fredag 15. august 2008

Tøre Å Lykkes I Eget Liv Del 15----------- Gjort nytelsestinger i dag. En pils på Den Gode Nabo til meg, et glass vann til sønnen. Pratet med gode venner. Fantastisk. ----------------------

Det måtte komme en oppfølger i dag. Jeg er ikke bipolar, jeg er ikke deprimert og jeg har det bra i livet mitt. Jeg har hus, mann, 3 flotte barn og jeg bruker ikke mere penger enn det jeg har. Jeg trener, prøver å skape mitt eget virke (det er en lang møysommelig jobb), jeg sykler og jeg er en god venn for de som er mine venner. Jeg er også et menneske i ferd med å forstå og takle motgang. Jeg har ikke en eneste gang sagt at jeg ikke har det bra (tror jeg), men jeg lærer meg å takle DET som ikke er bra eller sunt for meg, motstanden, tankene som er emosjonelle og urasjonelle, og som hører fortiden til, og jeg gjør det grundig. I forrige post sa jeg at jeg har hatt det slitsomt. Det er noe annet enn å si at jeg ikke har det bra, for det har jeg. Ihvertfall har jeg det fint, etter en bevisttgjøringsprosess og forståelsen av hva jeg kan gjøre og mitt eget ansvar for at det blir gjort.

Jeg prøver å beskrive en prosess, en jobb man gjør med seg selv for å få det enda bedre, når gamle spøkelser henter en inn. Jeg har en kompetanse på å takle indre motstand, som jeg er flink til å sette ord på og jeg deler det gledelig. Særlig fordi jeg ser at andre sliter også, men sitter fast. Da kan vi gi hverandre noen nøkler. Jeg vil gjerne være ydmyk for andre sin kompetanse, så jeg kan få vokse. Vi er alle energi og om jeg føler meg aleine, så vet jeg så inderlig vel, at det er jeg aldeles ikke. Her kommer forskjellen inn på emosjonell og rasjonell tenking.

Generasjonen over min, hadde ikke sjanse til å tilegne seg denne kunnskapen om indre prosesser. Det har vi (ca 40) og vi har alle et ansvar for å gjøre en jobb med oss selv, så vi utrykker oss som modne voksne som tar ansvar for eget liv. Når vakumet gjør seg gjeldende, trenger jeg hjelp fra andre voksne og jeg er flink til å be om hjelp. Jeg er glad for at andre har utviklet en kunnskap om indre prosesser, som jeg kan gjøre meg nytte av. Flere enn meg skulle gjort det samme.

Så jeg presiserer at livet er helt okei, det bare svir noe inni helvete av og til. Men jeg håper jeg ikke sitter og gulper på det samme hver gang jeg poster. For meningen er å komme seg videre, og være en moden, vital, flott og voksen kvinne.

I dag har jeg sett på THE PAIN BODY ordene jeg skrev, 3 ganger, som et rituale og skal gjøre det hver dag, til de er like høylytte og skranglete som et godstog. Målet mitt er at kraften min skal brukes til noe annet, enn å fore disse snik-destruktive trossystemene, formet i negative tanker om en selv. De skal dø ut. Det er en nødvendig greie for at det ikke skal bli en sosial arv. Mine barn skal ikke bære slike vanvittige negative holdninger om seg selv. Til det er menneske for enestående og vakkert.

Hvis vi alle får tak i vår egen storhet, og tør å være så store som vi er ment å være, vil vi ikke være så redde for å leve våre egne liv. Frykten vil ikke være styrende for valgene vi gjør for oss selv. Vi vil rett og slett tøre å lykkes, for det er nemlig opp til oss selv, ingen andre. Det finnes ingen å klandre.--------------- Kajakken passer akkurat. -----------------

God lørdagskveld,

Betty

17 kommentarer:

Anonym sa...

Har lest en forrige posten din. De to-tre siste avsnittene er meget Fornuftige og Kloke og Bra ord!
Jepp!

God helg på deg også.

Det signaturbildet av deg er forresten gørrflott :-D

Bernt M. Johnsen sa...

Dette var virkelig "to the point". Glitrende!

Skippern sa...

Bare vann til din soenn? Han hadde vel tilbud om annet kjenner jeg deg, og kjenner jeg han rett er brus hans greie. Noen aar enda til han faar utvidet tilbudet ogsaa.

Her er det naa siste frihelg, mandag morgen baerer det tilbake til jobb, saa i morgen skal jeg tidlig opp for aa vaske bassenget, for saa aa bruke resten av dagen til bassengkos og grilling.

Vi har ogsaa faatt to nye familie medlemmer, Mickey og Minni, som bor i en glassbolle paa kjoekkenbenken naar vi ikke plasserer dem i mer sosialt miljoe.

Johan Vilje vokser raskt, og er allerede igang med aa laere seg fast foede, proever desperat aa faa balanse saa han kan laere aa gaa, liker aa hoppe, sprelle og leke. Han kommer til aa savne de daglige turene til bakeren for aa kjoepe broed etter at jeg har reist...

merete sa...

Betty, det at du deler, er et verdifullt verktøy for så meg! I hodet har jeg forstått, gjennom mange år har jeg hørt og hørt og lest og hørt, men er det samsvar mellom det hodet forstår, det hjertet banker for og dustete inneklemte "sannehter" hvisker meg i øret? Niks, - ikke alltid. Det er hard jobbing, slitsom jobbing, - og den er fortsatt på gang hver dag her også.
PaintBody-ordene satt midt i fleisen hos meg. Rispet i de gamle spøkelsene. Men jeg har jobbet hardt og jeg "ser" at de har fått sterke lenker på så de fly-høyt-mye-verdt-verdifull-mulighetens-marked er de store vokterne i dag, - følgesvenner jeg er stolt av å kjenne og ha med meg på min vei!
"Jeg har det bra, jeg er bare sliten fra å jobbe med meg sjøl." har jeg hørt. Mye virkelighetsnær jobbing der.
God helg til dere i Trondheim!
ps. som hånd i hanske passa kajakken, - akkurat som livene våre skal passe oss! Skryt til mannen :-)

Sylvi sa...

Føler ofte at energilagret er tømt for leeenge siden...

God helg, Betty!

Betty Boom sa...

Hagenpåhytta: Takkogtakk. Jeg er i støtet. Jeg kan når jeg vil. Okei, jeg er faktisk ganske god på dette :)

Bernt: Thanx my love. Jeg gleder meg til du kommer hjem. Jeg glemte å spørre om det var greit for han arbeidskameraten din på bilde, om å legge det ut på blog. Dere har jo lagt bildene ut på pixar, så de er jo offentlig allerede, men jeg burde ha spurt. Sier du i fra til han for meg?

Skippern: John Arvid er ennå veldig fornøyd med et glass vann. Han ruser seg på livet og har 700 spørsmål i hver samtale. Han savner deg. Han sendte deg mail med bilder fra Maiden seint i natt.
Brus har han aldri likt, Aun. Kullsyren han ikke vil ha.

Ha en fin siste fridag. Du er dyktig min sønn! Kjenner at jeg savner dere. Håper du får vite på båten, når du er hjemme neste runde, så vi får planlagt ekspedisjon her i fra.

Johan Vilje er en vakker gutt. Snakker du norsk til han? Har lagt av masse barnebøker til han.

Mreteveian: Knall tilbakemelding.Det er mange av oss som er i prosesser, hvor vi prøver å få samsvar mellom det vi har av kunnskap og anvende det godt for oss selv, for å oppnå vekst og mot i livet.

Pain body er gammelt rask. Vi har mye å være stolte over, vokterne av fly høyt, mye verdt vinner. Kjærligheten vinner!

Det er virkelighetsnær jobbing med seg selv som gir resultater.

Takker for skryt til mannen. Han ser det nok selv også, men likvel. De jobber visst fra 08 om morran til 23 på kvelden.

Nå drar jeg på trening. Ha en fin lørdag.

Betty Boom sa...

Sylvi: Vi omgikkes. Din jobb å gi det næring. Feks ved å omgåes folk som gir deg energi.

Bernt M. Johnsen sa...

Betty: Ok med bilde på web. Har spurt alle om det var ok i tilfelle de skulle komme med på et bilde. Forøvrig er det sjefen sjøl, Anders Thygesen (http://kajakkspesialisten.no)

Helle Kjersti sa...

Apropos THE PAIN BODY!Hva med å snu setniningene. Gjøre de positive. Da lager du nye spor i hjernen og du vil begynne å tro på det.
Dette er ikke min ide, men jeg gikk en gang på et "kurs" der dette var essensen. Vi fant den eller de setningene som vi mente hindret oss i å bli den vi ønsket å være. Så skulle vi spørre oss selv om dette var sant og til slutt snu setningene. -I korte trekk! Det var en sterk opplevelse da jeg med mye hjelp kunne begynne å tro på den nye helomvendingen.

Betty Boom sa...

Bernt: Hilse!

Helle Kjersti: Jeg vet! Det er vel ikke den ting jeg ikke er i gang med. Jeg er positiv, energisk og arbeidssom som faen. Jeg skriver side opp og side ned med alt jeg kan og er.

Men å bli klar over hvor mye de bad tankene suger, er uansett en viktig bevisstgjøring.

De setningene jeg har delt er de som hindrer meg i å lykkes. Jeg spør meg selv 3 ganger om dagen om dette er sant, så snur jeg de og prøver å dra kraften min med. Jeg er i gang. Jeg tror på dette.

Helle Kjersti sa...

Det er bra. Og det er bra du skriver om dette. Jeg ser det som selve meningen med livet det du beskriver. Komme oss videre, bli litt helere og forstå litt mer. Og glede oss over de små glimtene av lykke som måtte dukke opp på veien.
God helg!

Skippern sa...

Jeg snakker mest Norsk til han,men det blir nok ogsaa bittelitt portugisisk innimellom. Skal bli godt med noen barneboeker, har lite av det enda.

Betty Boom sa...

Helle Kjersti: Jeg ser også dette som selve meningen med livet. Bli helere og være i vekst. Takk som følger min vei.

Aun: Da skal vi fylle på. Blir kjekt for deg å snakke litt norsk når din far kommer, tenker jeg.

God helg!

Runa sa...

Det hadde vært veldig gøy å få til tur til Trondheim i nov!Skal se det blir både det ene og det andre!;-)
;-)Ha en flott uke med videre jobbing!

Betty Boom sa...

Runa: Håper virkelig at dere kan få det til. Det hadde vært supert. Ordner med sted å bo, hvis dere ønsker.

Runa sa...

;-)regner med at vi kan overnatte i Marte`s leilighet!Men takk for tibud!

Elisabeth sa...

Takk Betty, du gjør meg bevisst på ting jeg bør huske bedre på!