fredag 3. mars 2006

Opptur og god gli

"Fløtt dokkar, rævholdar, eg har god glid", powerbetty på ski. Det er herlig å være bergenser i trøndelag. Fantastisk vær og masse snø. Det er til å bli i godt humør av bare det. Det er klart at Røros har hjelpt. Fikk et oppsving her etter at jeg la ned forventningene og fikk god nok søvn. Tåler flere gjøremål enn i Januar før det sprekker. Så var det å lære seg å stoppe før det sier pang. Jeg er i gang med 3. brødbakingsrunden etter Røros og nå tar jeg det med venstre hånden.

I dag er det 40 år siden John Lennon sa at Beatles var mere populær enn Jesus.

Torsdagsmorgen voknet jeg av at Ruben pratet utenfor huset. Der stod han, med ski på beina, klar for en skidag på SFO. Det gjør meg stolt at han har selvstendigheten til å gå aleine dit, selv om kompissene ikke skal dit. Det er ulike ting som gjør oss stolte som foreldre og her i gaten er det full fart i skiløypen. Snart går ungene her 1,5 og 2 mil og sånn og jeg gjetter at de får masse kred. for prestasjoner. Der henger vi etter gitt. Vi er simpelthen litt seinere tur folk. Vi trimmer, de trener. I tillegg har vi John Arvid som går stabilt men seint. Det er fint for Per Kristian å rykke ut med en av oss foreldre aleine av og til, men han ønsker seg at vi er samlet for det meste, så enkelt er det ikke. John Arvid fikk nye slalomski til jul. Han har ikke fått brukt de ennå. Det er ikke noe miljø for slalom i gaten og vi valgte i år og følge opp turskiopplegget. Slalom er jo en dyr greie også. Slalom er lænt og jeg savner det, men det er kjekkere å være flere familier på tur.

Jeg har ordnet meg en ny pupp. En pupp med noe limgreier bakpå, slik at den skal sitte fast når jeg bader. Tok størrelse 6, selv om 7 hadde vært det korrekte, men jeg skal jo ned i vekt og da sparer jeg samfunnet for noe utgifter. En pupp koster 2250 kroner. Jeg har levert fra meg størrelse 8 i butikken, de sender brukte pupper til damer i Romania. Vi har det greit her i landet vedr. en del områder, hva? Ny badedrakt er kjøpt inn og den kostet halve barnetrygden gitt, men det er et viktig plagg. Damene på Hoff i Norde er skikkelig service minded, jeg fikk den beste badedrakten. Damene i begge butikkene så at jeg hadde gått ned i vekt og at jeg hadde vært hos frisøren på Røros. Det var hyggelig.

Det var da jeg gikk oppover Norde med solen mitt i mot at jeg fikk denne privligerte følelsen tilbake. Ikke engang piggdekkboten på 750 kroner greide å vippe av den følelsen. Gutta har ikke mast på noe ekstra greier fordi vi trenger penger til syden turen. Jeg besluttet oss for å bruke 3 hundrelapper på kino. Bernt var i Oslo og vi trengte å få tiden til å gå litt. Vi gleder oss veldig til turen og tiden går sakte. Vi så "lille kylling", en søt og alvorlig historie med mye humor. Vi hentet Ruben på SFO først. Jeg hadde ringt og sagt på forhånd at vi skulle på kino. Han trodde vi skulle på SKI NO og stod klar med skiene på. Dro opp til Benedikte etterpå, hyggelig.

Fredag stod jeg opp først og laget frokost til Bernt. Han blir kjempetrøtt når han får noe omsorg, så det skal bli bra med ferie. Han kom hjem med fly i natt og pang i gang i dag. Vi dro sammen ned til sykehuset for å besøke mine svigerforeldre. Det er sterkt dette livet. Vi må leve i dag gitt. Han så bra ut. Gått ned noen kilo og et glassklart blikk. Helt rolig. Han har akseptert situasjonen. Han ville prate aleine med Bernt. Jeg dro til trygdekontoret. Det veltet store følelser i meg etter møte med min svigerfar, men det var godt å treffe ham. Jeg tenkte på om jeg hadde fått tilbakefall og måttet ligge Stolv og begravelse og alt mulig. Jeg skal lære meg Vårsøg og takke for sommeren som eg får.

Trygdekontoret så det ut som en fargerik flyplass. Det er blitt god service i denne delen av helsevesenet. Det virker som om det har skjedd en holdningsendring. Som om de har oppdaget at de skal gi oss den servicen vi har krav på og ikke krangle med folk eller være kjipe. Det har skjedd noe bra de siste 10 årene. Vi diskuterte min nåtid, fremtid og økonomi. Ubehagelig å trenge hjelp og ikke være verdensmester. Jeg blir nok sykemeldt lenger. Det tok tid å reparere kropp gitt. Er sannelig ikke sikker på at jeg skal lede prosjekt når jeg er tilbake i jobb igjen. Jeg trenger å få ta noen oppgaver, intill jeg kjenner hvor mye krefter jeg har og kan bruke på jobb.

Fredag ble en slags lykkedag. Marianne var på besøk her. Veldig bra at vi har kontakt igjen. Svigermoren min skal bo hos oss når vi er på ferie. I dag er det trim, pakking og herrrrrrrregud
brøøøøøøøøøødene.....

Betty

Gran Canari here we come.

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Hei Power-Betty, så sterk nå!
Ha det kjempefint i syden da, vennen, det fortjener du!!

Du, fra uke 12 kan du melde deg på trim gj. bedriftshelsetjenesten: (bedriftsfysiot. Beathe Andersen). Tirsdager trening i Zenit yogasal, torsdag morgen i pirbadet. Veldig bra tilbud dette (si fra så skal jeg sende deg tilfnr på sms)

Jeg prøver og prøver å legge til linker, men æ får de ikke te sjø!! Hjælp!

Ingunn sa...

Hvis du ser på kommunemailen din finner du tekst og besifring til Vårsøg. Si fra hvis du vil ha den til annen mail, får ikke til å sende den hit.
Ingunn

Betty Boom sa...

Takk Ingunn. Betty