torsdag 11. desember 2008

Du Improviserer!------------- I dag har jeg vært skikkelig fornøyd med meg selv og det gjør meg veldig glad. Syklingen går så det suser. Snusingen er sagablott (litt vondt ennå) og jeg har aldri følt meg så i senter, noen sinne hele mitt liv og det er fabelaktig. -------------------- Traff en ny gjeng og vi varmet opp noen låter, så gikk vi rundt på sykehuset og sang og spredde glede. -------------------- Thomas, sjæfen på dette laget. --------------------------------- Hele gjengen. ---------------------------- Phillip, spilte bra piano! -------------------------- Så traff jeg min gamle helt, Øystein. Fra i dag av tror jeg virkelig at de møtene vi gjør har en mening og at det ikke er så tilfeldig, det som skjer. -------------- Øystein, vokalist og radiomann og nå veldig syk. You stay in there. Jeg gråt veldig da vi gikk fra deg, vanskelig å vite om vi treftes for siste gang. Vanskelig å velge ord, for ingenting blir rett og ingenting blir feil. Vanskelig å finne på noe lurt å si, men veldig glad i deg! Thomas er naboen hans.Jeg traff også moren til en av musikerne jeg spiller med, så i dag var det mye `møter`.Hun kommer nok som krutt etter hun er ferdig med cellegiften og infeksjoner og blabla. --------------------- Så fikk jeg synge for denne gutten som er kreftsyk. Han ble veldig glad. Jeg har virkelig følelsen av å ha gjort noe nyttig i dag. --------------

Modige meg, gikk inn på et rom til en dødssyk og la en cd i hånden hennes. Jeg sa God Jul og hun strekte ut en hånd og jeg tok hånden og det var sterkt. I møte med livet, kan du si.

Måtte bare dele dette. Gjengen jeg sang sammen med var bare helt herlig. Mange av de er på sykehuset som Frivillige. Det passer ikke meg, men det var hyggelig denne gang. Få lov til å by på seg selv.

God kveld,

Betty

24 kommentarer:

Runa sa...

Takk for at du deler dette Betty.
Møter er nok ikke tilfeldig...
Det er godt å få gi noe til andre..GI litt av sitt overskudd.Det er godt å FÅ også!
Ha fine dager videre!..Bading i morgen?!!

Monica sa...

Kjenner eg får tårer i augene no, eg. Takk for at du deler!

=Anja sa...

Fin post- Betty

-Mitt lille rede- sa...

Sterk lesning, godt å lese!
Godt å GI noe til andre. Stå på Betty! Du GIR masse til oss også.

Klem

Betty Boom sa...

Runa: Helt klart bading i dag. Brrr. Nå synes jeg selv at det er på grensen, men jeg er der, jeg gjør det.

Monica: Du har jo noen nære erfaringer opp i dette. Det var sterkt. Det var og er livet.

Anja: Takk min skjønne.

Mitt Lille Rede: Hyggelig at du sier det.

God helg til dere.

Runa sa...

Jeg er skikkelig imponert over badinga....brrrrrrrrrrrrrrrrr!

trine40 sa...

Hei - jeg blir så innmari imponert over deg - du går inn og møter mennesker som befinner seg i den prosessen du har gjennomgått. Bøyer meg dypt i støvet!
God helg til deg også!

merete sa...

Takk, sterkt.

Betty Boom sa...

Runa: Jeg også, akkurat nå 5 timer FØR :-)

Trine: Vi gjør alle det vi må :-) Love from above.

Merete: Vær så god. GOD JUL :-)

S10ne sa...

Gråter jeg nå - takk for at du deler Betty.....finner liksom ikke ord akkurat nå....

Anonym sa...

Sterke, fine ord, Betty! Takker og neier! Klem Kari

Anonym sa...

For en flott gjeng med sangfugler! Jeg er sikker på det hørtes fantastisk ut. Fint innlegg, og flott blogg, Betty.

Sølvis blog sa...

Flott tiltak. Så fint å gjøre noe slikt som lyser opp en grå hverdag for de som må tilbringe dagene på sykehuset.

Betty Boom sa...

s10ne: Noe av det aller vakreste med deg, er ydmykheten overfor meg. Du er stor.

Kari: Superklem tilbake. Love love love,

Chrsitina; De glemmer ikke oss. Vi glemmer ikke livet. Vi er!

Sølvi: Vi vet! Livet har sine uransakelige sider. Vi slipper å væew på sykehus denne julen. Vi er heldige. Vi er priviligerte.

Runa sa...

Flott intervju på radioen!!
Takk for at du ER!

Betty Boom sa...

Runa: Ja, det ble ganske så bra det. Ha en fin søndag.

Anonym sa...

Modige meg, gikk inn på et rom til en dødssyk og la en cd i hånden hennes. Jeg sa God Jul og hun strekte ut en hånd og jeg tok hånden og det var sterkt. I møte med livet, kan du si.

-----skrev du .

Jeg spør :

Hvordan kunne det ha seg at du gikk inn på et rom til en dødssyk , om du ikke kjente han / henne ? Det har man ikke tillatelse til på et sykehus. Kjente du personen , så var det vel ikke spesielt modig at du gikk på besøk ? Kjente du ikke personen var det ikke modig , men uhøflig.Hva visste vel du om pasientens smerter , tanker,behov og følelser i øyeblikket? Hva visste du om julas betydning for nettopp denne personen ?

Svært lite vil jeg tro. Det tok du ikke hensyn til .


Sykepleier

Betty Boom sa...

Anonym sykepleier eller fr. martinsen eller noe annet anonymt i denne verden: Jeg hadde tillatelse og ja, jeg følte meg modig og de var informert om VÅR ankomst og finn deg noe annet å gjøre enn å hakke på gode tiltak.

God bedring fortsatt! Og sånne som deg trenger dørvakter mot selve livet. Sorry for deg.

Anonym sa...

Jeg tror ikke du hadde noen dårlige intensjoner med å gå inn på rommene og synge , tvert i mot.

Men prøv å tenk på at det handler om pasientens privatliv og følelser. Personen kunne ha kommet så langt at den har godtatt at den skulle dø , eller være i sjokk og kaos. Du ante jo ikke hva som kunne møte deg av reaksjoner ? Så lenge man ikke kjenner personen , beveger man seg ikke inn på dens private område, sykehusrom, eller hjemme? Privatlivets fred på et sykehus er like stor som i hjemmet.Tenk på om du ville banket på hos en kreftsyk nabo som du ikke kjente , og sunget sanger på soverommet ?

Sykepleier

Betty Boom sa...

Anonym sykepleier: Døren stod åpen fordi personen var informert og ville høre vår musikk. Sjekk ut mere før du kritiserer kanskje??

Kan hende dette handler om dine egne redsler. Det er ikke alle som er i sjokk og kaos når de skal dø, vettu. Og jo jeg skulle gjerne sunget for en kreftsyk nabo, hvis døren "stod åpen". Alt for lite involvering i vårt samfunn, når andre blir syke.

Og jeg synes ikke det er særlig profft dette du insinuerer som sykepleier.

Slik jeg ser det snakker du fag uten hjerte, uten å være berørt, og i forsvar.

Hilsen Betty, ansatt i Kreftforeningen, Barnevernspedagog, baacheler i Helse og Sosialadministrasjon, veileder for ansatte i helsevesenet, mentor, foredragsholder, sanger, komponist og medmenneske.

Anonym sa...

Betty ,du er sikkert flott som adminsitrator , men dette handler om nærkontakt med pasienter som er dødssyke.

Tenk på dette som Kierkegaard, sier , sitat;

"For i sandhet at kunne hjælpe en annen, må jeg forstå mer end han,men dog vel først og fremmest forstå det, han forstår.
Når jeg ikke gør det,Så hjælper min merforståen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gøre min merforståen gældende, å er det fordi jeg er forfængelig og stolt,så jeg i grunden i stedet for at gavne ham,
egentlig vil beundres av ham " .


Sykepleier

Betty Boom sa...

ANONYM SYKEPLEIER: Nå synes jeg du kan legge av, finne deg noe annet å gjøre, enn å belære meg.

Vi snakket med sykepleierne som jobber på StOlav og de innehar en del kompetanse der og. Jeg arbeider med sykepleire i KF og vi forstår da et og annet vi og. Vi kan fag og terminologi vi og.

Her har vi forskjellig oppfatning av situasjonen og du har sannsynligvis bestemt deg for å ha rett.

GOD JUL og GOOD BYE

Anonym sa...

Dette handler ikke om å ha rett, men å gjøre rett.Fagterminologi har jeg ikke tatt med ,det er du som viser til alle dine fag ,men Kierkegaard brukes på videregående og er allmenkunnskap.

I den første kommentaren min påpekte jeg at du omtalte deg selv som modig. Siden du er veileder, må du vel ha spurt deg selv hva dette modige skulle være , om ikke nettopp pasientens reaksjon ,og hvordan du så reagerte på den igjen? Dette står ennå ubesvart her i bloggen.

Og det er dette som er kjernen i mine betraktninger . Ikke at man skal slutte å besøke syke , men hvilken betydning ordet modig hadde for deg i akkurat denne situasjonen, om ikke følelsene til den syke skulle spille inn ?

Men det kan gjerne stå ubesvart for meg , men det er du som har lagt posten ut og åpen for kommentarer , også de litt skeptiske ville jeg trodd, siden det vel er de som fører til vekst ?


Goodbye fra sykepleier

Betty Boom sa...

Anonym sykepleier: Djezzuz.

Jeg fikk vite at denne personen ønsket å høre på oss, det var derfor døren stod åpen. Personen visste om meg som musiker. Derfor følte jeg meg modig som gikk inn DEN ÅPNE DØREN som stod åpen fordi hun ville høre og se oss.

Men du må mene hva du vil for meg.

Som Voltaire har sagt: Jeg er uenig med deg, men villig til å kjempe til døden for din rett til å si det.

Jeg heier på deg. Håper du utvikler deg også.

Riktig god jul og god reise til deg. Nå er det nok hva? Vi snakker forskjellig språk og har forskjellig bevissthet om ting, men les om igjen de første linjene i kommentaren her, er du snill, før du svarer meg en gang til GOOD BYE