mandag 5. januar 2009

Fugl Fønix

Nå er vi igang igjen. Bloggen er fristedet. Jeg er ikke litt fristet en gang til å skrive om Israel og det helvete som skjer der, for jeg blir bare sint og nedstemt av det. Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg, men det er bedre å putte det inn i en sang eller noe, som er min måte å gjøre noe med det på. Å sende sms`er om saken, skjønner jeg ikke poenget med, annet enn at Telenor tjener noe sinnsykt på det. Kanskje virker det mere bevisstgjørende, men jeg føler at informasjon om alle tragediene på jord tyter ut i alle kanaler.

Det er kult at folk er engasjerte. Å ikke være engasjert må være utdøende. Men hva er nyttig å gjøre? Jeg er en DO`er og noen ganger veldig selvsentrert, dvs at jeg gjør noe, for å løse opp i egen frustrasjon. For å vokse selv og bidra med noe i verden. 2006 var det brystkreftsaken, med påfølgende oppfølging på nasjonalt plan i 2007, med kalender og dokumentar på tv. 2008 var det Kirkens Bymisjon, i år har jeg bestemt meg for å bruke alle disse kreftene jeg brukte på "dette" til fordel for å engasjere meg i min egen vei å gå.

Altså, jeg vil opp og frem med musikken min, og det første jeg må slippe som en tung potetsekk, er de som har dårlig energi, som ikke produserer noe, som ikke tør og ikke vil og bare kritiserer andre som tør det. Det har jeg forsåvidt gjort, og det har åpnet vei for nye spennende bekjentskaper. Jeg går ikke ned to trappetrinn en eneste gang til i livet, men jeg kan gjerne dra med meg de som vil vokse selv. Det er ingen som når sitt mål aleine. Men vi må hele tiden spørre oss selv: Whats in it for me?

Jeg vet at jeg er en råtass i å forvente at voksne oppfører seg som ansvarlig voksne, og at folk arbeider med seg selv og ikke bare syter. Jeg greier ikke syt, får kroppslige reaksjoner på det. Vil ikke ha det. Livet er ikke for amatører, vi må alle bite livet i låret, som jeg har predikert i det uendelige.

Vi må leik oss, ta vare på det som er skjørt i oss, frigjøre oss fra klamme grep og nyte livet.

Det var alt fra Moholts Perle i kveld.

Godt nytt ny null ni,

Betty

4 kommentarer:

=Anja sa...

Så jævli enig i første avsnittet her, ja:0)

trine40 sa...

Kunne ikke ha skrevet det bedre sjøl!
Og måtte du lykkes med alt!
Og klem!

Runa sa...

Lykke til Betty!Må alle med dårlig energi holde seg laaangt unna!Blir spennende å følge med deg:-)!

Betty Boom sa...

Hei dere tre gamle travere her inne hos meg. Jeg er travel og har ikke sjanse å følge opp andre blogger hele tiden. Men skikkelige bra greie vi har bygget oss her i bloggosfæren OG vi har møttes i 2008. Kommer mye bra ut av å være modig.

Vi blogges i 2009.