjølende for innsiden, og jeg giret ned noen hakk. Fine greier.

Holdt på å gå i baret i går. Jeg får inn lesere fra andre bloggere til Betty42, som har lest om bloggere i Adressa og det er jo sjarmerende at det snakkes på internett, og baksnakket er ihvertfall synligere her enn IN REAL LIFE, men det er bare å rote seg bort, å blande seg inn i det. Helt feil energibruk. Så puuuuh, det får bli med dette lille avsnittet, skal ikke inn i en ny "greie" med folk som er tøff bak tastaturet.

Jeg er glad for at sommeren snart er over. Hadde en toppers interrailtur. Bernt har laget et fotokart, som viser flere bilder fra hvert sted: SEES HER . Men hverdagen er veldig velkommen. Denne sommeren føler jeg at jeg har fått et spyd igjennom meg, kom i en sånn fart at jeg rakk ikke å komme meg unna en gang. Boltret meg fast i bakken, og der har jeg lagt fast, sittet fast, til en kom og hjalp meg med å trekke spydet ut. Let Go- Greien. Jævli vondt, men tiden leger alle sår og jeg har lært en hel masse.

I dag har gutta mine og jeg vært på Hegstadmoen med nok et fullt billass, det er virkelig en bra greie å gjøre seg av med skrap, og ting jeg ikke trenger. Skal ikke prakke det på noen, for halvparten av det jeg har, har jeg tatt i mot av høflighet eller grenseløshet (jeg vet ikke helt), men gæli ble det iallefall. FOlk må velge sjøl og ikke bare ta i mot ting med åpne armer, bare fordi det er gratis, det blir det mye trash av. Og skal en ha et forhold til ting, så kan en ikke eie formye, da forsvinner de bra tingene mellom alt det andre.

Bernt er nordafor og klatrer på isbre. Fint for han.

Håper dere gjør noe som er bra for dere!

God kveld,

Betty

søndag 27. juli 2008

Trondhjæm


---------------- Det er fint i byen min fortiden, sjø! -----------

Betty

fredag 25. juli 2008

Tøre Å Lykkes I Eget Liv Del 12

Å gi slipp er noe av det vanskeligste for oss mennesker, det har jeg bare skjønt nå. Gi slipp på tvilen, gi slipp på sorgen, gi slipp på fortiden, på tingene, på det som gjør at vi sitter fast. Gi slipp på mennesker som ikke vil gå den samme veien som en selv.

Ihvertfall så har en prosess startet i meg og jeg skal gi slipp på det, og være fri. Og det betyr uten å rakke andre ned, for hvis en prøver å slippe fri med å snakke dritt om andre, så er en ikke fri. En fri person trenger ikke trakke på andre, men klarer å gi slipp på de, for å slippe fri selv.

Vi kan rettferdiggjøre tvilen for å få lov til å sitte fast, så produserer vi årsaker, som ofte er lagt på andre, vi rasjonaliserer for å unngå å se på egen atferd, for de det er safest å sitte fast i gamle følelser og meninger og bilder av en selv.

Nå er det faen meg nok!

Jeg har fått så inderlig nok av dette. Jeg er i gang med å være så svær som jeg er og forventer i tillegg til mine ønsker at en endring skjer, for det er det jeg som bestemmer i mitt liv. mqeSå kommer tvilen snikende inn og janteloven kakker meg i hodet, og jeg prøver å tilpasse meg slik alle andre er, og det er den største feilen "ever" jeg kan utføre mot meg selv. Det er rett og slett et overgrep mot meg selv.

For det finnes mennesker på veien, som kan hjelpe meg frem mot mitt mål: Tøre å Lykkes! men da må jeg først gi slipp på de som ikke vil være der. Det er som disse tingene jeg holder på med å få ut av huset mitt nå, jeg må gi slipp for å finne de nye eller være i den friheten som det å gi slipp på tingene gir. Positive mennesker er der, de fordømmer ikke andre, men gir slipp og deres vibrasjoner tiltrekker seg ting som er bra for de. Jeg vil også det.

Det er underfundig at det skal være så vanskelig å gi slipp på negative personligheter, som alltid kritiserer andres ståsted. En unnskyldning kan vel være at man har trodd på de og ikke på en selv. Latt tvilen få spille deg et puss, i stedet for å lytte til din egen indre stemme. Lett å sitte fast i slike relasjoner, for de kan virke veldig overbevisende og sanne, som om de har en slags rett til dom over andre. Og hvis du er med å dømme så slipper du `kanskje`å bli dømt selv.

Folk som ikke vil vokse, må få være i fred. Deres negative vibrasjoner trenger du ikke å bli tiltrekt av, og hvis du slipper fri deg selv, så vil du automatisk ikke bli tiltrukket av de.

I og med at vi er født fri. så kan vi velge hvilke type personligheter vi vil være med og det underliggende prinsippet er at det som tiltrekker oss er det som styrer vår personlige trivsel. Derfor må all endring skje i en selv og ikke i de andre.

Helt til slutt en liten gjentagelse, selv om jeg skriver blogg, så er det ikke alt jeg deler om meg selv. Jeg vet nøyaktig hva jeg har delt på bloggen. Dokumentene ligget på nett, for 3 år bakover i tid. Jeg vet akkurat hva du vet om meg. Kanskje de som leser med kritiker øyne, og synes at dette er for personlig skal finne seg noe annet å gjøre i livet, enn å lese blogger til modige mennesker, som tror på spirituell vekst, det å være autentisk og ekrspressiv. For alle bør vel ha såpass genuin selvrespekt at de kune gjør det som er bra for de.

Ønsker dere alle en fantastisk fredag,

Betty

onsdag 23. juli 2008

Vi Var Der Vi Og



------------- Artig å være med å se en som opplever stor konsert for første gang. -----------------



-------------- Er det rart jeg føler meg rik? ----------------



-------------- IRON MAIDEN ---------------

Det var tøft! Og så har de jævla mye bra tekster!

Håper det ordner seg for meg med rockeband for meg og.

Ha en fin dag,

Betty

tirsdag 22. juli 2008

Blogg-treff på Moholts Perle



------------- Bloggefavoritter, Marianne, Lilly Craft, Anja og meg. Fint å treffes og ikke bare blogges. Sitter og snakker med en dame i fra Adresseavisen som skriver om blogger. Hun var kommet rett i dag, gitt. Dønn inn i fellesskapet. --------------



------------- Klesutdeling og lunsj. Knallbra dag! -------------------



-------------- Mats e med. ------------



---------------- Favorittbroren min!!! --------------------

Nå skal vi på SATS og kjøre noen intervaller, og forberede oss på ROCK`N`ROLL.

Ha en knallbra dag,

Betty

mandag 21. juli 2008

MY CLOSEST FAMILY



--------- Jeg er bare så priviligert. Disse menneskene er fantastiske! ---------



-------------- Min bror og Cecilie-pia våres er blitt kjærester, hvor vakkert kan det bli? ----------------



-------- Viktige menn i mitt liv! -------------------

Vidunderlige mennesker gir ubetalelig tid. Så fint å være sammen folkens!

God kveld,

Betty

søndag 20. juli 2008

Tøre å Lykkes Del 11

Hvor mange ganger har du følt at utfordringene har blitt uoverkommelig og ønsket deg en magisk formel så du kunne få det du ønsket deg. Dager på tomgang hvor du tviholder på fortiden og på følelsen av å ha blitt sviktet, i stedet for å slippe taket og gå videre. Det endrer nemlig inngenting å sitte fast i fortiden, hadde det bare gjort det, så kunne det hatt et snev av fornuft, men det kommer ingenting ut av det. "Ja, men de må da forstå". Neida, svaret er at det må de ikke, det er du som må slippe taket på de og være i senter av deg selv. Bunne din egen energi og leve livet, uten å sitte fast, men gi slipp.

Jeg tror på magiske formler, mer enn jeg tror på å vinne i Lotto, men jeg tror at energien og tankene må være frie og positive for deg selv. Og jeg tror at skal en nå sitt mål, må en ha de rette menneskene med seg på veien. Du har vel kjent forskjell på å sitte å prate med en som virkelig gir deg noe, og en som bare suger. Gode samtaler har god energi, gode mennesker skaper slike øyeblikk!

I dag har jeg fyllt 4 sekker med klær som virkelig er klar for kasting og 3 sekker for å gi bort. Jeg har fyllt opp skap og plass i huset med å tviholde på noe gammelt, en slags misforstått og inbillt trygghet, som ikke virker, klær som kanskje kan brukes en gang, klær i alle størrelser, og her er poenget: Jeg har ikke tenkt å fylle opp det rommet jeg nå har skapt med nye greier. Dette er ikke et skippertak, men en endring. Når nye ting kommer til, skal de vurderes etterhvert, verdien av, og om de skal ha en plass i mitt hus.

Vi må kvitte oss med det som ikke bringer oss fremover, og klær som fyller opp, gir en "hundretusenminusfølelse" (som jeg kaller det), og det bringer meg ikke videre, det kverker kreativitet. Det sies at klær skaper folk og det gjør det. Du kler deg slik du føler deg, og du fyller huset ditt, slik du føler deg. Se rundt deg, resultater lyger aldri. Alt er energi, og vi kan velge selv.

Så vi må skape et rom rundt oss, kvitte oss med det som ikke bringer oss fremover, uansett om det er folk, ting eller klær. Vi må finne det rette for å nå våre egne mål.

Jeg vet at dette er kunnskap som mange vil le av. 5 av 10 vil fortelle andre at jeg er rar, men de kan bare sitte der og fortelle og trykke hverandre og andre ned. Det er det de kan, og jeg går ikke ned to trappetrinn en eneste gang til i mitt liv for å prøve å bli likt eller få noe, av den typen mennesker. De er på sin reise, og må få være i sin prosess, jeg skal ikke ta fra de noe eller overbevise de om noe.

Jeg vet om folk som har som favoritt tema: sykdom, og det feiler de alltid noe.
Jeg vet om folk som alltid klager på andre som får til, og de står bom fast selv.
Jeg vet om folk som "disser" andre, som føler seg liten selv, men det helt tragiske er at de vet ikke engang at de ikke vet.

Din energi - er deg. Du trenger ikke å la deg styre av "disbelievers". Let go and let God!

Så neste uke gir vi oss selv en mental behandling. Vi er laget for å ha det bra. Vi trenger ikke å tvile på oss selv eller på våre egne evner til å oppnå det vi ønsker oss i livet.

Vi er laget for å utrykke det vi ønsker å utrykke!
Den stille stemmen fordømmer ikke deg selv, eller andre!
Den eneste konkurrenten du egentlig har er din egen ignoranse!

God ny uke til deg,

Betty

lørdag 19. juli 2008

Departure and Arrival



------------ Første bilde vi tok på turen. -------------



-------------- Siste bilde vi tok på turen. ---------------------

Et hav av opplevelser ligger i mellom :)

Home sweet home! Vi tok buss fra jernbanen og hjem, for å fullføre prosjektet maksimalt. Guttene er euforiske, jeg synes det var vanskelig å komme hjem, fordi jeg har på turen oppdaget at jeg ikke er noe flink til å gi slipp, så jeg MÅTTE starte renoveringsprosessen med en gang. Litt symbolsk og veldig viktig. Tok søppelsekker og gikk løs på klesskap. Nå står det to svarte søppelsekker med kvalitetsklær utenfor huset, som kan gies bort og 1 1/2 sekk med klær som skal kastes. Det er mye som skal skje her fremover. Tror Ann Lill sitatet var: Du reiser ut som den du tror du er, og kommer tilbake som en annen enn den du var. That`s for sure!

Veldig god natt,

Betty

A Wake Up In Stockhom

I går måtte vi gå av toget på Kastrup. Noen folk gikk og vandret på Öresundsbroen og all togtrafikk ble kanselert. Det brette seg en uro i forsamlingen og natttoget til Stockholm var plutselig lengre unna enn vi likte. Vi slo oss til ro med at politiet skulle ordne opp, jeg sprettet en box vin, eneste fornuftige a gjöre. Slikt noe hadde vi ikke taklet i starten av turen, mens nå har vi laert oss å ta livet som det kommer.

Bernt prater med alle folk, for han er stolt som en hane som har gjennomfört prosjektet, og vi er enige om at dette har vaert den mest spennende, utfordrende og laererike ferien vi noen sinne har hatt.

Da togene ble satt i gang igjen, var det samlet opp vanvittig mye folk som skulle på og en panikk utbrette seg. Menn som banet seg vei og sprengte inngangen på förste toget. Så ropte de på konene sine, for de kunne ikke stå igjen og vi måtte gi plass til de fine fruene, og vi gjorde det automatisk. Igjen på perrongen stod alle med barnevogn og vi. Survivol to thoose who takes it easy.

Vi kom med neste toget, vi rakk natttoget og i 6. sengen lå en ungdom fra Mexico. Ble ikke litt stresset en gang, og avstigningene av toget går som en lek, etter 4 uker. Nå er vi priset med hver vår pc. De tok euro på internettet her, og jeg hadde lommene fulle. Jeg liker ikke å brenne inne med mynter, for penger som ikke er i sirkulasjon har ingen verdi. Prövde å finne noe vettugt å kjöpe i parfymeriet på båten fra Tykland til Danmark, fant en lilla neglelakk, men manglet 30 cent, og dermed brant jeg inne med euro.

Jeg synes at vi skulle hatt euro overalt, det er et kjempestyr å drive å ta ut penger og ikke minst finne ut sånn ca hvor mye penger en trenger. F.eks. akkurat nå skulle vi alle vaert på do og det koster 10 svenske kroner her, så alle kniper igjen til vi kommer oss på toget, ikke for det vi kunne alltid funnet en minibank og tatt ut noen 100 lapper, men så må du finne minibanken også. Vi prioriterte nettet :)

Tusen takk for hyggelige kommentarer og så glad for at dere har fölgt oss på en viktig reise. Ann Lill hadde et supert sitat i starten av reisen vår, husker det ikke ordrett nå, men sitatet laerte meg at jeg reiste ut som den jeg trodde jeg var og kommer hjem og har gjort noen endringer inni meg. Denne turen har vaert viktig for meg og for samholdet vårt i vår familie.

Nå gleder jeg meg til å komme hjem. Veldig. Da blir det ROCK!!!!! Jeg er rede!

Ha en fin dag dere også,

Betty

fredag 18. juli 2008

DUISBURG

Duisburg. Aldri lagt merke til byen paa kartet, men her er vi altsaa. Kom oss fra London, endeligen, og til Amsterdam. Der har vi vaert et doegn. Vist guttene Red Light District og vi hadde noen kjempe fine spoerre timer etterpaa. Saa er jeg altsaa ikke barneverspedagog forgjeves.

Vi er paa tur hjemover, orker ikke vaske klaer mere paa turen, saa naa blir vi skitten, men det funker fint det. Gleder meg til rutinelivet igjen, og alle endringene jeg skal gjoere naar jeg kommer hjem. Totalrenovering pga noe denne turen har laert meg, tar det siden.

I dag har jeg tenkt en del paa at jeg er flink til aa by paa meg sjöl. Jeg har skrevet paa blogg hele ferien, saa alle som vil ha en kontakt med meg, har egentlig en mulighet igjennom Betty42, for her er jeg hver mulige dag. Det finnes folk jeg kjenner, som ikke forholder seg til bloggen min i det hele tatt. Det synes jeg er rart, siden det er saa stor del av meg. Noen har bestemt seg for at dette blogggreiene mine er et saert trekk jeg har. Men en ting er sikkert hadde noen jeg kjente skrevet en blogg om en slik reise som dette her, skulle jeg virkelig ha satt pris paa muligheten for aa bli med paa turen. Takk til dere som tar dere tid til aa kommentere her, moro aa ha med paa turen.

Da faar vi se, fra hvor det blogges igjen.

Lev vel,

Bettz

onsdag 16. juli 2008

Rule Britania



------------ Min soenns droem. Maa du aldri slutte aa droemme og maa du arbeide hardt for det du vil:) -------------------



--------- Denne tronen ble laget til Johnny English sine innspillinger. ------



------------- Mye man kan bruke kjente tall til :) ---------------



-------------- Hands up ----------------



------------- Ikke hver dag du moeter et gjenferd :) ----------------



--------------- Nye sandaler og fransk pedykyr. Har alltid vaert fornoeyd med foettene mine, maa jeg fortsette aa vaere det! :) ------------------

Jeg er fremdeles i London. Kunne kommet oss til Trondheim i dag for 14 000 kroner, eller til Brussel for 150 pund per person, et kjapt regnestykke gjoer at vi fremdeles er her, og det er ikke noe minus det, selv om vi maatte svelge baade seinvirkningene av Tatchers idiotstyring av landet (oppdeling av alle system) og kostnadene. England er virkelig ikke interrailvennlig!

Men vi har hatt en turistifisert dag, med British Museum, Moviemuseum, London Eye og Big Ben. Jeg er mest fornoeyd med at jeg har sittet paa en Engelsk pub og drukket Guiness og spist Fish and Chips (kiloene - oh my God, snart over dette her). Vi ble forresten kastet ut (paa en vennlig maate riktig nok), for minstemann hadde kjoept "feil" Doctor Who-leke og soerget voldsomt, akkurat da vi var der, selvsagt. Gikk i en bakgate og fant en kul rockescene og tattoobutikk, ville gjerne vaere der, men vi fikk ikke lov til aa ha ungene der,saa vi maate gaa (fikk ihvertfall laane wc). Det stod et band paa scenen og det brant i hele kroppen min, saaaaa lyst til aa vaere der, men hva gjoer man ikke for sine barn osv.

Startet dagen i dag med 4 x 4 og styrketrening, samt litt plasking i bassenget, og det funker som faen...stoel etter i gaar og det foeles perfekt, kroppen funker. Har sikkert gaatt 2 mil i dag og, men det regnes ikke, det er bare saann det maa vaere. Tok pedykyr i kveld paa hotellet her, 450 kroner. En opplevelse og en god samtale der. Spurte forresten en dame i resepsjonen om det var en tattoo, hun hadde paa oeret, hun sa HYSJ, for de har ikke lov til aa ha det her. Jeg trodde disse gamle fordommene var sagablott, men hun paastod at det var lettere aa vaere lesbisk enn aa ha tattoo naar du soekte arbeid. Der fikk jeg en god samtale ogsaa, saa jeg er fornoeyd med dagen.

Har faat noen kule meldinger fra folk i BBBB i dag ogsaa, saa naa gleder jeg meg virkelig til aa komme hjem og fortsette prosessen som er i gang og det lyder doedsbra om jeg maa si det selv :)

I dag har jeg moett foelelsen av aa bli stolt paa, ingenting er som det. At andre stoler paa at du er der, at du er aerlig, at du holder ord og at du merker respekten. Det er vakkert. I dag har jeg tenkt paa mennesker, dessverre som agerer stoerre enn de er, ubevisst, klager paa andre og lager masse lover om hvordan det er lov aa vaere. I dag har jeg opplevd respekt for den jeg er, fra fremmede og det er en fin, fin opplevelse.

Maa vaere aerlig, har hjemlengsel naa. Saa naa rykker vi nordover, vet ikke om det er bloggtilgang da, men artig at det gikk an aa holde koken disse ukene paa nett. Takker for foelget, saa langt.


------------ Kysset under den vidunderlige bro, vi har tonen igjen, etter all this years. ----------------



----------- Hilsen oss paa farten. -----------------


So long and take care,

Betty

tirsdag 15. juli 2008

Full Fres!



---------- Vaar egen tidsreise -----------



-------------- Picadelly Cirkus ----------------

He-he. Ja, ka dokkar trur? At vi endte opp paa gaten, eller paa et av Englands dyreste hotell i Businessgaten, rett ved Tower-Bridge, for to netter? Sitter naa og skriver i et hotellets Club Lounge og drikker gratis vin. Kan ta hva jeg vil, it's for free, lissom. I morges startet jeg i hotellets trimrom med 4 x 4 intervaller, og styrketrening, det var fantastisk. For saa a svoemme i 25 meters-bassenget og kunne velge mellom 3 forskjellige badstuer. Jeg bare elsker det! Hva det koster?

Jeg gleder meg til i morgentidlig for da er det rett i trimrommet igjen. Endelig er det masse veldig hyggelige mennesker rundt oss, ungene bemerker at de liker engelskmenneskene. Jeg paastaar at vi har kommet rimelig tett paa hverandre. Klaer og skobutikker har guttene begynt aa kalle for "mamma-feller" og vi er frustrerte hver vaar gang, heldigvis sjelden samtidig.

I dag har vi vaert i Windsor, Legoland rett og slett, og jeg synes vi er driftige foreldre. Det er 6. gangen jeg er i London og jeg har aldri gjort saa lite "voksen-tinger" noen gang. Vel, det er jo rom for meg og, men paa et helt annet vis. Foerste gangen jeg var i London, var jeg 14 arr, trente Karate en uke her, andre gangen var jeg 15 aar, aleine reiste jeg rundt i min egen punksvaere, paa konserter shoppet kule klaer etc., 3. gangen var jeg paa motorsykkeltur, 4. gangen paa bryllupsreise, 5. gangen med jobb og naa interrail.



------------ Dagens utskeielse, og vi saa slottet som Prins Charles og damen bor i. --------------

Vi har ikke ordnet oss noe for i morgen, vi har proevd, men fikk en feilbeskjed av en paa stasjonen, kom til et kontor etter mye t-banekjoering og der var det stengt. Faar haape det loesner fint i morgen, skal ihvertfall vaere hjemme paa mandag og da er det snart studiotid for BBBB.

Interrail er mye stasjoner gitt, og ungene laerer sa det spruter. Det gjoer vi voksne og, baade om oss selv og om det aa toere aa slippe taket og stole paa at det ordner seg. Det har vaert en stor laering for meg. Vi har alt iboende i oss, om vi vil det, og alt vi har villet har vi faat til. Pengebruken er som forventet, faktisk litt mindre enn budsjettert, saa da gjoer det godt med litt luksus, unner meg sjoel virkelig det. Synes liksom at jeg kler dette livet, saa jeg faar bare sette igang og tjene mye penger, for I can get used to this :)



---------------- Jeg gir min support paa Eifeltaarnet, as well. ----------



------------ En veldig hyggelig dag, og det var den franske nasjonaldagen, saa alle serverdigheter var gratis. -----------------



------------....bare litt slitne....------------



------------ ........... og veldig fornoeyde ----------------------

Ha det fint der dere er,

Betty

mandag 14. juli 2008

Paris - London

I gaar var vi i Venezia, i dag har vi traalet Paris, Nattverd i Notre Dame, Mona Lisa og Eiffeltaarnet, naa sitter vi i London og har ingen steder aa bo. Spent paa dette her. Storbyklemmen er over oss, folk er ikke saa vennlig heller. Det er faen meg fullt over alt, og ingen plasser i Herberget. Luften gikk litt ut av ballongen min, men det ordner seg sikkert. Den som lever faar se. Naa angrer jeg virkelig paa at jeg ikke har hatt kontakt med Karen i det siste, som bor her og som sang musikal i Chess. Umulig aa finne henne uten adresse og telefon.

Vi blogges,

Betty

søndag 13. juli 2008

Italiensk Lynne



----------- Gondoltur var spennende. Fikk vite mye om byen som har 70 000 innbyggere. ----------------



------------- En time med masse info om bygningene, fikk se Casanova og Marco Polo sine hus. ------------------



------------ Det har regnet bergensere her i dag :) -------------

I gaar fikk jeg en italiener til aa bli rasende. Jeg var sint foerst! Airconditionen virket ikke paa rommet og jeg gav beskjed to ganger. 3. gangen de kom en Bell-Boy og sa at det snart ville virke, men klokken var 23:00, saa jeg ville ha en discount paa rommet (det kostet tross alt 200 euro). Vi kunne faa skifte til et annet rom, men det laa langt unna ungene. Jeg sa at jeg heller ville ha rabatt. Nei, han skulle gi meg utsikt over kanalen, og han saa at jeg var en utakknemlig gjest. Det var da jeg sa: "I don't care about that fucking kanal". Og det skulle jeg ikke ha gjort, for ordet FUCK gjoer dem virkelig rasende her nede.

Mens noen italienske gloser haglet om at jeg var: A little person and not his costumer, proevde jeg aa si at det var viktig a bo i naerheten av ungene. Han kunne gi meg 20 euro i avslag og jeg sa at det var jo bare en vits, jeg mente at 50 euro var et minimum. Kjoeper du kvalitet, har du lov til aa forvente kvalitet. Vi fikk to nye rom, en suite og et "vanlig" rom. Jeg gav han haanden min, og sa unnskyld for ordet fuck (jeg hadde ikke kalt han noe med fuck i, altsaa) og han hadde aldri i sitt liv moett en kvinne som hadde sagt ordet FUCK, not even his mother, som han sa.

Det sproe er at han kunne sluppet unna med 50 euro, i stedet for nye rom. Og det var ikke noe kult aa bytte rom heller, men en ny erfaring har jeg gjort meg. Staatt i en krangel med en italiener. Jeg tok meg en lang joggetur i morges, og paafoelgende kanaltur i Gondol. Veldig romantisk og helt noedvendig opplevelse om du drar hit. Maatte innom Markusplassen i dag ogsaa, for aa mate duer. Naa er det moderne meditasjon paa internettkafe, og en reise videre i kveld, til Paris.



------------- I dag har det vaert "Ruben-bestemme-dagen". --------------



------------- Fornoeyd. -------------



--------------- En pust i bakken. -----------------


Fortsatt god sommer,

Betty

lørdag 12. juli 2008

VENEZIA



-------- Det aller siste bildet tatt loerdag 12.JULI 2008 ------------

Vi ankom Venezia klokken 0730 i morges, og det ble en lang gaatur til togstasjonen, endelig litt real morsjon igjen. Har nok gaat opp et par kilo, mat og trim er umulig aa gjennomnfoere som hjemme, saa klart og det er jo ferie. Det var ingen natttog ledige fra byen (foroevrig ingen dagtog heller). Saa det ble en natt i Venezia.

Det er forskjellig hva folk formidler fra reisene sine! Det jeg har visst fra andres beretninger om denne byen, er at det er dyrt og vakkert. Det siste er jeg enig i. En fantastisk by, med tusenvis av butikker og kanaler. Artig aa se "in live" baatbuss, baattaxi, baatpoliti og ambulanse. Noen hus har bare inngangsmulighet fra baat og, og det er utrolig mektig aa vandre i de trange gatene. Butikkene har bare noen faa ting hver aa selge. Men til gjengjeld kryr det av dem. Dette passer meg supert, for jeg liker ikke kjoepesentre i det hele tatt. Fikk kjoept meg undertoey i dag og et par sandaler. Kult!

Markusplassen var bare markussplassen. Masse plaststoler og mye duer. Sikkert vaert stoerre opplevelse om vi hadde gaat inn i kirken, men det var mye styr med bagger et sted og lang, lang koe for aa komme inn etter det. Vi matet duer i stedet, de er jo ogsaa beroemte. Vi spiste lunsj i bakgate og prisene er uansett under de norske.

Vi begynner aa kjenne at vi har reist en stund, savner rutiner paa en maate, samtidig saa dette turlivet gaar bedre og bedre. Utrolig mye intrykk aa fordoeye og jeg fordoeyer ganske seint egentlig. Og jo mere jeg har i hode, jo mindre faar jeg formidlet av det hele.



--------- John Arvid paa Markusplassen. Til duenes glede :) ----------------



--------- Dagbilde fra en av plenty smaa kanaler. ---------



----------- Fra Oeylivet ----------



------------- Denne plassen satt jeg paa mye da jeg var 18 aar. Det var rart aa komme tilbake. Kjempeoey Ios, for alle aldre. ---------



----------- Et basseng for meg selv, det kan jeg like :)-------------



----------- Livetsreise gaar videre, ser meg litt tilbake, men har blitt flink til aa vaere i oeyeblikkene og tenke mulighetene fremover. Gleder meg veldig til hoesten og saerlig til at jeg skal i studio paa Toten om 14 dager. ROCK, savner det, men har gitaren og det blir noe av det :) I morgen drar vi til Paris. Ettermiddagstog til Bologna, og natttog videre. --------

Haaper dere har en fin sommer,

Betty

fredag 11. juli 2008

Paa vei til Venezia

Byen som ble rik paa sjoeroeveri og korstogsutrustning, det er Venezia det! De som tok tak i arabiske tall for aa foere regnskap, som oppfant bank og sjekkhefter. Vi er paa vei dit i baat. To netter om bord. Hadde egentlig bestemt oss for aa dra nordover gjennom Serbia, men det var togstreik den veien. Vi fikk vite dette, da det var 2 minutter igjen til tog vestover til Kiato. Vi loep som gale, rakk det og ble satt av mitt ute i hutaheiti. Der var det tog streik videre, saa vi tok taxi i en time, 110 euro. Enna hadde vi ikke bilett til baaten, men det ordnet seg. Alltid!

I dag skal jeg sole rompen min paa dekk, det er planen. Og naar en har en plan, kan en alltid improvisere, saa kanskje jeg soler meg foran ogsaa. Det er basseng ombord, saa dere skjoenner, det er ikke mye vi mangler. Ingenting!

Akkurat naa flyter baaten med Albania paa houyre siden og Italia paa venstre. Vi har god tid til den indre reisen her. Leser boeker og skriver sanger. Er veldig opptatt av tilgivelse for tiden. Det er mye helse i tilgivelse. Offerrolle, er en uenergisk tilstand. Vi tror vi er fri det, men det er hardere aa avsloere sin egen offertilstand. Hvis jeg tenker: "Jeg skal saa visst ikke vaere den som...." er det en offer tilstand. Vi maa by paa oss selv. Gi av oss selv, uten aa vente noe tilbake, men ikke der hvor du maa gaa ned to trappetrinn. Vi maa finne de menneskene som vil ha energien vaar.

Naa er det 3 minutter igjen paa internett her.

Fortsatt god sommer der du er,

Betty

tirsdag 8. juli 2008

Ios

Just perfect. De som sier at dette er bare en ungdomsoey, kan tisse meg i oeret. Denne oeyen,Ios har alt. Anti Paros var sirompet og kjedelig i forhold, og der var det halvgamle nordmenn, som vil ut aa drikke oel med halvgamle nordmenn. Naturen var kjedelig der i forhold til Ios. Det blir som aa sammenligne Nord-Norge med Soerlandet (og for meg er soerlandet bare nusselig). Her der det god energi. ROCKS, Dramatisk. Mennesker i alle aldre. Mere gresk. En by som klorer seg opp i fjellet. stranden. Just perfect. Kom hit ca 17 i dag. Har rukket aa svoemme i basseng og paa strand ogmimret over gamle dager. Jeg var her for 26 aar siden og hit drar jeg gjerne paa lang sommerferie siden. Pengene faar Athen-foetter her (brukte mye der), men mest fordi det var saa kult aa komme hit.

Dette var goey,

Betty

IOS NESTE STOPP


En kjapp blogg foer vi drar til Ios, ungdomsoeyen. Naa har vi alt stasjet rundt oss igjen og pulsen oeker, naa har vi latet oss i 4 dager. Fant vaart eget tempo, med morgenbad, og kveldsbad, i stedet for midt paa dagen (da var det saa sinnsykt mye nordmenn der). Var paa en grottetur, godt aa komme opp i hoeyden. Fant tagging fra 18oo tallet der. Stilig. Fin oey dette, men vi er liksom paa en annen type tur, enn aa sitte i baren om natten, og sove paa stranden om dagen. Jeg har vaert og jogget hver morgen og hatt det knallbra i mitt eget indre, alt ordner seg :)


Har truffet noen hyggelige mennesker fra Klaebu og fra Bergen. Gutta har funnet sin maate aa vaere paa ferie paa, dvs innlagt internettkafe 2 ganger om dagen. Her er alle barn paa oeyen og jeg da. Svalt og godt og stille. 2008 maaten aa meditere paa.

Jeg har faatt et myggestikk paa lymfearmen, har spist en allergitabelett, og har antibiotika med meg, saa det skal gaa bra. Naa er vi kommet halvveis paa turen. Spennende reise, som utfordrer kontrollbehovet. Vi har ikke ordnet oss sted aa bo paa Ios, vi regner med at det ordner seg, hvis ikke har vi lakenposer med, og kan ligge paa stranden.

Jeg lader opp til en flott hoest.
Haaper dere har en fin sommer!

Betty

lørdag 5. juli 2008

ANTI PAROS


Naa er det relaxing, faar svare paa kommentarer seinere, skal ut og oppleve solnedgangen nu :)







God sommer, Betty