torsdag 21. februar 2008

Bloggeliten Suger!

Leste et bra innlegg hos en av de ærligste, mest oppriktige og modigste bloggerne jeg vet om, med overskrif: Push The Button, og ble inspirert til denne overskriften. Ingenting har endret seg. Det er akkurat som for et år siden. Jeg har ikke greid å trynsleike meg inn i bloggosfæren jeg heller. Alle vet hvem bloggeliten er, untaget de som er det. Sånn har mobbere alltid vært også: "Det var ikke oss!" Og her kunne jeg gått i gang med en lang post i psykologiens favør, om selvfølelse og mindreverdighetskomplekser, om egenerkjennelser og fravær av ansvarsfølelse og om at "det er alle de andre som er idioter, jeg har ikke gjort noe for å ekskludere jeg".

Men det gidder jeg ikke i dag. I dag skal det bli en fin dag. Med null kommentarer fra bloggeliten.

Sånn.

Fått opp besøkstallene for en stakket stund.

Betty Motor

58 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempefin på håret! Kari:-)

Betty Boom sa...

Thanx :-D Kari. Du er super!

Usladdet sa...

Jeg har av og til sett noen nevne "bloggeliten", men jeg har aldri skjønt hva/hvem det er. Skriver bloggerne for hverandre? I så fall - hvorfor?
Personlig gir jeg blanke blaffen i andre bloggere, jeg skriver for at mine innlegg skal indekseres av Google og bli lest av helt vanlige surfere.

Anonym sa...

Hei. Synes nå du er finest med det mørke håret men artig med det bleka å det røde også da:) Tøff som tør du.
Ser at du har trena lenge nå:)
Det gir resultater.
Den konserten hadde vært kult å vært på men er litt langt å reise. Får jo håpe dere skal spille i Oslo en gang. Da kommer jeg.

Ha en fin dag :-)

Eva

Eva

Betty Boom sa...

Nils Henriksen: På en måte så har du gått glipp av noe, for de er dyktige bloggere, spør meg om en måned, hvis du er interessert. Og takk for komment og det du deler.

God helg.

Eva: Jada, jeg vet...men det er artig å gjøre noe sprekt også. Men nå er det Back In Black (kaffebrun), litt ro i Betty42 `s liv :-D Skal si i når vi spiller i Oslo.

God helg.

Anonym sa...

henriksen: bloggere, eller folk som tilfeldigvis også skriver en blogg er også "helt vanlige" surfere ;)

Når det gjelder hvem som er "bloggeliten" er ikke det vanskelig å finne frem til. Enhver som tjener over 30.000.- i mnd. på å blogge kan betrakte seg selv som eliteblogger. Noen håndsopprekninger...nah, tenkte nok det, hehe.

Anonym sa...

Det er bare å finne seg sitt hjørne hvor en føler seg komfortabel og ikke bry seg så mye om hvem som kommenterer hvor. Selv er jeg ikke alltid like flink til å kommentere der jeg burde, f.eks skrev du en tekst her om dagen om flere viljer som jeg likte, men kom aldri så langt som til å legge inn en kommentar. Det er lett å snuble for fort inn og ut igjen. Det er så mye rastløshet på internett.
Selv har jeg aldri hatt noen opplevelse av at det eksisterer en bloggeelite, jeg vet at noen kommuniserer mer sammen enn andre, men jeg tror de fleste av oss finner venner og og bekjente etter en stund. Jeg har vel vært rundt for lenge.

VamPus sa...

Siden jeg blir tatt for å være i bloggeliten så kanskje svare - det finnes over 30 000 blogger(e) i Norge. Jeg får mail fra mange som vil at jeg skal nevne dem i bloggen for at de skal få lesere. De suger. De kan ikke skrive. De er uinteressante. Og du mener altså at jeg mobber dem fordi jeg ikke med hånden på hjertet kan anbefale venner og kjente å bruke tid på å lese noen jeg sjøl ikke gidder.

Jeg er drittlei hele denne debatten. Har du ikke lesere så er det ikke fordi at JEG eller noen andre IKKE vil at du skal ha det. Det er ikke mobbing. Dersom jeg hadde mobbet så hadde jeg faktisk anbefalt en del av dem som kontakter meg. Da hadde de fått besøk av den krasse kommentatorgjengen som hjemsøker min blogg, og tro du meg - de ville fått kjørt seg. For mange av dem plukker på alt du er - kommenterer alt fra utseende mitt, vekt, til skrivefeil og hva jeg skriver om. Dersom du seriøst vil ha den gjengen på besøk så skal jeg linke deg opp med store bokstaver - rett og slett fordi jeg er lei sutringa over "elitebloggerne".

Min motivasjon for å blogge er at jeg elsker å skrive. Jeg har vært politisk aktiv i 15 år. Jeg kommuniserer med folk og liker debatter. Hvis folk liker bedre å lese min blogg en din så er det da for faen ikke min skyld?

Get over it. Seriøst.

Betty Boom sa...

picxx: Tror jaffal at det er mange som blogger på jobben.

Yeahyeah!:Joa, jeg har mitt hjørne og trives her. Og ærlig jabba, kunne ikke "cared less" over antall lesere, bedre med 100 gode enn tusen kjipe osv. Må bare brøle av og til, særlig fordi Anja blir totalt ignorert og såret av bloggeliten og hun kan faen meg skrive og dele av seg selv.

Jeg er ikke noe flink å kommentere selv, eller dvs prioriteringssak, tidskonto blabla. Rekker bare av og til å legge ut en post selv.

Vampus: Dumming kan du være sjøl.

Jeg har aldri regnet deg som bloggeliten, så det er sagt.

Og i forhold til ditt politiske ståsted, så ønsker jeg meg at du ikke linker til meg. Jeg har null respekt for handlingen å legge ut Muhammed bilder, so forget me.

B

Jeg mener ikke at det skal være straffbart å legge ut M.bilder, jeg mener bare at det er respektløst. (så vi har ryddet den av veien).

Skippern sa...

Hvor mye må en eliteblogger blogge for å komme i bloggeliten? Skal man bli en eliteblogger må man (etter min mening) gjøre blogging til en leveveg, altså du må satse på å få en så stor lesermasse og inntekter av det til at du kan prøve å leve av BLOGGING. At folk bruker mye av sin arbeidstid til å skrive blogger gjør dem ikke til noen eliteblogger.
At hobbybloggere som meg (og de fleste andre) ikke kommer opp i noe som en gang ligner en elite er mindre viktig. Ja jeg har noen reklamer på bloggen min, og jeg håper på at det skal bringe inn noen ekstra kroner, men jeg har ingen tro på at jeg skal bli rik på den måten.
Klart det er viktig for alle bloggere å bli lest og likt, og jeg prøver bevist å skrive om ting som jeg er opptatt av. Og jeg liker at folk jeg kjenner linker til bloggen min, på samme måte som jeg linker folk jeg kjenner, og har heller ikke noe imot at andre folk linker til meg, uten at jeg skal føle noen forpliktelser til å linke tilbake.
At enkelte folk er grønne av misunnelse fordi enkelte andre bloggere har flere lesere, får flere kommentarer eller lignende er ikke noe jeg bryr meg om. Kanskje er det litt jantelov i det, men mest sansynligvis er det en god grunn til at andre bloggere har en større lesergruppe. Hvis du ikke er fornøyd kan du jo prøve å gjøre akkurat din blogg mere interessant.

=Anja sa...

Takk Betty
Setter virkelig stor pris på respons fra deg
Endelig tilløp til litt temperatur i bloggopolis- det er uhyre sundt og nødvendig
Videre bra at noen- nemlig oss- ofrer seg

Gud bevare ytringsfriheten:0)

Hilsen Anja mot ræssten:o)

Slutt
Slutt

Betty Boom sa...

Skippern: Endelig litt fres rundt tema: Hva er en bloggelite. Tror vi mener det litt forskjellig her. Bloggeliten koser i hverandres kommentarfelt, og slipper liksom ikke til nye. Overser eller skriver med en kald farge eller skarp penn, så du rygger ut igjen.

Dem det gjelder vet at det er tilfelle.

"Du får ikke leke i våres gård" -greie...

Rart at ingen har spurt etter hvemses blogg jeg sikter til, når jeg skriver: Push the Botton, men alle vet jo sikkert det og da vet vi jo resten og :)

Jeg vet ikke om jeg har så stort behov for å gjøre Betty42 mere interessant, jeg liker bloggen min som den er.

Denne posten handler ikke om flere lesere, men om "såre tær". At jeg skriver: Fått opp besøkstallet! er fordi jeg vet at bloggebyen elsker sånne poster og da får du automatisk flere lesere denne dagen, så detter de av i morgen.

Anja: You are very welcome!

Love from Yonder!

Meg sa...

Hvilken blogg sikter du til, Betty? (Push the button) Ikke særlig oppdatert for tida, serru :)

Betty Boom sa...

Maria: Anja, the Queen of blogs

Sylvi sa...

Jeg er ikke helt med... Finnes det bloggelite og bloggby? *bluss* Men jeg skjønner hva du prater om å bli og føle seg ekskludert...

Betty Boom sa...

Sylvi: SONITUS er en god start :)

Manegeren min heter Slyvi og :)

Betty Boom sa...

SYLVI skulle det være

Sylvi sa...

"Vi leser de dårlige bloggpostene slik at du slipper" Yeah right! ;-) At noen selvutnevnte tar på seg ansvaret å sortere gode og dårlige blogger - blir helt vannvittig i mitt hodet! he, he... Jeg har mine intresser og de sine!

Jeg har glemt å fortelle deg om at jeg satt på venterommet hos legen en dag og bladde i Hjemmet fra desember 2007 ;-) I bladet fant jeg en flott artikkel om ei flott dame med navn Betty :-) Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Vampus: Jeg regner med innlegget ditt var skrevet noe ironisk, for om det faktisk ikke var det vil jeg tro at en hel del tillegger sine ynkelige få hundre besøkende daglig mere vekt enn de strengt tatt har hold for :P

Tonita sa...

Betty: nytt hår, ny dag, nye kamper - selv om de kanskje egentlige er gamle.

Vi skriver som vi skriver. Bloggene er våre dagbøker, kladdebøker, lapper vi gjemmer.

Om vi spikrer opp lappene kan vi ikke vente at 15 eller 150 mennesker stopper opp og roper over seg av beundring.

Hvis det du sier om bloggereliten er et kamprop for Anja, - ja - da er det veldig fint og edelt gjort. Men Anja er vel en blogger akkurat som meg. Jeg leser ikke Anja, og Anja leser ikke meg - men det er ikke noen grunn til å sprute ild over noen du velger å omtalte som eliten av den grunn, - er det det da.

Blogger er ikke en snill barnehave der vi passer på at alle får lik oppmerksomhet. Hvis vi gjør noe som vekker interesse - da blir det også oppmerksomhet - av og til. Og resten av tiden skriver og pusler vi litt for oss selv - og er indelig glade for enkelte trofaste kommentarer.

Takk - for trofaste kommentarer, - det gjør godt for sjelen.

Betty Boom sa...

Sylvi: nettopp og akkurat, tror du at de har lest din i det siste, så du er med i vurderingen, lissom?

Ja, gamle ukeblader funker på legekontor, de varer en stund der...

picxx: Unnskyld at jeg blander meg, men siden det er min blogg, så må jeg bare spørre. Hva mener du? Selv med 22 års skolegang, så skjønte jeg ikke den, jeg.

Hilsen Sjæfen for undergrunnsbloggerne.

Tonita: Dette er ikke noe kamp. Dette er bloggelivets realiteter.
Og som Anja sier så fint i et av sine motto: Det er barnslig- men samtidig veldig gøyalt og viktig å provosere:0)

Bloggene er offentlig. Det er en grunn til at jeg ikke "bare" henger opp lapper, men velger internett.

Synes det er stas når noen roper over seg jeg, men som skrevet tidligere, dette er mitt fristed og det rekker for meg om det bare var meg som ropte over meg en dag eller to, men da tror jeg at jeg ville savnet noen tilrop etterhvert, ja.

Dette er ikke kamprop for Anja, hun klarer fint å "bæsje" sjøl. Det er rett og slett en deilig surmaga power punkat post om realiteter i bloggverden. Men Anja og jeg har laaang erfaring i å være de vi er og si det vi synes, ikke alltid populært og det har blitt møtt med ignorering og det er noe dritt.

Men finnes eliten da, Tonita?

Hilsen bloggebarnehagetanteBetty (kul tittel haha - kanskje bedre en bloggebyens horemor, som jeg har blitt tittelert før).

Lilly Craft sa...

Det er ikke til å unngå at det blir kliker innen bloggverdenen. Den speiler på mange måter den virkelige verdenen. jeg ser det på VG-Blogg også. Jeg har noen få trofaste lesere der, og er kjempeglad for det. Og er det noen som kommer å hugger meg i ryggen der inne, så har jeg da noen som stiller opp for meg. Det vil alltid være sånn så lenge det er mennesker på jorden.

Betty Boom sa...

Lady: akkurat og det må vel en erkjennelse til. Noen klikker er kulere enn andre da, inkluderer nye og skviser ikke. Vi har skrevet i så mange år, at vi vet hvordan verktøyet ORD PÅ NETT funker.

Blir det flyer til 7, Mars?

Lasse sa...

Alle vet hvem bloggeliten er, untaget de som er det.

Jeg vet ikke hvem de er!

:-D :-D :-D

Respect My Authority!

Anonym sa...

--picxx: Unnskyld at jeg blander meg, men siden det er min blogg, så må jeg bare spørre. Hva mener du? Selv med 22 års skolegang, så skjønte jeg ikke den, jeg.--

Humre, humre....trøtt i øya og går glipp av en "ikke" som var med i vampus' innlegg....beklager hele utblåsningen....big mistake... :D

Betty Boom sa...

Lasse: respekt :D

Picxx: Skjønner. Nå har jeg hørt fra deg hele 3 ganger i dag og takk som byr på deg sjøl (Bloggeliten suger-posten gav meg nye bekjentskap - cool). Apropo by på seg sjøl. Jeg gogglet picxx, trykket på første og beste og ramlet inn i pornoindustien. Livet har sine uransakelige veier, gitt.

Da setter jeg punktum for kvelden.

God natt eliten og alle i undergrunnen. Love from Yonder.

Tonita sa...

Du spør meg om det er en elite.
Det er det sikkert, - det er det i alle områder, - her og.
And what do I care? Tror ikke jeg tilhører noen elite, - mja, kanskje unntatt lymfeliten - fnis.

De om seg, jeg om meg, vi om oss.

Morgenfrisk hilsen - og sola er på vei gjennom skydekket. Hurra!

Sylvi sa...

Jeg håper ikke denne gjengen er innom bloggen min heller, for det står trolig lite som de er intressert :-) Jeg startet bloggingen i 2005. Da ble bloggen min laget som en dagbok for meg og familien med bilder og hva vi gjorde. Jeg brukte den som et verktøy i hobbyen min og for å dele hva jeg lagde med andre med samme hobby ;-) Plutselig oppdaget jeg at jeg hadde altfor mye informasjon om oss ute på nettet. En ting var det jeg hadde skrevet om med selv, men jeg hadde skrevet mye om ungene og det var ikke noe de hadde valgt... Jeg lukket denne bloggen og startrt en ny. Man kan jo kanskje lure på hva jeg skal bruke den til?? *fnis* for der står det mye fjas! Jeg har mye jeg kunne skrevet om livet mitt, men jeg veit hvem som leser i den og ønsker ikke dele dette med de. Jeg har vært gjennom mye familie greier og ønsker rett og slett ikke at de skal kunne gå inn på bloggen min å lese hva jeg føler og hvordan jeg har det ;-) ER det ikke rart? - ellers hadde jeg brettet ut livet mitt på nett?! Vel, jeg leser mange blogger. Jeg er ikke så flink til å sette ord på mine egne følelser, men kjenner meg så godt ingen i så mange :-) Å lese blogger har fungert nesten som en terapi :-) Det er mye meninger og man må være flink til å skille. Jeg leser det jeg ønsker selv - om det er riktig for meg trenger det ikke være riktig for andre. Sånn er jo verden :-) I forhold til elitebloggerne blir det litt snodig da, at de hever hodet over oss alle andre ;-) Men som sagt, jeg ønsker ikke være en av de heller - he, he...

Teresa sa...

Jeg skjønner ingenting av dette jeg... hehe. Men samme kan det være, glad jeg er en "lett-blogger". Men må si jeg ble fryktelig nysgjerrig på hvem bloggeliten er da.

Sylvi sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sylvi sa...

Dette er den bloggverden jeg hører hjemme i :-) http://www.minneriket.no/?module=blogfeeds
Her kan alle som ønsker linke seg opp i en blogfeeds. Har du et nytt innlegg kommer bloggen din øverst opp på listen :-) Ingen (som ikke ønsker det selv) blir ekskludert.

Betty Boom sa...

Tonita: Nettopp. Man må erkjenne hvor man hører til lissom, og det medbringer et ansvar, bestandig.

Folk går jo helt bananas på internett, skriver rare ting de aldri ville sagt, eller ignorerer. Siste er værst, egentlig, for det er helt uangripelig. Synes denne bloggen sier det bra.

For å si det sånn - jeg har sluttet å bry meg og sparker bare av og til, for å få litt fres. Tar av og til et ansvar for meg og mine med bloggere. Dem synes sikkert at blogger med personlig utlevering av min skala er helt uleselig, det vet jeg i grunnen ikke, bare en tanke jeg har.

Jeg har min elitegjeng jeg også, og håper jeg er lydhør for andres opplevelser.

Men nå er det helg. JIPPI!

Sylvi: Da er vi veldig i samme gate. Hvis jeg var på jakt etter masse lesere, hadde jeg begynt å arbeide med tema, kanskje vært litt politisk blabla, men da hadde dette vært jobb og ikke fritid og her skal jeg kose meg og møte på andre fine folk.

Tåler noen trøkker og liker provokasjoner, men ikke hele tiden.

Vi er på forskjellig ståsted i livet og deler ut i fra hva som gagner oss sjøl best. det er ikke noe mystisk i det. Blogg er folkemakt og frihet og kan brukes til hva en vil.

Så hold fast i hva du sjøl er interessert i, det er ekte vije og ikke falsk vilje det :)

Elitebloggerne er "flinke" og mange av de har kule blogger, de vil bare ikke se at de blir oppfattet slik. Du vet, hvis 10 stykker sier at du er en hest, så er det bare å begynne å spise havre :)

Teresa: Vi tar det en annen gang. Orker ikke en helg med rabalder :)
Kanskje det er det jeg er jeg og: Lettblogger. Ihvertfall så skriver vi det vi har lyst til uavhengig av hva som fenger og det er kult.

Denne posten visste jeg ville brake løs, artig det og av og til, men det er unntaket. Besøkstallene går ned allerede i dag, når harmen har lagt seg.

Sylvi: skal sjekke ut det.

God helg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Jeg skjønner like lite av denne elite-klagingen nå som jeg gjorde da jeg var ny blogger med færre lesere enn noen av de som skriker ut om hvor utenfor de føler seg.

Hva er problemet?

Er noen lesere viktigere enn andre lesere? I så fall skaper man en elite selv.

Når du nevner Anjas innlegg i denne posten, er du da med på å mobbe alle bloggere du ikke nevner, alle bloggerne som har fått mye mindre oppmerksomhet enn anja, og som du aldri nevner?

Nå har jeg blogget en stund, men jeg har fortsatt bloggere jeg ser opp til, leser fast, og kommenterer hos, som ikke leser (så vidt jeg vet) eller kommenterer hos meg.

Dette ser jeg ikke som et problem, siden jeg setter pris på bloggen deres for det de skriver, og har ingen forventninger utenom det.

Mener du at jeg burde føle meg utestengt og mobbet?

=Anja sa...

Jo takk Minneapolis
Jeg har hele 25 besøk per døgn og føler virkelig at jeg er jaget vilt
Denne enorme suksessen skyldes høyst sannsynlig at j har ofret meg og lagt meg ut med selveste konkurransemogulen Esquil i et feilslått forsøk på å få til litt temperatur og oppdrift i bloggosfæren/ helt uvitende om at resp. blogger har spesialisert seg på å ta opp ting i aller værste mening

Uhyre godt med drahjelpa jeg har fått fra deg også underveis, Minneapolis/ herunder i en høflig formulert idioterklæring fra din side-
Føler allikevel at vi to har en god tone og ønsker deg lykke til videre

=Anja sa...

-----------------------
--------------------------
Sorry- det skal være Minneapolise:0)

Hilsen Anders Anja Hafsmo

Anonym sa...

Det er da mange flere bloggere med under 25 treff per dag enn over, jeg sier ikke at du skal være fornøyd med det, for hvilke forventninger du har til egen blogg er opp til deg.

Men å si at det er de største (?) bloggernes feil at du er større enn de fleste, men ikke like stor som du ønsker å være (i lesertall, om det er det det klages på her, jeg er fortsatt ikke sikker på hva problemet egentlig er), det synes jeg blir feil.

Jeg er ikke sikker på hva min høflig formulerte idioterklæring er, men det eneste jeg kommer på å ha sagt er at jeg fikk et dårlig førsteinntrykk av deg i kommentarfeltet i rolerbloggen fordi jeg syntes det var unødvendig å skulle gi Esquil dårlig samvittighet for å være hyggelig og anbefale noen bloggere han setter pris på.

Det står jeg fortsatt for. Og da jeg senere tittet innom bloggen din, var der en post om samme person som jeg syntes var drøy og slem, spøk eller ikke.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor det er greit å skrive sånne poster om folk, mens det er mobbing å ikke skrive om noen (mener ikke å tilegne deg Bettys meninger, men har inntrykk av at du føler deg utestengt i alle fall)

Bortsett fra den ene posten har jeg ikke noe negativt inntrykk av bloggen din. Jeg har rett og slett ikke et sterkt nok inntrykk til å ønske å lese den fast. Andre ser noe i den jeg ikke gjør, som Betty og Heidi, folk er forskjellige, og får en connection til forskjellige ting. Jeg leser nok noen av de samme bloggene som deg, men også noen som du kanskje ikke har interesse av. Og sånn burde det være, man burde lese det man interesserer seg for, det er alt for mange blogger der ute til å lese alle, så hva annet kan man gjøre enn å "ignorere" resten? Og la dem som interesserer seg for dem få lese dem.

Anonym sa...

Forresten glad du ikke synes vi har en dårlig tone, jeg sier fra når jeg reagerer på noe andre gjør eller sier, men det er ikke ment på en fientlig måte, jeg skiller person og sak, og som person har jeg absolutt ingenting imot deg uansett hvor forskjellige meninger vi kan ha :)

(jeg har forresten nettopp kritisert esquil to poster på rad, til tross for at han er av mine favorittbloggere, så om eliten driver med trynsleiking så er jeg ikke medlem. Jeg har samme mening om temaer uansett hvem jeg diskuterer med).

=Anja sa...

Takk for respons nok en x Minneapolise
Snedig at det går an å se og å forstå ting så diametralt forskjellig

I forhold til alt det j har bidratt med er responsen imidlertid laber- bl.a takket være det jeg henviste til i forrige kommentar

Men nå må j dra:0)

Ps: Selvfølgelig bra du sier hva du mener
Det gjør jeg også

Slutt

VamPus sa...

Betty: Det at du ikke regner meg som bloggeliten er uinteressant - poenget er jo at du mener det finnes en elite, og at disse mobber deg fordi de ikke lenker til deg. Og da er mine poenger så vidt jeg kan se fortsatt gyldige.

picxx: Nei, det var ikke ironisk. Men når Betty og mange før henne mer enn gjerne kritiserer disse "elitebloggerne" uten å (tørre å) nevne hvem de mener, så er det vanskelig å forholde seg til debatten for de aller fleste. Det er jo humørløst å komme trekkende med et sitat fra sonitus, når det de gjør er å trekke frem gode innlegg - slik at man kanskje kan få en ny blogg/stemme å bli kjent med.

Dessuten har blogging skaffet meg jobb, tv-program, betalt for foredrag og egne spalter. Så i henhold til din definisjon om å tjene 30' i måneden på blogging, så ligger vel jeg nærmest.

Og ta det med ro, Betty. Jeg lover å ikke lenke.

=Anja sa...

Endelig litt action,folkens
Nå kan dere bare ydmykt takke meg og Betty for å ha fått inn litt frisk luft her!
Dritbra!!

Slutt

Betty Boom sa...

Anja: Love you, Anja. Jeg er gått i oksygenmetning - og mye rødvin. Men thanx for the point!

=Anja sa...

Love right back -hopefully straight to your heart!
Slutt

Betty Boom sa...

Minneaploise:
Legger inn igjen selve posten min,fordi jeg får tanker om at du diskuterer ikke det jeg mener, men det du tror jeg mener.

Bloggeliten Suger!

Leste et bra innlegg hos en av de ærligste, mest oppriktige og modigste bloggerne jeg vet om, med overskrif: Push The Button, og ble inspirert til denne overskriften. Ingenting har endret seg. Det er akkurat som for et år siden. Jeg har ikke greid å trynsleike meg inn i bloggosfæren jeg heller. Alle vet hvem bloggeliten er, untaget de som er det. Sånn har mobbere alltid vært også: "Det var ikke oss!" Og her kunne jeg gått i gang med en lang post i psykologiens favør, om selvfølelse og mindreverdighetskomplekser, om egenerkjennelser og fravær av ansvarsfølelse og om at "det er alle de andre som er idioter, jeg har ikke gjort noe for å ekskludere jeg".

Men det gidder jeg ikke i dag. I dag skal det bli en fin dag. Med null kommentarer fra bloggeliten.

Sånn.

Fått opp besøkstallene for en stakket stund.

Betty Motor


"Hva er problemet?" - spør du?

Ekskludering/ignorering. Ikke noe særlig mere enn det.

Du skriver:
Når du nevner Anjas innlegg i denne posten, er du da med på å mobbe alle bloggere du ikke nevner, alle bloggerne som har fått mye mindre oppmerksomhet enn anja, og som du aldri nevner?

Vet ikke, synes du? I tilfelle må jeg gå i meg selv. Men jeg forsvarer Anja som står for at hun har blitt såret.

Mener du at jeg burde føle meg utestengt og mobbet?

Nei. Vi opplever livet forskjellig og du har kanskje ikke kjent akkurat det på kroppen, så da bør du ingenting.

Vampus:

...poenget er jo at du mener det finnes en elite, og at disse mobber deg fordi de ikke lenker til deg.

Yepp. Eliten finnes. Men mener jeg dette? Ikke så vidt jeg vet. Klassisk debatt teknikk du kjører

Og da er mine poenger så vidt jeg kan se fortsatt gyldige.

Nope, ikke for meg.

Have a nice day!

Betty Boom sa...

Til alle:

Det kan se ut som om enkelte tror jeg mener at bloggeliten mobber. Jeg bare sammenlignet den manglende evnen til å se seg selv og den effekten man kan ha på andre.

Bloggeliten skjønner ikke at de er bloggelite. Mobbere skjønner ikke at de er mobbere.

At man blir ekskludert i kommentarfelt hos enkelte er vel kanskje ikke mobbing.

Hva synes dere?

Anonym sa...

Jeg gir blanke i elitedebatten og har ingen kommentar til eller fra. Jeg vil bare kommentere påstanden om at mobbere ikke vet at de er mobbere.

Jeg ble selv mobbet gjennom mange år og har sett andre bli mobbet, og jeg tør påstå at de aller, aller fleste mobbere vet utmerket godt at det de driver med er mobbing (merk: jeg bruker her mobbing i sin rette forstand, altså ondartet plaging over lang tid).

Så sånn er det. "Vi visste ikke at det vi drev med var mobbing" er en utrolig tynn unnskyldning som i 99% av tilfellene er ren løgn.

Betty Boom sa...

Simen: Det har du faen så rett i. Takk for kommentaren.

Sylvi sa...

Jeg veit godt følelsen av å bli ekskludert... Har følt jeg har blitt det i flere sammenhenger. Etter en nedtur ser man hvem sine virkelige venner er.. Så jeg har selv valgt ekskludere enkelte mennesker i livet mitt. Det var et viktig valg!

Jeg har enda ikke helt skjønt hvorden folk leser og ser meg.. Jeg er nok veldig sær, med egne meninger men tør stå for de. Enten syns folk flest jeg er skrullete i hodet eller kanskje jeg blir oppfattet nesevis? Misunnelse er et godt ord i denne sammenhengen også ;-)

Jeg må trolig også innse at jeg kanskje ikke er god nok til alt.. og jeg må nok samtidig gå inn i meg selv og justere toleransen ovenfor enkelte mennesker. Kanskje har jeg altfor skarpe kanter?

Vel, uansett :-) Jeg tror jeg er verdens snilleste mot mennesker som er snille mot meg med GOD HENSIKT! ...det er det ikke alle som er nemlig!

...dette innlegget tok visst sin egen vei, men...

Når vi snakker om bloggelite... Vi har alle våre behov. Får man en sjans til å fremheve seg selv, så tar vel de fleste den??! ...eller?

Betty Boom sa...

Sylvi: Takk som deler. Vi som har kjent avvisninger på kroppen, har nok noen gamle sår å slite med, som forsterker seg i nye lignende situasjoner. Jeg har også vært nødt til velge bort folk "in real life", som ikke var bra for meg. Har ikke blitt utfordret så mye på dette i bloggsammenheng. Folk som en ikke liker så godt i bloggsammenheng, kan jo få svar likelvel. En utfordring å være saklig da :)

Det er viktig å holde fast i seg selv og stole på at det er godt nok. Alle skal ikke like en, det er ikke noe mål i seg selv. Det er hyggelig å bli likt, men ikke hvis man må gå på akkord med seg selv.

Jeg liker å eksponere meg sjøl og liker at andre gjør det. Jeg liker veldig mange i bloggeliten også jeg.

Anonym sa...

Nå skal jeg gjøre meg skrekkelig upopulær, men det er helt greit. Først og fremst kan jeg vel nesten skrive under på innspillene til Vampus og Minnea, jeg synes de sier ting tydelig og klart.

Da jeg snublet over elitedebatten etter at jeg nettopp hadde begynt å blogge vinteren 2007 tenkte jeg: «Hm. Dette må handle om at etablerte bloggere ikke gidder å lese nye, flinke bloggere. Det er jo teit.»

Nå er det sånn at jeg har sett at de aller fleste erfarne/elitebloggere plukker opp nye blogger de synes er bra. Vampus anbefalte Frøken Makeløs som var helt fersk da det skjedde, fordi hun syntes Frøkna hadde en Bra Blogg. På Sonitus dukker det stadig opp innlegg fra helt nye folk jeg aldri har hørt om, og mange får sitt første innlegg på Sonitus en uke etter at de har begynt å blogge.

Jeg er elitist. Jeg er elitist i den forstand at jeg ikke gidder å bruke tiden min på blogger jeg ikke synes er noe spennende. Har du uleselig skrift på siden din, masse flash-slideshows, plagsom reklame, innlegg om ting jeg ikke skjønner/ikke bryr meg/som er dårlig skrevet kommer jeg ikke til å linke til den bloggen. Jeg kommer ikke til å gidde å besøke den igjen. Jeg blogger fordi jeg liker å skrive selv og jeg liker å lese andre. Å la være å linke til noen eller kommentere hos noen handler ikke om mobbing, det handler om preferanser.

Jeg har lest en del av innleggene dine og likt dem. Jeg liker ikke det slide-show-gjestebok-greiene som dreper nettleseren min når jeg forsøker å besøke siden din. Jeg har også begrenset interesse av masse bildeblogging og deg som person, jeg beklager. Det er ikke mobbing, det er min bruk av min fritid. Vil man ha mange lesere, må man anstrenge seg for å være leselig. Om du kuttet den sorte bakgrunnen, skrudde opp skriftstørrelsen og droppet en del bilder, ville jeg lest innleggene dine langt enklere.

Dette handler ikke om sosiale klikker eller utestengelse, men om at noen faktisk har bedre kvalitet enn andre. Jeg har funnet masse nye, ukjente blogger utenfor «klikken» som henger hos meg og leser dem med glede.

Det er ingen som er forpliktet til å lese deg, kommentere hos deg eller linke til deg. På samme måte som ingen er forpliktet til å lese meg eller henge i mitt kommentarfelt.

Om du vil ha bloggen din som personlig dagbok der dine nærmeste kan bli oppdattert, er det ditt valg. Om du vil lese artikler som tusenvis av folk har lyst til å bookmarke, må du anstrenge deg for å skrive noe ukjente og kjente surfere har lyst til å lese.

Slutt å syte, fjern flashen og skriv noe spennende.

Sexy Sadie sa...

Jeg besøker ikke bloggeeliten mer, den der ryggkosingen de har på hverandre ble bare irriterende.

Anonym sa...

Der ser du! - vi er egentlig enig alle ;-) Vi leser det vi har intresse av selv!

Jeg liker intime blogger, ikke blogger om overfladisk vissvass. Jeg liker blogger med bilder :-) og syns det er spennende å bli kjent med nye mennesker. Jeg er egentlig ikke så intressert i om de er svarte, hvite, hetro eller ikke og meninger om ditt og datt. Jeg liker blogger der eieren gir av seg selv! Tanker og følelser :-)

....jeg liker ikke å sitte med følelsen av å lese avisa?!

Ha en fin uke alle!!

Betty Boom sa...

Virrvarr: Takk for meningen din. Helt streit det. Hyggelig at du liker noe av det jeg skriver. Nå er det nå en gang sånn, at jeg liker bloggen min slik den er, og har i snitt 100 lesere per dag og det rekker lenge for meg.

Jeg har ikke bedt om å bli linket noen sted, så vidt jeg har fått med meg. Og jeg har sammenlignet elitebloggere med mobberes manglende evne til å se effekten av det de gjør. Men nå gjentar jeg meg selv og dette var om mulig en uheldig sammenligning for den blir misforstått så til de grader.

Sylvi: Da er vi to! Vi kan jo lese hverandres blogger haha, så blir det fred i bloggebyen.

Synes det er merkelig og morsomt at folk greier å vri så mye ut av setnigene mine.

=Anja sa...

Atter en gang :
Et rungene hipp hurra for bloggere som ofrer seg og provoserer litt for å få til litt liv og røre i bloggegrenda
Det er ikke så veldig vondt ment, altså:o) Men det er klart- noen føler seg sikkert truffet

Selvfølgelig er blogginga tjent med friske povoseende utspill i det lange løp- det må jo selv Virrvarr være enig i
Nei det værste innen blogging er etter min mening intetsigende og likegyldig respons- samt bloggere som "briljerer" anonymt
Med Hilsen Anders Anja Hafsmo

Betty Boom sa...

ILDERGREIEN: JEG OVERSÅ DEG HELT. BEKLAGER.JA; VI HAR IKKE ENDRET MENING I DISSE ÅRENE VI HAR BLOGGET, IKKE PÅ DETTE IHVERTFALL.

For de som er interessert iå spa mere og grave i gammelt så fant jeg denne posten igjen.

=Anja sa...

Hehe-
Det skal staves provoserende-

Betty Boom sa...

Anja: Så håper jeg at du fikk siste ordet i denne debatten og jeg er bare helt dønn enig med deg!

Anonym sa...

Betty, du skriver at elitebloggene ikke skjønner at de er elite. Det er litt morsomt, for jeg har nemlig alltid tenkt på deg som eliteblogger. Da jeg begynte å blogge for et par år siden var noe av det første jeg så flere henvisninger til deg, og anbefalinger om å lese deg. Ja, også på Sonitus. Du var på de fleste bloggrollene jeg tittet på og surfet fra.

Og 100 treff om dagen, jeg tror det er langt, langt over gjennomsnittet for de fleste av oss.

Jeg tok det også for gitt at du mente Vampus var eliteblogger. Men om det ikke er deg, ikke er Vampus, så spør jeg som de andre, hvem snakker du egentlig om? Hvem er elitebloggerne?

Betty Boom sa...

LØRDAG 27. september 2008

Beate: Det er så lenge siden jeg skrev dette, og jeg har lagt dette bak meg, men i og med at det står på nettet, så fortjener du et svar.

Vi har antagelig forskjellig oppfatning av hva en bloggelite er, for meg er ikke ordet positivt ladet, og i min definisjon så handlet det om de som ekskluderte nye, med å ignorere deres kommentarer. Det provoserte meg noe inni hampen. But I am over it, jeg er ikke inne på deres sider mere, og kanskje har de endret stil og er kulere. Vet ikke. Så jeg ser ikke noe poeng i å henge ut folka for noe gammelt rask. Som Vampus rådet meg: Get over it, og det har jeg seriøst gjort :)

Takk for kommentaren anyway.

God høst til deg.