fredag 27. juni 2008

Töre ä Lykkes Del10 fra Berlin

Folk som meg, som er i et skift, gär pä en ny dag full av seirende fölelser. Tiltross for trötthet, startet jeg morgenen i Köbenhavn med en joggetur, og i morges jogget jeg i Berlin. Fin mäte ä se en by pä. Gjör meg noen erfaringer, ungdomsherbergene er heltfine og gode ä komme til etter mye traving gatelangs.

Väknet i natt med en livsviktig dröm og fölelse i kroppen. Prövde ä holde pä fölelsen for ä skjönne the mission i den. Det var en sänn egenansvarsfölelse,en vekst og fremover fölelse. Jeg stod og spilte mine egne läter og fikk masse god respons. Minnet meg om en gang jeg väknet og fölte meg som en kvinne. Glemmer det aldri.En ubeskrivelig behagelig fölelse fyllt med indre ro og sensualitet. Jeg husker hva jeg kledde pä meg den dagen ogsä, svart sitt skjört, svart hatt. Jeg husker öredobbene jeg bar, hvem jeg mötte etterpä, hele dagen stär helt klar foran meg.

Sänne drömmer fär meg i senter av meg sjöl. Jeg har bestemt meg for ä lykkes i mitt eget liv og det er jeg som har ansvar for at det skjer. Derfor mä jeg töre ä väre en risktaker. Drömmer,forblir bare drömmer hvis de ikke er understöttet av passion og hardt arbeid. Fölelsen av ä allerede har fättdettil, er helt ubetalelig. Verd ä väre utenfor comfort sonen for, verd ä leve for, verd ä synge for,verd ä snakke for,verd ä blogge for.

Ved ä ta sjanser, sä kan du ogsä gjöre feil, men det er bedre enn ä ikke gjöre noe. Ä gjöre feil betyr ikke at vi er feiltagelser, den eneste feiltagelsen er ä slutte ä pröve. Her kommer styrken min inn, har egentlig aldri kjört safet. Har prövd ä innordne meg det safe, men jeg har bare fölt meg fastbundet av det.

Da jeg var liten ble jeg venner med "the little terror next door" og vi var veldig kreative. De voksne bremset denne kreativiteten. Grenser er en ting, bremser er noe annet. "Man skal ikke falle og slä seg, man skal som jente gjöre sänn og sänn". Jeg har alltid hatt en kraftig stemme og tro mine ord, den dempet seg kraftig av andres bremser. Sä fikk jeg kontakt med den igjen i 7.klasse, for da holdt jeg en 17.mai tale og jeg lo masse det äret. Jeg hatet ämätte dempe meg, husker det, men likevel hadde jeg innordnet meg devoksnes trossystem, dessverre.

Ingen av oss er egentlig födt med en frykt for ä ta risikoer eller for ä lykkes. At jeg hadde utviklet en redsel for ä lykkes hang sammen med ä ikke true de voksnes bilde av verden. Kraften min ble hysjet ned, dempet, i stedet for at den fikk vokse. Men nä som voksen sä er jeg fri til ä omgi meg folk som täler hele meg, i stedet for ä innordne meg mennesker som aldri har törd ä leve og deres regler.

Ä väre en Risk-taker betyr for meg ä väre modig. Stunt-menn er modige, men de er trente, de tar sjanser, men de er kompetente. Sänn funker det ä satse pä seg sjöl ogsä, du fär trening i det. Väre en risk.taker betyr ikke ä väre uansvarlig. Uansvarlige folk kan ogsä gjör suksees, men det blir flyktig og lite bunnet. Ä väre en risk-taker er modig. Ä skrive blog er modig, fordi du viser frem hvem du er. Ä väre modig er noe helt annet enn ä väre uansvarlig. Ä väre modig er ä väre bunnet i seg selv. Ä väre modig trigger frykten. Trigger trossystemet som ble plantet inn i oss en gang. Det koster mot, lidenskap og utholdenhet for ä lykkes i eget liv. Vi mä deale med det vi frykter, ofte!

For hver slik Töre ä Lykkes post jeg har laget, har jeg tatt et oppgjör med en frykt og vunnet! Jeg skal forfölge drömmen min, jeg vet at jeg har mye kraft. Jeg har som oppgave ä minne meg selv pü egne reserver av potensiale, og at jeg kan greie akkurat det jeg önsker meg, selv om det vil smerte litt pä veien. Jeg gjör jobben!

Ellers er turen helt fin. To ting jeg registrerer. Pä offentlige toaletter er det skvettet pä doskälene, veldig irriterende. Det gär an ä snu seg og törke det av etter seg. Sä har jeg kjöpt snus, men ikke nok, vet det allerede. I dag er det Brandenburger Tor, Berlinmuren og bading pü programmet, for sä ä ta natttog til Sveits. Ungene begynner ä ligne back-packere og trives veldig. Nä sitter alle med hver sin time pä pc. Det blir mye hamburgere, men sänn er det. Varer ikke evig dette heller.

Det er helg, folkens. Leve og blomstre!

Betty

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gleder meg til du kommer hjem, jeg. For da skal vi faktisk lykkes sammen!
:D

~ Underveis ~ sa...

Veldig bra skrevet!

Ønsker deg en berikende og oppfyllende reise videre i livet!



Mvh Jorunn

Betty Boom sa...

Lilly Craft: Det skal vi. Du er en gave i mitt liv. Vi klinger bar sammen, det er ikke mange som kan nekte for det.

Underveis: Takk, Jorunn. Nä er det kveld og jeg har plassert guttene mine pä internett og har värt ute og shoopet. Kjöpt t-skjorte, i stedet for pc, som jeg hadde planer om. Asus z 30 var ikke her heller.

Betty Boom sa...

....lilly.... det skulle väre: klinger BRA sammen .....

trine40 sa...

Spennende å lese - flott å følge deg på reisen!
Schwææær klem!

Betty Boom sa...

Yber schvaeeer klem tilbake :)

Skribenten sa...

Nå har jeg sett på bildene og lest skildringene lengre opp i bloggen også. Så spennende! Jeg skal faktisk på akkurat de samme plassene, bare i en litt annen rekkefølge. Kos dere..

Betty Boom sa...

Froeken Fryd: Artig aa blogge tur og det finnes tusenvis av internettkafeer. God tur til deg naar du drar.

God sommer.