tirsdag 4. november 2008

Underfundigheter

tobe

Bare lurer på hvorfor folk må finne på ting, i stedet for å være ærlig. En hvit løgn funker jo, men gir ikke noe. Hvorfor ikke heller si det som det er? Gir ihvertfall en bånn i en selv og mulgihet for vekst. Feks si: "det vil jeg ikke". "Det orker jeg ikke", i stedet for å lage sånne: "jeg er så opptatt" grunner.

Visste du at ordet Hysteri har vært en medisinsk diagnose i årtusener og ordet hysteri kommer fra gresk-språk og betyr "det som har sitt opphav i vagina". Hysteri ble betegnet som en sykdom som rammet kvinner, som ikke fikk orgasme. Borgerskapet gikk til legen for behandling for dette. Du kan lese mere om det her.

Vi er kommet et lite stykke videre. Vi skjønner hva som er sunt for oss i det minste.

God tirsdag,

Betty

11 kommentarer:

Torilpia sa...

Helt utrolig hvor mye negativt som ble og til dels blir, knyttet opp mot de kvinnelige kjønnsorganer - skal man gjøre det samme om mannlige må man legge til et eller annet dyrenavn for å mildne det :o/
Vi kvinner burde i alle fall vært flinkere til ikke å snakke nedsettende om våre edlere kroppsdeler - så kanskje kommer mannfolka etter også .. :o)

Klem!

Anonym sa...

F. eks. SKAMben, brystVORTE...ikke akkurat fine navn! Må ha vært redde for damer, de som har funnet på disse ordene.

Irriterende!
Og vi kvinner som er så fine! Vi har jo finere kropp enn menn! Det syns jeg ihvertfall.

Hege (feb. pupp)

Betty Boom sa...

Torilpia: Jeg har litt problemer med å tro eller forstå at de ikke hadde mere peiling enn å kalle kåtskap/tenning/seksuell lyst for hysteri, og at de ikke visste hva de kunne gjøre med det.. men iallefall, så har vi en jobb å gjøre i forhold til aksept av egne behov.

Du har et poeng der, vi bør være de første til å prate pent om oss selv!

Hege: Er du sikker på at det er menn bak alle ordene ? :)

Alt har sin skjønnhet. Alt har sin verdighet!

Her er forresten bloggTrine på tv og snakker pent om rompen sin :)

Runa sa...

Man lærer alltid noe inne hos deg Betty!God onsdag!

Betty Boom sa...

Runa: Noe for noe -ALLTID. Du kan alltid tenke: Whats in it for me.

Tonita sa...

Hm - tror aldri jeg har brukt noen ugreie benevnelser om mine kjønnsorganer. Men - når sant skal sies så har jeg vel aldri snakket så masse om dem heller - ikke høyt.
Men, har heller ikke hatt noen personlige negative navn på dem.
For få navn sikkert. Og det sier også noe.

Betty Boom sa...

tonita: vi lever mens vi gjør det, vi tør mens vi tør det, vi lærer når vi lever, vi velger når vi strever, vi gjør det vi får til, vi makter det vi orker osv.

Kjønnsorgan trenger ikke så mange betegnelser, bare det funker fint.

Nadiyya sa...

Hei på deg. Venninne av Ann-Lill her. Pleier å stikke nesa innom og lese litt i bloggen din iblant. beundrer det du gjør. Ønsker å komme på Ut å flyyyy men er lutfattig og bor på Lillehammer - skal likevel prøve!

Mvh

Miriam.

Betty Boom sa...

Miriam: Håper du får det til. Trude i Kirkens Bymisjon har gratis billetter å dele ut, du kan ta kontakt med dem.

frikke sa...

oioi... dette ante jeg ingenting om! Artig! Og jeg som bruker ordet hysteri i tid og utide. Jaja, ords opprinnelse er uansett gøy :)

Betty Boom sa...

Frikke: Ja, er det ikke underlig å oppdage sånne rare greier. Jeg har brukt ordet hysterisk mang en gang om meg selv, men gjør det vel neppe videre :-)

aRTIG...ER ORDET.