torsdag 22. mai 2008

Tøre å Lykkes Del 8

Uansett hva galt mennesker har gjort, så kan vi skape nye øyeblikk. Det er ingen som er tjent med at noen skammer seg til døde, eller er skyldig for resten av livet. Alle mennesker kan endre seg, ta kontroll over sitt eget liv og leve det.

Folk som har stemplet deg til noe, vil ha deg der, de har et sug som vil fores med dine følelser. De sitter fast i sitt eget. Ikke gi bort kraften din til suget. Bruk kraften din på din egen voksenhet. Livet er dyrebart, vær dyrebar i det.

Noen mennesker har et nett som det er lett å bli fanget inn i. Der flyr du rundt og gjør ærend og hjelper alle tremenningene og oppfører deg underdanig, for å betale tilbake, noe du ikke helt skjønner, hverken hva eller hvorfor. Slutt med det.

Hver dag er en ny gave og hver dag skal du bruke for å komme nærmere ditt mål, hva det enn måtte være. Og selv om du er sterk, så vet du også om det skjøre inn i deg. Den virkelige hele deg, ta vare på det hele. Ikke gå deg vill i din egen kraft.

Når du har garden nede, og du minst aner det, kan noen komme og såre deg, bruk hele styrken din til å forstå hvorfor du ble såret. Bli venn med følelsen, og gi deg sjøl den omsorgen du trenger, i stedet for å ha fokus på den andre.

Din værste fiende, kan være din beste lærer om deg selv, hvis du tør å se på hvorfor du blir berørt og trigget. Du omfavner øyeblikket, i stedet for å skyve det i fra deg. Vi har alltid noe å lære, og endringene gjør vi i oss selv.

Hold fast i at du i dag har en helt ny agenda, og retten til å være uten folk som ikke er fornøyde med deg. De vil ikke at du skal vokse, for det truer deres bilde, la de sitte fast, hvis de vil det, men ikke sitt der sammen med de for å være grei.

For vi er født store, med muligheter. Og all vekst er utenfor comfortsonen, så hvis du kjenner at det gjør vondt å vokse, så gjør det det, men det er bedre å være tro mot seg selv, enn å leve i sementerte følelser.

Gå din vei, og omfavn de menneskene som gir deg rom for å vokse. Livet er for kort til å tvile på deg selv. Ta ansvar for din egen fremtid. Du må mate drømmene du har, go with the passion. Skap det livet som du vil ha. Se på resultatene, de lyger aldri.

Det du tenker, aktivierer det du føler, følelser leder til handling og gir resultater. Uansett og alltid. Du kan velge dine egne tanker. Velg de som er bra for deg. Det som vokser i livet, er det du har fokus på.

Skap deg en bevissthet på det du gjør. Mestre dine svakheter og utvikle din styrke. Ta et oppgjør med alle de svake tankene om deg selv, de gir deg ikke noe annet enn å holde deg tilbake. Du skal ikke holde deg selv nede.

Bli tydelig for deg selv. Vær deg selv, fullt og fast. Ikke mat frykten! Ha en klar intensjon på hva du vil ha ut av dette livet. Selg det inn, høyt. Og husk at det er bedre å bli hatet for den du er, enn å bli elsket for noe du ikke er.

Gi kred for den du er! Vær alt du er! BE THE ROCK IN YOUR LIFE!

Dagens ord fra Moholts Perle,

Betty

10 kommentarer:

Sylvi sa...

Jobber med saken, Betty! ;-)

Ha en deilig dag! KLem

~ Underveis ~ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Betty Boom sa...

Sylvi: Det er gode greier. Alowe me: Du gjør en god jobb!

Jorunn: Takk. Hyggelig at du sier dette.

trine40 sa...

Ah - dette må jeg innom og lese flere ganger. Viktig og godt!

Runa sa...

Dette er kjernen!
Takk for at du skrev dette!
Visst faaa...er det bedre og bli hatet for den du ER...
enn å bli elsket for noe man ikke ER!Åsså så slitsomt..å late som...

Har sett noen kjempe flotte bilder av deg...hos ei fotograf vi kjenner!Fy flate så flott DU er!
God helg!

Kari Aspenes sa...

"Husk at det er bedre å bli hatet for den du er, enn å bli elsket for noe du ikke er."

Du treffer spikeren på hodet - som så mange ganger før.

Det er ikke bare det at du tør å lykkes, du tør å utfordre leserne med din åpenhet.
Noen ganger blir det bakoversveis, andre ganger blir hjertet varmt og godt.

Takk for at du deler i fullt monn!

Klem nordfra der bjørka snart spretter.

Betty Boom sa...

Trine: Vi er nå innom hverandres sider og henter litt energi. Jeg har lest det din sønn skrev mange ganger :)

Runa: Lettere å stå for hvem man er, når man har akseptert den man er. Da skinner du.

Takk skal du ha. Gleder meg til å se, haster ikke. Hun må få eksamen i box først.

Kari: Jeg har snekret mye i denne verden, og da treffer man spikeren i mellom. Fint at du opplever det slik. Klem sørfra, hvor bjørken er i full blomst.

Anonym sa...

Hei Betty! Det var gode ord og tanker å lese. Så deg såvidt på 17. mai, men var for langt unna til å få kontakt.
Gratulerer med konfirmanten for noen uker siden, forresten!

Klæm, hege

Betty Boom sa...

Hege: Takk skal du ha. Nå må jeg spørre hvem Hege, siden det er noen Hege`r i mitt liv.

Betty

Anonym sa...

Hallo :-)
Du lurte på hvilken hege...puppe-hege!! (kollega av nabo'n)
... kanskje det sier noe, eller kanskje vi er flere i den kategorien også? He he!

Jeg er hun som var i Telemark i februar :-) og har nettopp vært der på kontroll/oppfølgingstime. Over sommeren justeres den andre, og så kjenner du løpet videre ;-)

Forøvrig kjente jeg igjen utrolig mye i den siste posten din, hvor du skriver til støtte for din bror. Det er som jeg sjøl skulle sagt det, bare at du er bedre til å formulere det!

Ha ei riktig god hælg, Betty!
Hilsen "puppe-hege"