onsdag 7. mai 2008

Tøre å Lykkes Del 7

bundet
Jeg er sjeleglad for at jeg er så gammel som jeg er, og har den kroppen jeg har. Jeg synes jeg er fin, kan kle meg fint, kan føle meg sexy, kan være sensuell, kan være fornøyd. Jeg er igjen sjeleglad for at jeg har den egenskapen at jeg gleder meg over kroppen slik den er, og ikke skal vente med å bli glad i kroppen min til kiloene er gått av.

Å få være moden, trygg og erfaren er en gave. Hver dag er en gave tildelt. Så skal vi forvalte disse gavene og gi gaver videre. Gi seg selv den gaven at kroppen er fin som den er. Huden slipper, og rynkene viser livets historie, vi kan bære dette som medaljer eller la være å like det. Det er mange bekymringer jeg har bært unødvendig, for det gikk jo bra lell.

Det er et privilegium å få gi seg selv den gaven at en er fin som en er. Så kan de andre bare stå der med forakten sin, for den er ikke min, den skal ikke være styrende for hva jeg synes om meg, eller hvordan jeg kjenner meg.

Det er et sykdomstegn i samfunnet vårt at kropp betegnes som stygt, hvis det ikke er i nærheten av idealer. Det er vestlig og det er uvennlig. Særlig vi kvinner har en plikt overfor kommende generasjon å faktisk like oss selv, slik at de har mulighet til å like seg selv, med sine forskjelligheter.

Jeg skriver dette fordi jeg i helgen har møtt på mange unge jenter, som ikke tåler fett. De tåler ikke annet enn det som er perfekte idealer, og det gjør meg trist. Derfor er det morsom for meg å bære mine kilo rakrygget og si høyt at jeg føler meg fin. Jeg fikk til svar fra en av disse unge damene at jeg var ihvertfall positiv :o)

Så mødre, ta dere sammen og vær fornøyd og glad i dere selv, slik dere er, så barn slipper å vokse opp som cola-light drikkende og med aldri fin nok følelsen .

Riktignok ønsker jeg meg ned i vekt, av helsemessige årsaker, men det betyr ikke at jeg ikke er fin som jeg er!!!!

Det er skikkelig usexy med folk som er pen, slank og misfornøyd. Det er ikke lange samtaler jeg gidder å ha med dem. De suger energi, det er ingen kraft der. Mulig noen menn synes det er sexy, men det er ihverfall nok menn som synes at damer som er moden, voksne, liker seg selv, selv med 10 kilo pluss er knallsexy. For det vet jeg ja, tenk!
armer

Ha en god dag,

Betty

18 kommentarer:

Tonita sa...

Iiik, - det var da litt av noen bilder du hadde funnet. Vakre, og forferdelige.

Du har selvsagt fullstendig rett i alt du sier om holdning til egen kropp.

Anonym sa...

Enig med deg. De fleste menn jeg snakker med, synes noen kg for mye er MYE mer sexy enn "skrapa schæferhunder". Jeg er i masse aktivitet, hele året, og har hele tiden 10-15 kg for mye. Men; jeg LIKER meg selv som jeg er - og det er deilig! Har ikke alltid vært sånn, jeg begynte å like meg selv da jeg innså at dette er meg, sånn er jeg og sånn skal jeg være. Så jeg sluttet å strebe etter noe uoppnåelig og fikk det så uendelig mye bedre! Det handler om modenhet og egen styrke. Ikke bare negativt å blir eldre, altså. De bildene du har lagt ut, er rå, passer jo helt eksakt til ditt inllegg i dag. Fin kveld til deg!

Betty Boom sa...

Tonita: Bildene er sterke, du glemmer de liksom ikke.

Det er bortkastet tid å synes dårlig om seg selv.

Randi: Det er vel hvordan man bærer "det" som er greia. Noen er "skrapa" og kan ikke hjelpe for det, men vi må alle falle til ro med oss selv og egen kropp, uavhengig av forlite, formye, altså være innvendig fornøyde og snille med oss selv. Og denne indre kraften er det som er det vakre i alle mennesker.

Bra du har det fint med "der du er", det frigjør energi til andre også det :) God kveld til deg også.

Runa sa...

Helt enig med deg!Det med å være sexy har ingenting med antall kg å gjøre !Jeg vet at jeg har vært mer sexy enn mange av mine slanke "søstre" ;-)i mange år!Men man skal trives i kroppen sin.Om man egentlig er "lett" i hodet...og ønsker å fly, men ikke klarer å lette....!
Jeg syntes frodige damer som liker seg sjøl er rå bra!
Og rynker er vakkert!
Takk for at du setter finger`n på noe veldig, veldig viktig!

Betty Boom sa...

Runa: Det er bare så trist når unge jenter ikke synes de er noe fine, og den viktigste kilden de har til god selvfølelse på kroppen er fra sine mødre, vi kommer ikke unna det.

S10ne sa...

Bra skrevet Betty!
Skulle ønske at det å like seg uansett hvordan en ser ut var en selvfølge. Jeg er enig i alt du skriver men det er lettere sagt enn gjort faktisk. Selv om man skulle ønske at man hadde mengder av det er det ikke alltid sånn. Håper jeg kommer dit en dag også.....

Ha en nydelig dag Betty!

Runa sa...

Jeg syntes den viktigste kilden til god selvfølelse kommer fra foreldre som klarer å formidle at barna er mer enn bra nok som de er!
Og som støtter/godtar barna uansett hvilke valg de gjør.
Det gir trygghet det!
Jeg tror ikke det er så lett å oveføre vår følelse av trygghet i kroppen nå til unge jenter.Tror dette kommer av ervervet erfaring og modehet.Men vi kan selvfølgelig bestrebe oss på å være et så godt forbilde vi kan!
Og så kan vi starte med å gi positive kommetarer på andre ting enn kropp...!

Betty Boom sa...

s10ne: Det er sånn at du bestemmer selv om du vil komme der, det er en treningssak. Like viktig som å pynte seg, eller trene er det å fortelle hjernen din at du er flott.
Skriv et a4 ark hver dag, med:
Jeg er fin
Jeg er flott
Jeg er varm
Jeg er ... osv.
Da trigger du de gamle trossystemene, og du tenker fint om deg selv.

God dag til deg også.

Betty Boom sa...

Run: Vi omgikkes. Ja, bli elsket for den du er og ikke for det du gjør.

Hvis en mor er trygg vil det automatisk frigjøre plass til barn. Jeg tror ikke vi aner eller er oss bevisst, hvilken kraft og makt vi har og hvor avgjørende det er for deres selvfølelse.

Å føde barn er ingenting, den viktigste oppgaven ligger i å ha respekt for oss selv, slik at de vokser opp som frie individer.

Runa sa...

Helt riktig Betty!Det virker!
De fleste gidder ikke å gjøre det,er det for enkelt?
Det er jo så enkelt som at det negative du har sagt til deg selv trillioner ganger tror kroppen din på..hvorfor skal ikke det virke motsatt vei?!
Men man må gidde å gjøre det ...og kroppen stritter muligens litt imot i starten!

S10ne sa...

Sant som det er sagt Betty - det er bare at det er "lettere" og tenke andre veien og henge seg opp det en ikke liker så godt med seg selv. Men som du sier - bortkastet energi, VIRKELIG! Må skjerpe meg!

God helg Betty - kos deg!

Betty Boom sa...

Run: Kroppen stritter i mot, fordi den er vant til det nedsettende og vil ikke endre på det, men det fucking mulig å ta styringen. Artig det :o)

S10ne: Safet å sitte fast :o) endring er skummelt. God helg og lykke til.

Laila sa...

Jeg har også denne innstillingen. Har MYE overflødig flesk og føler meg både fin og attraktiv. Det rare er at i speilet ser jeg en slank kropp. Det er hjernen som forvrenger bildet for meg, for i virkeligheten er den tjukk og feit.

Det er ikke bare positivt å ha en slik holdning, heller. Det ligger en slags fornektelse der. Det funker, riktignok, og det gjør at jeg kan vise kroppen uten blygsel, for eksempel. Men jeg må bare innrømme at følelsen av å være "stor og stolt" ikke stikker så dypt som andre ting jeg er stolt av her i livet.

Betty Boom sa...

Laila: Vittig. For det har jeg også gjort, synes at speilet mitt funker slik at jeg ikke virker så svær, men jeg merker det jo på formen. Nå er jeg i ganske god form, men likevel svær og synes at jeg ser bedre ut pga mere spenst og muskler.

I virkeligheten er jeg svær, ikke tjukk og feit, de ordene trekker meg bare ned og ikke fremover. Jeg er heller ikke en meter sjenert og ser ikke på det som noe minus akkurat.

Nå er jeg stolt over at jeg er stolt over kroppen min, selv om jeg skulle likt at den var 20 kilo lettere, slik at formen ble bedre. I morgen skal jeg gå Stoltzen, da vil jeg sikkert drømme om at kroppen min var slank og i form.

-B- sa...

Hjertens enig!!
Det er herlig å bli såpass gammel at selvsikkerhet og trygghet ikke bare er forankret i utseendet!
Deilig når man innser at et perfekt ytre absolutt ikke er den eneste forutsetningen for å kunne bli akseptert og lykkes med ting.
Og erfaringsmessig synes mange menn det er veldig sexy når man holder hodet høyt hevet, gir nøkken i små skavanker og bare er helt seg selv! Ikke alltid like lett å gjennomføre kanskje, men det funker skikkelig bra ;-)

Stakkars dagens unge jenter, de blir pådyttet utseendemessige krav fra alle mulige kanter. Blir f eks ganske så provosert hver gang jeg har bladd gjennom et jente-/dameblad, de er jo stappfulle av utseendeidealer som ingen kan klare å leve opp til. Dessuten er de så retusjerte at de ikke har noe med virkeligheten å gjøre.
Kvinne er kvinne verst?

Heia foreldre som klarer å formidle bra selvfølelse til ungene sine, ekstremt viktig!!

God pinse :-)

Betty Boom sa...

Bess: Vi har liksom et liv og en kropp. Lik den eller la det være, forskjellen er i form av livskvalitet. Jeg liker at folk bryr seg om utseende, dvs gjør sitt med det vi er utrustet med, så utseende må gjerne spille noen rolle, men er bare en av mange skills.

Ja, nettopp. det var derfor jeg skrev dette innlegget. Stakkars jenter, som må se at kvinner har fokus på "ikke være bra nok", mens vi som sitter her og blogger er mere enn bra nok.

Kvinne er kvinne værst, ingen tvil om det.

God pinse til deg og.

Anonym sa...

Flott innlegg og viktig oppfordring! Jeg veier sikkert 15 kg mer enn "idealet", selv kunne jeg tenke meg å gå ned 8 kg. Men gjør jeg det ikke så skal jeg ikke kaste bort tida på å gå å være misfornøyd. (Noen dager er jeg nok det likevel, men jeg jobber med det.) Jeg har som randi kommet fram til at det her er sånn jeg er.

Jeg har ikke hatt inntrykk av at mannfolka har hatt noe imot kroppen min, så det her handler mest om helse.

Anathema sa...

Det du sier der om å lære døtrene sine å bli glad i kroppen sin, tror jeg er utrolig viktig.

Med det slankehysteriet som vi er omgitt med i dag, tror jeg at neste generasjon vil trenge all den selvtilliten de kan få for å få et sunt forhold til kroppen sin.