torsdag 22. februar 2007

Narsissistiske psykopater

Linn Skåber minner meg om en person jeg har kjent i alt for mange år. I førstningen så lo jeg av programmet, men etter denne bekreftelsen og oppdagelsen ble jeg nesten bare kvalm av å se det. Hvordan en narsissistisk psykopat kan styre andre mennesker, ingen som tør å si i mot. Noen prøver, forsiktig, men det har ingen gjennomslagskraft. Linn ordnet i dag fest for sjefen, men hele festen dreide seg om Linn.

Jeg fryser på ryggen av hvor likt det er. Heldigvis er dette mennesket langt ute av mitt liv. Men akkurat slik hadde hun full styring på omgivelsene. Og store sterke mennesker, inkludert meg selv, gikk med bøyd nakke og talte bare forsiktig i mot. Hun elsket motstand sa hun, men hun hatet motstanderen.Og tok all æren for alt. Nå må jeg si at Linn har 3 hakk mere innbydende personlighet enn henne jeg tenker på, så programmet kan sees. Men en slående likhet altså.

Hver dag siden Hell og fest talen har jeg tenkt på Johan O. og lest det han har skrevet. Han fikk Hedersprisen der, blant sine egne. Jeg kunne skrevet det i bloggen, ja til og med før Adressa (om det så var et point) men jeg forvekslet han med Jan O. og ble usikker da jeg kom hjem. Sånn er det å ikke stole på egen kunnskap. Her om dagen skrev jeg Steinkjer 100 år kommunen. Det er 150 års jubileum og jeg er invitert. Stilig. Jeg skal gjøre en bra jobb.

Det ble ingen tur ut i dag. Rekord: en uke inne! Og jeg er ikke sur en gang. Ingen går meg på nervene og jeg går ingen på nervene. Oppturen er startet. I morgen blir det en tur ut, det kjenner jeg på meg. Nå sitter jeg ikke her og er øde og forlatt, langt der i fra. Jeg har fått meg 58 nye myspace venner og videoen er spilt til nå 1654 ganger i skrivende stund. Fasinerende å bli kjent med en hel verden og få de rett inn i stua. I dag fikk jeg invitasjon fra Pirats Kills No Music, da ble jeg glad. Jeg henger med på et vis, folkens.

Personlig synes jeg det er stas å få kontakt med andre SURVIVORS av kreften. I have kicked cancer's ass! og det er det flere som har gjort. Mange har gått tapt og nå blir jeg kjent med folk ute i verden, som viser ansikt. En dame med navn: Robin, sier dette:" I LOVE THIS CRASY TRAGIC SOMETIMES ALMOST MAGIC AWFUL BEAUTIFUL LIFE. Hvis du er nyskjerrig, har jeg lagt lenker til myspace på Betty42.

Det ser ut til at kreften har gjort livsendringer for alle. Og alle lever sterkere enn før kreften. Og noe galt med det? Den narsissistiske psykopaten ville syntes det, fordi da er hun ikke i fokus. Tenk det! Gud, jeg er glad jeg har sluppet taket i slike mennesker. Det kalde klamme grepet har sluppet taket i meg. Jeg har gjort jobben!

Vi går en vinterferie i møte og ungene gleder seg. For oss voksne kommer denne ferien som julekvelden på kjerringen gjør. Vi sa det i fjor at vi skulle planlegge bedre og pluselig så er vinterferien her. En idiotferie. De fleste kan ikke ta fri og gjør de det, så er det en uke mindre i sommer. hvis du da tar en uke påskeferie, så har du 3 uker i sommer og det holder altså ikke, egentlig. Vinterferie, er like avlegs som høstferie. Men høstferien er litt værre, akkurat kommet i gang og så er det ut igjen. Det funket før i tiden, når potetene skulle i hus, men i dag er det helt "på tryne", spør du meg.

Ellers ruler livet! Sånn er det å bli frisk. Livets champagne er å være frisk, ingen tvil om det. Jeg kjenner oppturen og takknemligheten over en frisk kropp, skal aldri glemme det, aldri!

Blogger ut her! Med ønske om en trygg og god natt til trofaste lesere. Bernt møtte en gammel kollega i dag og han kunne fortelle at konen leste bloggen. Det er jeg så glad for! Det er ingen som skal føle seg tvunget til å kommentere her. Dette er et fristed for deg, som for meg. Jeg skriver, mitt valg! Du leser, ditt valg! Dere som vil meg vel, blir gode øyne for mine ord. Det finnes de som lusker rundt på bloggen min, for å si noe dårlig om meg etterpå, de teller ikke, de er snyltere og vil alltid være det og er ikke verd papiret det er skrevet på en gang. Nå har ikke akkurat disse ordene sett et papir noen gang og er snarere tastet enn skrevet med penn, men whatever! Du skjønner hva jeg mener.

God kveld,

Betty

5 kommentarer:

Anonym sa...

Linn Skåber er morsom ja, og det som gjør det aller morsomst er gjenkjennelsen. Mange som kjenner igjen andre der, har enda ikke møtt noen som kjenner igjen seg selv. Men det ligger vel i greia det, hvis du er på det nivået ser du det ikke selv, sikkert.

Enig med deg om vinterferien, den er temmelig meningsløs, og skaper mye stress for mange tror jeg.

Nyt livet Betty, nå er det straks helg!

Betty Boom sa...

En liten dose Linn Skåber bør bo i oss alle. Men de fleste av oss tar for liten plass, mindre enn vi trenger av redsel for å ta for stor plass. Vi skal ikke være til bry og "hva vil de andre si".Så ekstrem varianten kan minne oss på at vi skulle eksponert oss selv litt mere.

Hun jeg refererer til ser ikke en pøkk. Det er bare alle andre som ikke er seg selv, i hennes verden.

Snedig å se strategiene hun legger opp for å få folk til å føle seg dumme sjøl.

Uovervinnelige?

Neida, fin trening i å holde fast i seg selv.

Betty

Anonym sa...

Jeg kjenner også ei slik kjerring du beskriver. Jeg ser henne ikke mer for å si det sånn.

Dominerende personligheter er ikke sterke mennesker, det burde flere mennesker finne ut av.

Betty Boom sa...

Det er ikke så viktig om de finner det ut, bare du finner det ut og ikke lar de innvirke på ditt liv.

Betty

care sa...

Linn tar tolker denne rollen glimrende. Virker som vi alle kjenner en slik tjei.