torsdag 3. januar 2008

Tøre å lykkes!

Det er ikke de nifse tingene som er farlig, det er din egen redsel for dem. Alt foregår inni deg. Mitt nyttårsforsett: Tøre å Lykkes! er særdeles viktig for meg for å ha et kvalitativt bra liv, for det er helt tullete at jeg som en voksen kvinne på 44 år, med en fantastisk varm guttegjeng rundt meg, skal gå rundt og bli innhentet av gamle spøkelser.

I dag åpnet kontorer igjen og jeg hadde dobbeltime hos psykolog og fikk gått igjennom traumer og retraumer. Mulig vi skal intensivere, for å få tatt nuven av klompen i magen, slik at den ikke kommer like sterkt neste år. Jeg kan bare ikke ha det sånn, for julen som foregikk rundt meg var fantastisk fin den, det var inni meg alt slitet foregikk.

Diskuterte med en før jul, hvorvidt psykolog hjalp eller ikke, for meg er det slik at mine traumer er som en avkappet arm, den kommer ikke tilbake, om jeg aldri så mye går til psykolog, men sorgen over å ha blitt utsatt for svik som barn, smerten med det, den kroppslige minnet kan bli "shaked and disturbed" så det ikke fargelegger høytider og livet mitt, så til de grader, som voksen.

Men denne julen var viktig den, fordi det var ro og rom og jeg stresset meg ikke vekk eller fordypet meg ikke rødvinsglasset heller, jeg tørde å ha det "sånn" jeg hadde det, og håper at dette gir et lettere trøkk til neste gang.

I årets nyttårsforsett skal jeg ikke slutte med noen ting som helst, jeg skal bare begynne. Og dette krever mot av meg, mot til å ta den indre kritikeren, som sier at jeg ikke får til, ikke greier, ikke har rett på, ikke fortjener etc. Dette krever mot til å ta den fuckings frykten som dukker opp. For frykten er det gamle trossystemet som ble plantet i meg, før jeg rakk opp til spisebordet selv. frykten blir trigget og da krevet det rett og slett mot til å holde fast i seg selv.'

Så unnvikelse og flukt er ikke lenger på min dagsorden, kan ikke være det, livet er for kort til å bli styrt av gamle spøkelser, som sier at man ikke er god nok eller ikke har verdi. Jeg greier ikke lenger å lure meg selv. Heldigvis kanskje!

For de som trenger et puff til, på å være modig i eget liv, så anbefaler jeg å lese bloggen til psykologen Mette Kvisten Steinan, som har en bra post om Mot i Brystet og om Nyttårsforsett.

Jeg skal ut og gå igjen!

God kveld,

Betty

9 kommentarer:

merete sa...

takk du modige menneske! Sjekket linkene og forstod enda mer av meg selv: mot kan ikke kjøpes på boks, men handler om valget av samvær med de rette, modige menneskene :-)

Tonita sa...

Hei Betty,
tilbake igjen fra fjellet. Til Montebello på lørdag, to uker er leeeeeenge.

Ja til å lykkes, ja til å våge, ja!

Stor nyttårsklem.

=Anja sa...

Klart du skal gjøre det som er rett for deg Betty!
Tar selvfølgelig til etterretning at du har andre traumer, erfaringer og referanserammer enn meg
Gleder meg til Oppkommet!
Ønsker å være anonym denne gangen:0)
Slutt

Betty Boom sa...

Merete: Det er det jeg sier, det er på blogg vi finner vettugt stoff :).
Jeg vil nok si at det OGSÅ handler om å utforde gamle redsler, i tillegg til valget av rette, modige personer rundt seg, men her er jeg sikker på at du er enig :)

Tonita:WELCOME BACK, missed ya in a way! Ja til livet! Nyttårsklem tilbake.

Anja: Jeg vet at du vet! Only Love!

=Anja sa...

Only Love :o)

Slutt

Livs lerreter og annet sa...

Jeg gleder meg til å følge deg i året som kommer. Selv om jeg ikke blogger like åpenhjertig som deg, foregår det mye i mitt liv også. Jeg vet at jeg har mot, mine dypdykk i personligheten og ærlighet har krevd det. Men angsten fikk plutselig et fotfeste igjen, men jeg vil jo tilbake i jobb... Jeg er ikke redd for sannheten, fordi den oppleves som ekte. Å tore og lykkes vil være å se sannheten om seg selv, og våge forandringene som må til.
Lykke til, Betty! Linken til psykologene er nå i favorittlista!

Betty Boom sa...

Liv: Vi er modige på hver vårt vis. Det er ikke noe mening i å gjøre ting make, vi er forskjellige individer, med forskjellig bagasje, opplevd på forskjellig tid.

Angst er noe dritt og tar tid å utfordre.

Vi følger hverandres blogger i året som nylig er påbegynt og som er vårt!

God helg,

Betty

Alice sa...

Akkurat det jeg trengte å lese i dag. Takk skal du ha!

Betty Boom sa...

Alice: Be my Guest :) og god helg.