mandag 7. januar 2008

Brød og Sirkus!

Det er ikke ofte jeg gidder å skrive om politiske vedtak, på fritiden min, men denne greier jeg ikke å overse. Det er nemlig besluttet at alle EØS land skal innføre Datalagringsdirektivet. Nå blir hele Norge satt under lupen og ingen protesterer. Alle telefonsamtaler, alle mail, all surfing på nettet blir lagret minst 6 måneder og opptil to år.

Dette er det du og jeg som skal betale via våre telefon og internettregninger. Så Storebror overvåker deg og du betaler. Genialt, hva?

Les mere om det her og her og her.

Det jeg liker å kommentere er at utrykket/sitatet som de romerske keiserne innførte som teknikk funker: Gi folket brød og Sirkus, så blir det ikke opprør og de kan herske i fred. Brød har vi! - det kalles Norsk velstand og Sirkus! - det er feks fotball, så lenge vi har dette så lar vi de herskende holde på med sine greier.

Jeg finner det merkelig at ikke engang SV og Senterpartiet har protestert, men akk, de er vel som oss, for priviligert. Til nå har jeg kun observert en journalist i BT, en i Dagens Næringsliv og en i Adresseavisen som har bråket litt, Svein Egil Omdal skrev:I all stillhet blir vi Østtyskland, men det blir ikke fart i sakene før mannen i gaten tar ordet, men vi har det for godt til det. Jeg må vel gi Venstre kreditt, siden de stemte i mot på stortinget.

For godstolpsykologene som liker å psykoanalysere bloggere, nå blir dere analysert selv og det av et direktiv, som oppbevarer alt du sier og gjør.


Sitatet:

Brød og sirkus (lat. panem et circenses, eg. brød og
folkeforlystelser, især gladiatorkamper), er et sitat etter Juvenal som
uttrykk for de romerske keiseres kyniske måte å stagge sultne og
opprørske undersåtter på.
Caplex


Opphavsmannen til uttrykket Brød og Sirkus:

Juvenalis, egentlig Decimus Junius Juvenalis (cirka 55- cirka 135
e.Kr.) var en romersk dikter. Han var særlig kjent for sine bitre
satirer om Romas moralske forfall.
Wikipedia.

Tar i samme slengen og kommenterer valget av Årets Trønder 2007, Marit Breivik, syntes det var et forutsigelig og kjedelig valg. Synes heller at den som gjør noe eksepsjonelt utenfor jobben skulle prioriteres, som f.eks. Erlend Johannesen som har etablert en humanitær organisasjon, Streetlight og bygget et barnehjem i byen Tacloban på Fillippinene. En slik psykisk og fysisk belastning som han har tatt for å skaffe barn mat, søvn og skolehjelp er mere verd enn allverdens håndballkamper og han skulle blitt æret som Årets Trønder for dette!!!!

Breivik gjør en god jobb, jada, så det er sagt.

Ellers har jeg det fint.
God kveld,

Betty

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg fordrar ikke tanken på å bli lagret verken her eller der. Synes selv det er skummelt å sitte med så mange opplysninger om så mange mennesker som jeg faktisk gjør til dagen. Vite intime greier om folk; om psyken deres og om vanskelige valg her i livet. Jeg skjønner jo også at det ikke er den "vanlige" mann en er ute etter ved dette direktivet, men at noen skal se hva jeg driver på med...Nei, jeg vet ikke. Særlig lystelig tanke er det dog ikke.

=Anja sa...

Hvem faen er Marit Breivik???

Betty Boom sa...

Vibeke: Men, hva gjør vi?

Anja: Marit Breivik er en dyktig trener og en stor leder. Hun har gjordt kjempesuksees i mange år. Ære være.

=Anja sa...

------------------
Ja jeg vet da hvem hun er- (alt for godt:/
Men hvem faen er hun egentlig???

spindellett sa...

Tilbake til tiden da alle visste alt om alle basert på sladder? Tror ikke det heller er det beste. Men det er jo som du sier -ingen protesterer. Vi er for late til å protestere.

Betty Boom sa...

Anja: Jada, jeg vet at du vet hvem hun er, jeg fikk bare behov for å si noe positivt om henne, siden jeg ikke synes at hun skulle ha prisen. Skjønner? Men du har helt rett. Hvem er hun egentlig. En offentlig personer som ikke byr noe mye på seg sjøl ihvertfall.

Vibeke: Ingen ville kommentarer på denne posten heller. Konklusjon: Vi vil ha det slik :)

=Anja sa...

Apropos "Hvem er du egentlig"
Sjekk ut bruttern sin versjon av
diktet med samme navn på
www.myspace.com/askrovaviselaug
Diktet er skrevet av Niklas og blir
lest av Elin

Hehe
Bruttern e ikke Anders- men min litt yngre bror Lars Ole-som e myspace-fan

Anonym sa...

Jeg er også skeptisk til dette Datalagringsdirektivet, og skrev om det i går.

I dag har jeg sluppet til en annen på bloggen min som har en del argumenter FOR et slikt direktiv. Inviterer deg til å komme over en tur for å kommentere og stille spørsmål!!

Ha en fin kveld!

Betty Boom sa...

Serendipitycat: Utført :)