lørdag 9. februar 2008

Kvinner og Makt

Jeg kjenner bare hyggelige menn. Jeg kjenner bare hyggelige damer for tiden også, så det er sagt, men i dag har det slått meg at alle menn jeg kjenner per 2008 og er bare flotte fyrer. Det er litt godt å kjenne på, at jeg har ordnet meg slik i livet, at jeg slipper å ha bad feelings på folk. De som prater dritt og sånn og drittsekkene, de er ikke mere i livet mitt, eller i sinnet mitt. Det virker ikke lenger.



---------------------Bjørn, saksofonisten i Sambandet. ----------------

Det er mye makt i å være mor. Jeg har tenkt mye på det i dag. Det er vi som mater våre barn, og vi har alle vært et barn og vi oppfører oss greit med de som har matfatet, ikke sant? Altså tenker jeg at barn opponerer ikke så mye som de gjerne skulle gjort, for vi er er avhengige av de som dekker våre basale behov. Vi kan være grei til det ødeleggende for oss selv. Det jeg har tenkt på i dag, er at de fleste menn er overgreie, altså de er ikke så sinte som de burde være, de er ikke så redde som de kan føle seg, de viser ikke seg så triste som de kjenner, fordi det ikke er greit for mor. Og dette folkens, klomper seg inni kroppen og gjør at det er vanskelig å åpne hjerte, så sprekker man av og til, og så sier man masse unskyld, for det har man heller ikke lov til og sånn går no dagan. Vi vil jo bare være flinke og bli elsket av de rette, og særlig mor.

Veldig enkel teori, men jeg tror at jeg er inne på noe. Vi damer liker å tro at det ikke er oss, men vi har like mye ansvar i våre relasjoner for at folk rundt oss, skal føle seg som frie mennesker.



-------------- Jeg har aleinemorhelg med gutta mine. En skål for pappa`en som er på tur. --------------

Det er en fantastisk gave å få være mor, men det er også verdens viktigste oppgave. Være seg bevisst hvilken makt det er i at noen trenger oss. Og ikke minst, barn skylder oss ingenting - ingen verdens ting! De skal ikke gjøre noe basert på dårlig samvittighet eller please for å bli sett eller likt. Barn er i orden og skal bidra med sitt ut i fra en voksende ansvarsfølelse og lyst til å bidra.

Hvis ikke de får den kjærligheten de har krav på, så blir de følelsesmessig sultne og drar det med seg inn i sine voksne liv. Det blir som å få menyen i stedet for maten, skaper bare gnagende uro i kroppen. Så jeg bare minner meg sjøl på mitt eget ansvar for min egen lykke og fornøydhet i dag.



--------- I går var vi i støtet jenter!!!! ROCK!!! Fra venstre: Me (ser at jeg skal tilbake til natural farge på håret veldig snart, bare en lønning unna), Elin Skrede - arrangør for bluesklubben (og dermed spillejobben vi har fredag 7. Mars på Royal Garden), Sylvi, engel og manager for Betty Big Boom Band, Nina - kordame i BBBB. -------------



--------- The women in Betty Big Boom Band. ------------



------------ De samme flotte damene med trommisen i BBBB, fra studiohelgen. -------



------------ Full Power, Ann Lill og Betty bare gir seg over. -----------



-------------- Og alt pga god vibber, fine dager, kule låter, levende energi og Ronni.Det er bare en ting åsi: ROCK!!!!!! ---------

Full trøkk altså i går og jeg tok den plassen jeg kjente at jeg trengte og våknet uten skam og vondt i magen. Da er livet bra da! I kveld skal vi spise ferdig pizza og se melodi Gran Prix. Jeg har lovet gutta å leve meg inn i det, så her blir det stemming og alt som hører med.

God kveld,

Betty

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig og rett skrevet om barn (og voksne - men vi starter jo alle som barn..)
Å være seg ansvaret bevist er en utfordring - tror du er inne på mye vesentlig!

S10ne sa...

Kjempebra skrevet Betty, det er så sant så sant *applaus*

Gratulerer så mye med morsdagen!
Klem

Betty Boom sa...

Randi: Barn ler når de føler glede og skriker når de trenger det, sier i fra når de er utrygge og sørger når de er lei seg. Jeg forstår ikke hvorfor vi avlærer oss med det. Det funker jo. Det er egentlig ikke vanskeligere enn å være ekte...

Takk Randi

s10ne: Hjertelig s10ne og grattis med utmerkelsen :)

S10ne sa...

Takk Betty - føler meg beæret!

KOS deg i uken som kommer!