mandag 1. desember 2008

Burn The Bitches

Heien Bloggen. Fint å ha DEG. Tar bort et trykk, så jeg ikke blir gal, men tross det hele, så foretrekker jeg heller meg selv som gal, og lykkelig for, at jeg ikke sa normal. Det handler om skammen. Jeg er rævpult av skammen, og burde sluppet den som en død potetsekk, men det er vanskelig å slippe seg selv fri. Selv om jeg slår ut vingene, og sier: du er klar, jeg er klar for faen! Få bort den jævla dritten som puler rundt i kroppen, nemlig skammen.

Hvis noen sa til deg, da du var liten at pikk er stygt, så virket det, garantert. Det de sa da du var liten, virket så stort, og det skumle er, hvor lett det er, å følge opp ordene som voksen. Bare fortsette samme sjargongen. Jeg fikk høre at jeg var den stygge andungen, som liten, den som ikke passet inn, for mye, for klok, for plasskrevende blabla. Dressert?(dresseringen kom siden, da jeg skulle bli rusfri), jeg begynte å ruse meg. Det var løsningen. Det virket. Sjalabang. Holde unna den forpulte skammen, den sleipe faen. Som en fullmoden fucking faens kvise, som eksploderer i sin fulle prakt. Mødre er værst, de skammer seg så de holder på å brekke sammen og i stedet for å la seg falle inn i senter av seg selv, eller ned i trakten og hente frem seg selv, så "blamer" de andre og er bitre fordi de ikke blir sett.

Jeg gjentar: Vi har alle ansvar for våre egne behov, følelser og å gjøre oss ekspressive og synlige og tydelige for omverden.

Så kom rocken og rusen, dirrende, som en deilig høyfrekvent lyd i høyre øre, lavfrekvent i venstre, filtrert i frekvenser som virker inn i beinmargen, som gjorde noe, som endret noe. Som gjorde meg skarpere, og jeg forlot skammen som en død ball, som gammelt gymtøy. Noen ganger, ennå, som voksen, får skammen fram stotringa, og gråten, og usikkerheten tar løpefart og rævpuler ordforrådet mitt. Friheten min. Unnskyld. Det er bare meg, sier jeg. Djezzuz. Mye å lære.

I morges kom mitt yngste barn inn til meg, springende glad for at jeg var hjemme, han kom å la seg inn til meg, vi lå i gyngestol, stille. Han sa: "Å være kåt, betyr det å ha lyst til å pule en dame?" "Ja, du kan godt si det sånn og jeg kjente skammen begynne å knalle. Han svarte: "Mamma, du er perfekt!"

Jeg gikk lykkelig inn i dagen.

Jeg lærte noe av mitt barn i dag.

God kveld,

Betty

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Dette innlegget likte jeg virkelig. Stå på! :)

I.

Betty Boom sa...

Heihei: virkelige øyeblikk blir det ofte gode ord på :-)

Anonym sa...

Så sant, om man har evnen til å få det ned på papiret!

I.

Betty Boom sa...

Heien: Eller på tastaturet :-)