mandag 30. oktober 2006

Jeg Velger meg November!

Jeg har kommet på noe nytt for meg, jeg skal velge meg hver eneste dag i November. Og hver dag skal jeg bruke energi innover på meg sjøl, og på fysikken, så den blir bedre.

For en uke siden skjønte jeg ikke hvordan jeg skulle holde ut en hel måned med venting til vi skal i studio, men nå har jeg en plan og da trenger jeg hver eneste dag i November.

Før i livet, har November vært hustrig og tung å komme seg igjennom. Akkurat som om gammel autopilot skal tillate at det skjer igjen. Åneida, ikke med denne damen, nei. For det sitter i hodet, alt sitter der. Og det gir ny kraft å ta ansvar for å velge meg November.

Jeg blir oppglødd av å tenke på helsesatsingen min. I går fikk jeg brev fra Montebello kreftsenter. Jeg har fått plass på et kurs i November på Ernæring og fysisk aktivitet. Det passer glimrende. Helt i ånden. Så nå er det tidlig til sengs, hvile og aktivitet.

Jeg startet i dag. Ingen vits i å utsette dette til onsdag, dessuten er det mandag og det er da de fleste starter ny kurs. Så gjelder det å ikke gi seg på torsdag. Men jeg har for mye trøkk til å gi meg nå. Nyoperert kne og fysioterapaut og ernøringsfysiolog i morgen. Da starter opptreningen.

Jeg var på cabina i dag, 1 time med ansiktsbehandling. Etterpå var jeg og fikk lymfeødem behandling. Og så har jeg laget fiskegrateng for andre gang i mitt liv. Det ble ganske bra. Ruben mente at det smakte som ostesmørbrød. Okei da.

I morgen er det Halloween dag. Det har jeg ikke noe forhold til, men det har ungene, og det hjelper ikke å stritte på nye tradisjoner. Halloween er kommet for å bli. Halloween har røtter i kristendommen, i før-kristne tradisjoner. Halloween er de helliges kveld, en fest for kristne helgener og martyrer som ikke har noen dag.Visstnok skal voksne ha en fest den 28. oktober, den har jeg aldri vært på. Men 31. oktober skal altså ungene gå rundt og tigge på dørene. Knask eller knep, trick or treat, som egentlig var ment at de fattige ofret bønner til de døde i bytte for brødet. Gresskaret som blir utskjært er ment for å lyse i mørke, og representerer sjelene til de døde mennesker eller gnomer.

Egentlig så trenger vi ikke gresskar, som du ser på bilde er en rompe like anvendelig til formålet. Den kan lyse opp for både den ene og den andre og kan nok representere en skokk med sjeler. Bare en fyrstikk, og litt gass, så har du den der.
Jeg har prøvd å synse meg bort fra Halloween, men nei, det funker ikke. Jeg kan synes at det er litt stusselig at unger i dag ikke skal fremføre en sang en gang, for å få noe. Så her har vi en potensiell hopp over dag, for å komme inn i November.

Følelsen det gir ved å ha besluttet meg for å velge hver dag i November er herlig. Den gir en egen drive. Bare prøv. Måneden som jeg før gruet meg for å møte, pga mørket, alle oppgavene, alle gavene som skulle kjøpes inn, vaskingen, alt det andre snakker om må gjøres før jul. Alt hang over meg som en rekke ”må” tinger. Men det er det slutt på. Om jeg ikke greier å slutte å kjøpe gaver til mennesker jeg knapt snakker med, så skal jeg i hvert fall ikke vaske fordi naboen vasker. Det er barnslig og det har jeg vokst i fra. År etter år, står de der med stramme overlepper og skal ha et skinnende kjøkken til jul. Det skal være perfekt. Idiotisk. Vasking skal foregå når en får ”ånden over seg”, og ikke som en halsbrekkende oppgave mitt i mørkeste tiden. Vasking har ikke et snev av åndelighet over seg, og det er veldig oppskrytt. Det er så gudsjammerlig mange sure folk i slutten av November og i begynnelsen av Desember, og da forstår jeg ikke meningen.

Det pussige er, at med å velge energi innover, så har det meste ordnet seg på utsiden og. Når ikke energien lenger ble brukt på å ”være god nok” og springe for folk som aldri ble fornøyde, så har alle prosjekter jeg holder på med bare blitt bedre og bedre. Ennå jeg har brukt ¼ del av energien jeg brukte før. Heilt utrolig!

Nå er jeg klar for noen seire! God kveld, Betty

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis med "beste blogg" - vel fortjent, Betty! Det avsnittet ditt om vasking (ikke vasking) før jul likte jeg. :)

=Anja sa...

Lille Anja gratulerer deg med Norges Beste Blågg!!
:) { (smilefjes)

Betty Boom sa...

Takk Damer!

Betty

Anonym sa...

Hei, betty! Jeg er innom bloggen din hver dag, syns du genererer så mye positiv energi - og det å velge seg November er på grensa til genialt! Jeg har for vane å grue meg til vinter og mørke, men tankens kraft er sterk; jeg satser på å velge november jeg også! Jepp!

Betty Boom sa...

Da er vi to som går November i møte med vår egen styrke.

Lykke til

Og takk for ditt følge, Trine.

Betty