torsdag 7. august 2008

Tøre Å Lykkes I Eget Liv Del 13

Jeg gikk ned med ryggsekkene, bagger i alle fasonger og de gamle koffertene fra loftet. En svær samling, lagret igjennom år. Vet ikke hva jeg har tenkt på, men en eller annen type trygghet må det jo ha gitt å ha det der, siden jeg aldri har gjort noe med det. Ville ikke blitt sett med noe av det, verken på tur eller i fjellet. Kanskje det var meningen å få lagret ting i? Så kom jeg på at de kunne brukes til å fylles med ting jeg ikke skulle ha, så jeg bar de største opp igjen. Oppe kom jeg på at da kunne jeg ikke gi de bort, så jeg bar de ned igjen. Sånn går nå dagene.

Det som tar mest tid, er å gå igjennom papir. Hva er det som er viktig og av verdi for meg. Jeg har masse gammelt band stasj, artikler, brev, kontrakter, taper (som jeg vet rock-museet er interessert i, men alt er et "mess". Nå er jeg underlagt tidens tann, men prosessen er fin den. Jeg er nemlig overbevist om at jeg ikke kan gi meg selv noe nytt, før jeg er villig til å gi slipp på noe gammelt. Det blir fullt, både psyksik og fysisk. Og de tingene vi har rundt oss er de tingene vi er glad i, eller er i harmoni med. Hvis jeg da har en masse ting rundt meg, som irriterer meg, så er det et svar på hvordan jeg har det selv.

Utrolig hvordan denne lille delen kunnskap, kan gjøre så store endringer i mitt liv. Lære litt og få så mye.

Hvis jeg hadde spurt 100 folk om hvorfor de har så sinnsykt mange ting, så tror jeg at det ville vært 100 ulike svar, men antagelig de sekundære svarene, ikke det primære svaret på problemet. Men går du til det primære svaret, så ligger det dypt i oss og er det samme for alle: Vi holder fast i gamle ideer og ting fordi vi mangler tro på vår egen evne til å oppnå noe nytt.

Jeg går hardt til verks, det skal frigjøres plass. Hvis jeg vil ha noe nytt i livet mitt, eller skal de tingene jeg setter pris på, som har verdi for meg, bli de jeg daglig ser og tar på, må noe gammelt ut. Eneste nytt foreløpig inn, er pc`en, som funker utmerket og tar sånn akkurat plass. Mobilen er på avveie, og jeg er sikker på at akkurat nå, er det en viktig jobb jeg kunne hatt, liggende i sms-boksen. Rart hvordan bare tanken på å miste adresseboken kan gjøre en panisk. Ihvertfall, så er det mail og kommentarer som er kontakt veien inn til meg, for øyeblikket.


Jeg utfordrer mine "old ones", og formelig kjenner luften det gir. Ingen kan si at jeg ikke bunner meg for tiden. Det er som om jeg vet at det kommer noe bra ut av dette. Og dette gjelder i forhold til alle livsområdene. Så når noen i livet mitt har valgt en annen vei, enn meg selv, eller jeg har valgt ut noen av mitt liv og gitt slipp, så vil det dukke opp nye fantastiske møter. Jeg er overbevist! Men jobben er å gi slipp, det vanskeligste av alt.

God kveld,

Betty

19 kommentarer:

Beate Veian sa...

Enig med deg i at vi har alt for mange ting.Hva skal vi vel med alle disse tingene, mon tro?Det er ikke tingene som gir oss lykke i livet,selv om noen tror det.Takk for at du deler så mye av deg selv med oss andre der ute i cyberverden.kikker du innom hos meg finnes en overraskelse til deg der...

Runa sa...

BETTY! Jeg har sett bildet før...og syntes det er VELDIG,VELDIG FLOTT!!!Veldig anderledes,men STERKT på en annen måte.

Alice sa...

Jeg skjønner hva du mener Betty, er i en sånn rydde-kaste periode selv akkurat nå. Skjønner ikke hvorfor jeg har så mye! For hver ting som forsvinner føles det litt bedre.

Skippern sa...

Skulle haape paa aa faa et klart svar i loepet av et par uker, men oktober burde gaa greit, hvis jeg faar uke-nr er det lettere aa faa bekreftet om det gaar eller kresjer med noe, men tror i utgangpunktet jeg skal vaere hjemme hele oktober

=Anja sa...

Vanskelig å slette hard-disken,ja-
og få til endring

Betty Boom sa...

Beate: Vel, tingene må ha gitt noe, kanskje en slags falsk trygghet. Veldig mange av tingene er gitt av andre, som en ikke tør å gjøre seg av med, fordi en ikke skal skuffe den som har gitt. Tror at veldig mange har mye ting og vil aldri reflektere over det, også.

Takk for kompliment.

Runa: Takk, det er dtatra di som tok det. Hun er suveren.

Alice: Jeg har hatt mange rydde/kaste perioder. Men ikke som denne. Den er skikkelig bunnet og skal forhindre at jeg trenger nye rydde/kaste perioder, håper jeg. Ting skal taes etterhvert.

Skippern: Ukenummer får vi om en uke. Men det viktigste er at du er i Brazil, og alt innrettes etter det. Farmor vil helst i November.

Anja: ....og det er så merkelig, for det er bare å trykke på delete-knappen, eller kaste det ut, eller begynne å ha fokus på fremover og ikke bakover. Men de aller fleste lever med å tenke bakover, tryggheten i det som har vært, i stedet for det nakne, ukjente.

Endring er skummelt, fordi vi vet ikke hva det er, fortiden vet vi hva er.

Kari Aspenes sa...

Det er en deilig følelse å kvitte seg med gammal dritt. Både den dritten som synes og den som føles.

Det gir rom. Rom for inspirasjon og luft.

Sist jeg var på Tenerife kastet jeg en koffert full av 80-talls vesker og belter (mye deilig pastell-stæsj :-).
Kofferten ble hentet ut igjen av en skattejeger før den nådde bunnen. Kanskje han hadde noen småjenter hjemme som ville bli glade over noe nytt i den tidløse prinsessefargen.

Betty på museum! Snakker om :-))

Betty Boom sa...

Kari: Jeg hadde noen gamle esker som gutta hadde malt på og brukte som teater da de var små. Har prøvd å kaste de før, men nostalgien og følelsene tok overhånd. Nå gikk de rett på fyllingen. Jeg har minner av de, så det holder. I går var det barnebøker som var tema. Hardt å skille seg med bøker, men bare 1/3 betyr noe av de og resten kan komme til glede for andre, kanskje.

Vekser er også hardt å si good bye til, de har bært alle de andre tingene liksom. Men akk, så godt å få det ut. Tøre å gi slipp.

Ja, en egenrådig dame fra Bergen, gjør seg på museeum om 100 år.

Anonym sa...

Hei Betty.
Mandag setter jeg i gang med å rydde loft å kjeller.Etter å ha fulgt med her på bloggen skjønner jeg jo at all den gamle dritten kan kastes:-)
Venter til mandag for i dag skal jeg ha selskap. Vi hadde sølvbryllup på onsdag så skal feirer litt i kveld da vettu.

Ha en super helg :)

Klem Eva

Betty Boom sa...

Gratulerer med sølvbryllup. Ligger ikke så langt etter vi heller. I dag er det forresten Verdensdagen for orgasme, så den kan jo passe bra, så hatten sitter liksom.

Artig at folk lar seg inspirere her. Det er ganske gøy å gå løs på det :) Lykke til med fest og på mandag.

Klem, Betty

Anonym sa...

Du?
Det ser ut til at du e iferd med å gi slipp på kiloene også nå? Det vises innmari godt på ansiktet ditt iallefall at det er ting i endring.

:o)

Runa sa...

..ja det er Marte som har tatt det...men DU er styrken i bildet!
Man blir absolutt inspirert av deg!
Når armen blir bedre skal jeg ta et røsk!Selv om jeg forstår at du ikke bare tar et røsk..men går verkelig grundig til verks... Jeg tror at jeg må ha en ..kun en plast kasse med noen ting jeg ikke KAN kaste!Har nesten bestandig kasta litt for mye..Ser at det er veldig koselig å ha noen ting jeg kan ta fram og holde i!Men bevares...det er nok av ting som med fordel kan gå rett ut!
Ha ei kjempefin helg!

Sølvis blog sa...

Så kjempeflink du er til å kaste. Her har jentene mine rydda matkjeller denne uka, men jeg måtte går gjennom og finne ut hva som skulle kastes. Fy slate så mye tupperware jeg har! Og da gubben var på garasjeloftet nå nettopp, kom han ned med to kasser til - hm - det kan jo bli bruk for det en gang - men hvor mange røreboller trenger jeg? for ikke å snakke om saftmugger og bokser av mange slag. Men siden det er dyrekjøpt tupperware, ja da ligger lista høyt for kastings - må nok la den tanken modne seg en god stund til. Tror jeg får se om jeg har noe annet skrot jeg kan ta først. Og så synes jeg det er mye lettere å rydde og kaste andre folk sitt skrot - hm kanskje jeg skulle bytte kjeller med en venninne for en ukes tid? Noen som har forsøkt det?

Betty Boom sa...

Ann Lill: Ja, kanskje det.

Runa: Det er ting nok å holde seg fast i, og greien er vel å beholde det som er av verdi for en selv. Hvis vesken din skal ut, så har du en kjøper i Trøndelag :)

Sølvi: Prakteksempel. Jeg dro av gårde og leverte tupperware kakeform på innsamlingen. Trenger ikke eie flere enn to i heimen. Andre kan få nytte av ting med verdi. I stedet for at jeg skal klore meg fast, bare fordi det er kvalitet.

Vet ikke om jeg vil bytte kjeller sånn, men jeg har hatt nytte av at vi har vært to som har stilt tingene til veggs.

God lørdag, jeg fær på trening :)

Anonym sa...

Jeg har masse rask (?) liggende som skulle vært fjernet. Jeg synes jo jeg kaster mengder hvert år? Hvor kommer alt fra. Nå har jeg den ene boden min full av bøker som det ikke er plass til i leiligheten. Noe må gjøres, må finne på noe lurt. Forresten; bloggen din (og du) fortjener en award. Det ligger en og venter på deg på bloggen min, om du vil ha. Så flott det nye bildet av deg er! Ha en fin lørdag, Betty!

Betty Boom sa...

Mona: Minnes at du var den første bloggeren jeg gav meg tilgang til bloggverden hihi. Ihvertfall, kunsten må være å ikke ende opp med alt for mye rask og ting. Det går uhorvelig mange poser inn et hus og veldig få ut, som om vi limer oss til tingene, og gir de en plass, uten å tenke over det. Ihvertfall har jeg fått usannsynlig nok og er inne i et skift som skal vedvare.Bøker er en vanskelig greie, men har absolutt ikke samme status som plater. Så ut med bøker som ikke du har noe forhold til, eller les de innen en uke. hehe

Takk for awarden, tar det til mitt hjerte. Og bilde er fint ja, tatt av Marte, lenke på min side. Du bør se interrail bildene hennes.

vibeke sa...

Masse boss i hodet, på diverse pc'er og i kjellerbodene. Det var fantastisk å rydde jobb-pc'en før jeg sluttet. Borte vekk med alt. Bare noen få personlige mailer ble ført over til hjemmeadressen. Nå ryddes alt gammelt dritt vekk fra hodet mitt, for nå er jeg på vei over i noe nytt, og kjellerbodene skal renoveres. Nå skal jeg snart tørre å kaste gamle forelesningsnotater også. Mulig jeg har sagt det før, men en god ting kan ikke sies for ofte: Kjempebra poster disse "tøre å lykkes i eget liv" :-)

Betty Boom sa...

Vibeke: Takk. Bra du gjør det grundig og skaper luft til deg sjøl. Ny start. All kunnskapen har du i deg, du trenger ikke ha den liggende i form av forelesningsnotater. Jeg har to kasser med papirer, notater, planleggingsgreier fra jeg skulle starte en kafe i Trondheim (cafe STOLT, står og går). Jeg må kvitte meg med papirene, det var mange lange harde kamper i papirform som må ut av huset. Vi kan gjøre en deal. Du tar forelseningsnotatene, jeg tar de to kassene i dag.

Hva sier du?

vibeke sa...

Yes - we do!