mandag 30. juni 2008

ROMA


En uke er gàtt, og vi har "covered a lot of the ground". Vi er utslitt om kveldene, men traver bra om dagene. Startet friskt i dag, med frokost pà cafe, traff Stephen igjen. Hyggelig som bare det! Jeg fikk en ny lytter til mine favoritttema, som jeg delvis deler her pà bloggen og. Og han har kommentert tilbake, omtrent det som dere gjòr, dette trengte jeg à hòre. Stephen skulle til Israel, vi skulle til Colleseum. Det òverste bilde kostet meg 3 euro. Selgere hang over oss, over alt. Jeg liker ikke det. Dessuten sà kostet det dobbelt sà mye for oss à gà inn i Colleseum, enn det gjòr for de som er med i EU-land. Hun spurte hvor vi kom fra, jeg skulle sagt Sverige, men greier ikke à lyge (er helt hàplòs der), jeg sa Norge, og dermed DOBBELT Sà DYRT, dvs 51 Euro for 5 personer, istedet for 25.

Jeg holder selvsagt en frisk tale til ingen nytte, til ingen lyttere, om bondelandet Norge, som vil leve i en reversert tid, som ikke vil dele pà godene vàre og blablabla. Men vi er et rikt land, og vi har ràd til det, sà det tok 5 minutter, sà var jeg ferdig med det. Sà viste det seg at vi ikke hadde ordnet med nok à drikke, det var ikke lov à gà ut og kjòpe, sà vi fikk en liten pròve der, for det er ufattelig varmt her. Min kjàre bror og Ceciele kunngjorde pà sms at de er blitt kjàrester, sà igjen, glemte vi vann og andre vanlige trivialiteter, til de stòrre spòrsmàlene i livet og jeg fikk se korset der Peter ble henrettet og den voldsomme sirkusplassen de brukte 100 àr etter Kristus.

Vi gikk ut og kjòpte vann, 2, 5 desiliter til 5 euro. Sà vi bruker eoroene godt her, kan du skjònne. Sà fikk vi sett Huset til Keiser Augustus, han som ville skrive alle inn i mantall. Fantastisk à fà se. Ikke sà oppblàst hus, som hos de andre keiserne. Bernt tok helt av, for dette har vàrt en dròm à fà se for han hele livet. Artig det!

Ruben holdt pà à bli pàkjòrt i dag, sà vi fikk oss en stòkk. De kjòrer som griser her. I kveld drar vi videre med natttog til Brindisi. Per Kristian og jeg har ònsket oss et bad i havet, og nà trenger vi à fà kule ned litt. Sà dagen i morgen blir pà en strand, jeg gleder meg. Sà tar vi bàt videre til Hellas.

Vi er fortsatt venner, det svinger litt i humòret, men det er supert à legge inn litt internettkafe, da blir alle fornòyde. Deilig pause. Her er det stille, bare tastaturene à hòre. Resten av Roma er det lyder i hele tiden, og overalt.


---------- Jeg stàr midt i Maktens Sentrum I Roma, Pà Palatinerhòyden. I feel the power :)--------------- God frokost er et must. --------------------- Colosseum ---------------------

Ha en fin mandag, dere!

Betty

17 kommentarer:

-Mitt lille rede- sa...

Åååå, jeg nyyyter å lese om turen deres, det høres så herlig ut. Ta livet litt på sparket, stoppe opp litt midt i travelheten som også er :-)

Vi kom oss aldri til Roma, og det var synd, fant vi ut i ettertid. Der og da var det ikke sååå nøye. Var først ei uke på roskilde festival, deretter på interrail! Puh! Men vi reiste en helt annen rute, så etter å ha vært ei stund i Venezia så begynte det å bli smått med både tid, penger og overskudd, så da vendte vi nesen hjemover igjen.

Tøff du og familien som legger ut på interrail. Dere kjenner jo hverandre så godt, og det er jo en klar fordel også. Kjempelurt av dere å ta pauser på internettcafè. Nyt havet, Hellas & reisen forøvrig!

Klem :-)

Betty Boom sa...

Mitt lille Rede: Hei igjen. Ja, dette er gòy. Og ja, vi er tòffe. Dette er ikke for amatòrer, gitt, det gjelder à holde roen her. Rekker ikke sà mye. Tiden gàr fort, men vi har det fint. Ungene er superfornòyde og vi soksne med, begynner à fà noen gnagsàr. Gleder meg til havet. Glad du setter pris pà postene, anstrenger meg litt for à fà det til, og det er gòy.

Ha det fint der du er, Betty

Anonym sa...

Hei, alle dere. Frode Rinnansvei er dusjet grundig fra oven i dag, ikke engste dere for tørke i hagen! Som ihuga tog'er morer jeg meg virkelig over etappene deres. Og min egen 17 åring er også rundt på togene....uten oss, hjelp.
Gleder meg sånn til vår egen sykkeltur i Nederland. Snaart. Takk for reisebrevene, det øker virkelig ferieforventningene. Også Roma, da...

Tonita sa...

Heia Betty & Co,

dere er superaktive, energiske - og får med dere masse. Flott.
Fine bilder er det også - som vanlig.

Ta dere nå ikke helt ut, - det er flere dager igjen.

Det ligner sommer i Norge også - bare så dere vet det. Ingen misunnelse skal være å spore fra meg nei.

Masse gode ferieønsker.

Sølvis blog sa...

Tusen takk Betty - for at du lar oss få være med dere på tur. Ser ut som dere opplever masse, og samler mange gode minner på turen. god reise videre.

Runa sa...

Kos dere videre på tur!Marte er på vei til Italia nå...!

Anonym sa...

Takk for flotte reisebrev. Dette høres topp ut, - men det var da et jævla tempo på dere, da! Slit dere nå ikke ut. Noen dager ved havet høres bra ut nå.

Fortsatt god tur.

Anonym sa...

Takk for fine skildringer så langt. Roma må være fantastisk - der har jeg aldri vært, desverre (men det skal bli en gang!). Gleder meg til fortsettelsen, og havet må være perfekt etter å ha trasket så mye rundt noen dager! By the way; å lyve går ikke for meg, heller. Synes det er en fin egenskap - å være knall ærlig hele veien, selv om det kan koste dyrt (bokstavelig) innimellom. Fortsatt din reise!

Anonym sa...

Altså, fortsatt FIN reise!

Anonym sa...

Hils gutta fra nybakt forlagssjef og bokdebutant! :o) Ja, jeg er dritstolt! Og det er så kult å se at dere har det fint sammen på tur. Jeg drømte om Ronni i natt... Håper du kommer hjem tidsnok til et rekreasjonsopphold på farmen :o)

Anonym sa...

Roma ser fantastisk ut.

Så; digger headeren din. Den var virkelig levende! :)

GundaM sa...

For en herlig reiseberetning du gjør Betty, og klart dere er norske!!! Noen euro til eller fra, pytt en fjert i havet...

Håper dere fikk en dykkert eller to idag no da;)

Klemz fra trøndelag og idag ble det sol her og men nå på kvelden skyer det til, igjen...Kos dere videre;)

Betty Boom sa...

Toril: Hyggelig aa hoere i fra hjemme. Vi er naa i Athen. De siste dagene har vi bare moett knall folk og hatt en lang fin baat reise i fra Brasilini. Lykke til paa deres reise. Dere er spreke :)


Tonita: Vi legger oss tidlig og i dag fikk vi sove til 10. Naa skal vi vaere 2 netter i Athen, og saa er det ut paa en oey. Dette blir bare bedre og bedre.

Soelvi: Hyggelig at du skriver det. Det er mange inntrykk som maa faa utloep et sted og bloggen er fantastisk aa ha. Paa dette Hostelet et Internett *gratis*, saa det blir en feit post om ikke saa lenge.

Runa: Hils Marte. De kjoerer stygt i Italia, men de fleste folka der er veldig vakre.

Livet leker: 1 og en halv uke til Hellas, saapass ma det vare. 1 uke her og saa returen. Vi er kommet frem, Akropolis er klimax.

Randi: Takk for stoettet paa den der. Fristende noen ganger, men det gaar simpelthen ikke aa lyge. Vi har det knall, pass paa byen mens vi er borte :)

Lilly: You go girl. Har faat ny mix paa Leke Hus, skal proeve a faa hoert den her nede. Naa ruller vi Babe!

Drea: Takkogtakk. Velkommen skal du vaere.

Gundam: Kos deg i Troendelgaen. Jeg er i et EU land og det er supert :) Haaper hagen din er like fin. Liten tid til andre blogger her.

God kveld fra Athen.

Sylvi sa...

Ååååå, så GØY!!! Pengene går fort ja, når hele fmilien skal spise ute :S

Kos dere videre :-D

Betty Boom sa...

Sylvi: Dette er verdens beste ferie og jeg har sluttet aa tenke penger for i kveld vaffal :)

Skippern sa...

AVE ET VE JUPITER! HILL CÆSAR!

Det er noe spesielt å stå der Brød og Circus ble først satt i system.

Betty Boom sa...

Skippern: soleklart, betyr at du har vaert her ?