søndag 5. februar 2006

Betydning

Søndag 05.02.06. Kl.19:00

Der dro de. De menneskene som har størst betydning for meg i mitt liv. Det er dem eg med sikkerhet har. Eg vet at dette er superbra for meg, og nå har guttene få skjekke ut stedet. Per Kristian er den som kommenterer mest underveis. Han syntes det var et flott hotell. Jeg måtte hjelpe John Arvid å strikke noen pulsvarmere, som var skoleoppgave. Per Kristian kommenterte det, når jeg satt i ro, for jeg var her for å slanke meg og da må du være i bevegelse. Han syntes det var veldig mange som satt i ro og drakk vin her og han sa at det fikk ikke jeg lov til for da ble jeg ikke slank.

Barn og fulle folk?!

Vi har hatt en fantastisk helg. Vi har sovet fem personer på en tarm av et rom, men det har gått kjempefint. Første natten måtte jeg ligge mellom Ruben Marius og Per Kristian. Jeg sov faktisk hele natten. Kryss i taket. Voknet riktignok klokken 7 og lå bare å smilte. Følte meg omfavnet av kjærlighet. Andre natten lå jeg armfotes med Ruben. Dette regnskapet er litt nøye å huske til neste helg, slik at alt blir rett. Bernt og jeg blir ennå reddet av gong gongen, dvs. barnetv om morgenen, slik at vi også hadde mulighet til fysisk kontakt.

Bernt og jeg er inne i prosesser som gjør oss mere og mere samstemte. I tillegg til at vi er dynamiske personer som gjerne tar en krangel eller en diskusjon for å nå hverandre enda bedre, for å få mere kjærlighet og respekt, så har vi også fått oss noen trøkker i vårt samliv. John Arvid 1 år på sykehuset, sondematet i 5 år, ekstra oksygen i 3-4 år og nå rehabilitering etter cellegift og stråling. Kreft ordet som lukter død, har vi måttet bli kjent med på nært hold, inn i vårt samliv, inn i vår heim og familie. Kreften, en inntrenger i vår hverdag, som har gjordt så mye med oss. Ting blir aldri det samme igjen. Men dette har gjordt oss til sunne personer som kjenner på alle følelser og som tør å eksponere de og som ser hva det gir.

Vi tar den hverdagen vi får og lever den med full rett.

Fredag hadde vi rettighetsinformasjon og det var en fin repetisjon fra skolen, pluss at det var kommet en del nye regler. Det var hun lilla som hadde det og dette kunne hun. Mange nye tanker ble satt igang. Dette med aktiv sykemeldning er en viktig bit for å få rolig vende tilbake. Det er ikke noe jeg heller ønsker enn å begynne på jobb, men er redd for oppgaver som blir for svære eller ut av fokus. Hvis jeg hadde fått aktiv sykemelding, kunne jeg gjordt det jeg kan nemlig sosial pedagogisk arbeid og deler av prosjektledelse. Da ville jeg hatt tid til å bygge et sterkt team og motivert ungdommene ttil vekst, og tenke sunne tanker for å løfte prosjektet, istedet for å tenke hvor en skal hente penger i fra for det neste året. I teamet mitt er det en dame som har samme arbeidsgiver som meg, vi skal snakkes når vi er litt friskere.

Etter at jeg har hatt kreft, føler jeg kunnskapen jeg har, som ensa mere verdifull. Tankene rundt hva som er nødvendig og hva som bør prioriteres for å lykkes er enda klarere.

Fredag hadde vi også om kroppsbevissthet. Avspenning igjen og kjenne etter hvor søylen i oss er. Hun som hadde timen med oss la fram et dikt, "Bevægelse"som jeg tar med i dag. Etter lunsj bars det ut på ski i lag med en av gutta her. En god time og en lengre tur enn normalt. Jeg har vært på ski hver dag her. Det er en topp treningsmåte for meg. Kjenner ikke vekten så godt og får ingen støt i minisken.

Traff så en fysioterapaut etter turen. Hun jobber i bygden og er spesialbestillt til meg pga armen min. Igjen - det står ikke på. Hun hjalp meg å få frigjordt litt stikkinger i armen. Samtidig ba hun meg om å holde meg unna styrketrening. Hun lærte meg en ny øvelse for å holde huden myk i arret. Løfte huden over og under arret for at det ikke skal være fast til brsytveggen. Da blir det lettere når jeg skal operere ny pupp der. Hun syntes også at arret mitt var fint. Hun gjorde meg oppmerksom på at jeg ikke skulle sole armen min (nytt for meg) og ikke få så mye som et myggstikk. Jeg fikk telefonnummeret hennes og kunne ringe hvis jeg trengte henne før neste time som vi satt opp før vi skiltes. Jeg må nok få hjelp til armen min hele livet, forhåpentligvis bare en gang i måneden.

Etter fysio var det møte for oss som vil ned i vekt . Dette var mitt i blinken. Vi målte oss, veide oss og avtalte nytt møte om en uke. Den som har gått ned minst i cm, må spandere vin på de andre. Gjengen her har bestemt seg og det ser ut til å være en konkurranse gjeng. Vi fikk utdelt menyplan av Ernæringsfysiologen. Topp altså. Hun er en sånn: "Dere må tåle litt når dere skal ned i vekt" dame og det er bra. Jeg lærer råmasse. De fleste av oss i denne gruppen har vært her i helgen og vi har vært aktiv hele tiden. Vi har skjerpet oss, og spiser ikke like mye frukt som vi gjorde i starten. Noen glass rødvin ble det, men det er en livsstil og en pause jeg vil ha. Samtidig er det veldig tomme kalorier, så det er ikke verd så mye.

Bevegelse + Bevissthet + Balanse = Basis Behov Betty

Fredag var en dag med mye. Guri dro hjem kl.15 etter å ha gått ihvertfall 4 mil. Det var et godt besøk. Gutta kom til kveldsmat kl.19 og så svømte vi klokken 21. Vi var veldig høye i mange timer etter ankomst, så det var fint med nattero og starten vi fikk sammen på lørdagen. Frokost, svømming, bytur med innkjøp av alt hjertet begjærer, lunsj, gutta fikk se film på storskjerm. Bernt og jeg fikk en skitur sammen. Svømming, middag, gymsal, svømming igjen og melodi Gran Prix. Kunne ikke glam gutta ha vunnet da!!!!

I dag var vi først på ski. Kaldt, men fint. Og rett i bassenget etterpå. Lunsj og så i gymsalen. Da ble mange fra teamet med vi spilte landhockey. Det går i grunnen bra med kneet mitt. Bading igjen og da var gutta sultne og ampre. Føler at jeg har snakket mye disse dagene. Trenger å ta flere sangøvelser og å være litt mere for meg selv. Har omtrent bare vært innom rommet mitt og snudd igjen. Neste helg skal Bernt være aleine og guttene kommer hit. Vi må passe på at Bernt får litt rom og hvile, så ikke han trenger rehabilitering etter meg. Han fant litt ro her. Slappet av i boblebad og på skitur.

En på gånedivektgruppen min kjøpte seg ski på lørdag. Det er jo artig da. Hun mener alvor her. Så søndagsturen var oss og to damer fra "burning calories" gjengen. Jeg fikk kjøpt meg en treningsBH, endelig. Ved lønn skal jeg kjøpe meg noe treningsutstyr, det er gammelt det jeg har.Vi får rabatter på sporten her og veldig god service. Det har vært god service her hele helgen, gutta har spurt resepsjonen om det ene og det andre og det er ikke den ting som ikke ordnes. Kokken stiller opp og lager ostesmørbrød og alle damene har vært kjempe hyggelig med gutta våre.

Det var godt med en helg hvor vi bare var en liten gruppe. Vi ble bedre kjent og vi fikk litt ro rundt oss. Alle har engasjert seg i pulsvarmerne som skulle strikkes og leikt med gutta.

Da de dro, så kjente at jeg ikke hører hjemme her, men er her fordi.....
Per Kristian grudde seg til å ikke være sammen og det veltet opp litt sterke følelser. Men vi kjenner veldig at vi har hverandre og jeg blir bare friskere og friskere. Har sittet med pc`en siden de dro, nå er de på toget. Frode skulle hente de i Trondhjæm. Jeg skal ihvertfall bruke tiden her. Jeg har skjønt at dette er en suveren sjanse. Hvis jeg ikke gjør det nå, så blir det aldri. Jeg har lovet Per Kristian å holde meg i aktivitet og ikke sitte i stolene i hallen og sløve for da blir det ikke resultater. Det er morsomt at han prøver å fortelle meg dette fordi jeg er ikke typen til å sitte i ro lenge. Men det han husker best er det siste året og da var jeg i ro for det meste.

God kveld, Betty

BEVÆGELSE

Adfærd og sinn er forbundne kar
Din kropp og din sjel er et tvillingpar.
Muskel og tanke, hud og hu
Er søster og bror som dig og du.

Forelskedes første øjenkontakt
Forteller alt det som ikke blir sagt
Et kys, et kærtegn, en udstakt hånd
Er lysende utladninger af din hånd

Dit kast med nakken, dit glimt i øyet
Ditt smil mens jeg hjelper deg af med tøjet
Din holdning, din dans på bare fødder
Er utsagn fra dine dybeste røtter

Din skælven, dit hastige åndedrag
Beskriver dit sande sindelag
Din tavshed, dit sigende minespill
Forklarer mig alt om hvorfor vi er til.

Benny Andersen (han med kaffen).

ps jeg gleder meg til å skrive bok en dag ds

Ingen kommentarer: