søndag 15. juni 2008

Tøre å Lykkes Del 9

stein
Det ble et dypdykk i helgen, nok inntak av væske, 50-årslag og nok sosiale happeninger, så denne søndagen er helt make til forrige, i dekning.
Jeg trives veldig godt med å være i fred, på min egen indre reise, for å styrke tanken og respekten for meg sjøl. Som jeg skrev i en kommentar her, da jeg ble kreftsyk, gikk jeg på kne og sa til Gud: Hvis jeg overlever dette, skal jeg aldri tenke en negativ tanke om meg selv igjen. Og det funker veldig bra, livet blir bare bedre av det og jeg er mere entusiastisk (gresk: "en theos" - meaning in God) enn noen sinne, på egne vegne.

Jeg har bestemt meg, jeg skal Tøre å Lykkes i eget liv, og fremdeles legger jeg i det, at jeg skal våge å være så stor som jeg er og ikke gjøre meg mindre eller underdanig noen sinne, for noen. Jeg skal ha fokus på mine mål, slik at jeg får ut av denne tiden jeg har her på jorden, det jeg ønsker meg.

Jeg synes at du skal gjøre akkurat det samme, for alle mennesker kan skape seg nye øyeblikk og vi har fått utdelt samme mulighetene, men vi må gjøre jobben. Ta det egenansvaret, som følger med oppgaven. Den eneste forskjellen på oss og de som får til sine mål, er hvordan de opptrer og de beholder en intensitet og en utholdenhet i det. Og når motbakkene kommer, så tviler de ikke på seg selv for det. Let go and let God.

Det finnes mange disbelievers som vil si at du og jeg prater tull, men se på de, hvor de er i sine liv, og du skjønner at du kan ikke bruke opp deg selv på folk som vil holde deg nede (egentlig holder de seg selv nede).

Derfor er det kult å skape seg et rom, der du hører din egen indre stemme, som er på lag med deg. Det merkelige er at den indre stemmen ofte snakker ting som går i mot strømmen og hva de fleste mennesker velger å gjøre. Men det er ikke så mye å bli bekymret over. Hvis andre vil "disse" deg, så er det småelige greier. Jeg tror at de ikke tør i sine egne liv. Og hvorfor i all verden bruker folk tid på å trekke ned andre. Hvis noen, med omsorg, synes at du er på villspor, så kan de formidle det uproblematisk, og du kan velge hva du vil ta til ditt hjerte. Men som regel, og alt for ofte er det lemping av sine egne ting og et behov for å slippe å forholde seg til sitt eget. Hvis du tør å være stor, så vil det automatisk trigge de som ikke tør det. Mange av de som har gjort det stort her i verden, har blitt sett på som kjettere av sine likemenn, bare fordi de valgte å "march to the tune of a different drummer!"

Endelig har jeg skjønt at jeg må godta kraften som bor i meg, og jeg er ikke lenger en "bellboy/girl" for andres sug eller behov, som skal ledes og gjøres noe med, for å bli godkjent som bra nok. Jeg er bra nok, uavhengig av deres spill. Jeg vil ikke være med lenger i edderkoppnett som ikke gir meg friheten til å være den jeg er, og ikke gir rom for å vokse.

En hjerne som er fyllt med frykt for å lykkes, eller mislykkes kan ikke få til mye bra, dette er like sikkert som at en stein kan ikke bryte gravitasjonsloven med å fly oppover.

Men med din kraft, kan du komme så langt du vil. Med din energi kan du få til akkurat det du vil. Fly, hvor du vil. Det skal ihvertfall jeg gjøre. God reise!

God kveld,

Betty

23 kommentarer:

Sylvi sa...

Jeg ELSKER "tøre å lykkes" innleggende dine!! Jeg ser jeg henger ikke langt unna i min prosess ;-)

Veit du! - jeg er midt oppe i en prosess her på jobb. Jeg har startet et bevist eksperiment som jeg avslutter i slutten av denne uka. Da vil jeg fortelle deg om det :-) 1 av 3 så langt er suksess for min del. Jeg håper jeg klarer å få med med de rundt meg også. Det har funket i en annen setting også - det handler om å være seg selv og stå for det!

Ha en fin uke, Betty!

Betty Boom sa...

Sylvi: Hærlig. Jeg gleder meg. Ha en god og ny og fin uke, med deg sjøl i senter.

Betty

merete sa...

Takk, Betty! Du får satt fingeren på det viktige, og med "små" ord slik at vi bakkefolka kan føle at disse ordene, - ja, - de er akkurat slik at jeg (som en av dem)kan si at jeg forstod budskapet, tok ord og mening til meg og så er det bare å leve opp til dem :-)

På mange måter er det trist når folk ikke får stoppet opp og sett at det er dette livet handler om, - å være seg sjøl, tørre og å leve livet med glede hver dag. For dagen i morgen kjenner ingen, nei.
Ha en fin søndagskveld :-)

Betty Boom sa...

Merete: Vi skal ikke leve opp til ordene, men MED dem. Ordene er ikke større enn oss. Vi må la oss fylle av dem og tøre å tro at vi er noe.

Vi skal ikke ha fokus på hva andre velger. Alle er fri til å gjøre hva de vil. Vi har brukt alt for mye tid på å holde oss selv nede, for å ikke uroe andres oppfatning av hva som sømmer seg. Nei, gi slipp og slipp fri og ha fokus på deg :)

Livs lerreter og annet sa...

Akkurat nå føler jeg meg litt vingestekket. Men det er jo slik livet mitt er, noen nedturer for så å børste støvet eller asken av seg og fly som fugl Phønix. Renset bort det gamle stoffet som ikke lenger gjelder.
Jo, innerst inne har jeg en indelig tro på at jeg kan fly igjen! :-)
Let go and let God er en utrolig bra greie, hvis man ikke var så redd for å slippe kontrollen! :-))

Ha en god dag, Betty!

Betty Boom sa...

Liv: Hva er det som skjer når du slipper kontrollen da? Du dør ikke. Det er bare uvant og vondt en stund, så er det rom for å vokse. Klart du skal ut å fly, det er det bare du som bestemmer, ta beslutningen nå og det var siste gangen du tvilte på deg selv.

God dag til deg også.

Elisabeth Augusta sa...

Takker deg Betty, for at du stadig kommer med slike påminnelser til meg. Jeg syns det er vanskelig. Jeg har satt på meg blylodd rundt beina, men slipper dem ett for ett og begynner å stige langsomt mot overflata nå. Har aldri vært nærmere en flytur.

Betty Boom sa...

Elisabeth: Som du sjøl har sagt det så godt en gang: "Kreativitetens kokepunkt er utenfor comfortsonen".
Å gi slipp på blyloddene er også utenfor comfortsonen, fordi tross alt, er det trygt å sitte fast, og ikke gjøre seg sårbar med å gi slipp, og ut å fly.

God Flytur :) og når du er ute å flyr, ikke ha på autopiloten, hele tiden :)

Alice sa...

Amen, Betty.

Betty Boom sa...

Alice: :o)

Rigmor sa...

Og forresten... var inne på myspace'n din. Og kom på at jeg ikke har sagt til deg at du har utrolig flott stemme. Og så er det stas å høre bergensdialekten :)

Betty Boom sa...

Rigmor: Takkogtakk. God sommer. Jeg skal på interrail med guttene mine, mulig vi sviver innom London, kult med gaidingen på bloggen din :)

Anonym sa...

Hei betty! TAXIBEIB finnes ikke i bloggform lenger, så du kan sikkert ta den vekk fra lista di. Har begynt å redigere den til bok :o)

Betty Boom sa...

Lilly Craft: Der ser du, det kommer noe ut av alt. Skaff deg en vakker dag.

S10ne sa...

Takk for nok ett innlegg som griper meg - du skriver så godt og får meg virkelig til å tenke. Tar av meg hatten for deg.......

Betty Boom sa...

s10ne: Med slik respons, så kommer jeg til å blogge en stund til :) Takk.

En del av hele vår utvikling er å oppdage og se, da er det er fint å finne trøst i andres oppdagelser. Særlig der som skallet legges ned og modning er en gave. Jeg setter pris på at du er der du også. Ha en fantastisk dag.

S10ne sa...

En dag skal jeg lykkes også, med å få det godt med meg selv. Det blir en herlig dag når den endelig er her!

Ang. "bildekollagen" på bloggen min, sjekk ut her: http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

Betty Boom sa...

s10ne: Den dagen er her i dag, hvis du vil det. Du må ta den plassen til deg selv.

Takk for lenken, vet ikke om jeg skal gjøre det, artig med noe andre har, som jeg ikke har selv :)

S10ne sa...

I know....

Runa sa...

Veldig godt skrevet!
Det er delig å tørre! - Å ta plass,-iallefall i eget liv!
Være stolt av hvem man er og drite i om ikke alle liker en!
Takk for at du fortsatt blogger !

Betty Boom sa...

S10ne: I know you know :)

Runa: Takk og veldig godt sagt til deg også ;)

Hanne sa...

Skikkelig bra innlegg!

Betty Boom sa...

Hanne: Tusen tusen takk. Vi trenger noe som river litt i oss av og til.