søndag 12. februar 2006

Morsdag

søndag 12.02.06

Kreften har gjordt det slik at jeg er mere tilstede i mitt eget liv. Betty

Guttene dro med toget 16:30. De var rimelig stresset og lei seg, de to eldste. Ruben tok en slags styring på de. Kom igjen, gutter. Vi må komme oss på toget. Jeg holdt meg hard og sa at nå blir alt veldig bra. Pappa og Mamma har det bra. Vi er 5 som har hverandre. Mamma er frisk nå og skal komme i form og gå ned noen kilo. John Arvid gråt og Per kristian hev etter pusten. Det er ikke logisk for dem at når jeg var veldig dårlig, da bodde jeg hjemme. Så blir jeg friskere og da drar jeg bort.

Kreften har vist meg hvem som er min familie. Betty

Da toget for, brast jeg i gråt. En ting er sikkert. De to ukene som er igjen her skal brukes godt for å komme i bedre form. Det skylder jeg meg selv og familien. Jeg er ikke her for moro skyld. Jeg kjenner hvor jeg hører hjemme. Gutta fikk lesestoff, varm Pizza, vann og brus til turen. Jeg vandret til rehaben gjennom Røros gater. Minus 20 grader. Nydelige farger og fullmåne. Så en plakat som viste at Bjørn Saksgård hadde spillt på fredag. Jeg kjente et stikk. Nå har jeg gått glipp av noe, men egentlig er jeg ikke på den planeten i det hele tatt.Hentet to sparker som vi dagen før parkerte ved de fredete søppelhaugene på Røros. Har spist middag. Sitter i en korridor og her er det to pc`er. Stadig folk forbi. Jeg har fått oppover min pc og skal innstallere den i kveld.

Kreften har lært meg å kjenne etter. Betty

Det henger et dikt på veggen her jeg sitter, jeg har lest det mange ganger og passer meg for tiden. Eg må ta det med her:

Dagene ruller
Umerkelig videre
På denne underlige
Reise
Jeg utmerket godt
Vet hvor fører hen
- snart hit
snart dit
Nå sitter jeg på kjøkken-
Trappen og stringler gule bønner.

Arild Nyquist

I dag har det vært en fantastisk ski dag. Vi var en gjeng som skulle gå ut i lag, men de trakk seg da målestokken viste 20 minus. Jeg holdt fast i avgjørelsen. Vi smørte med grønt og jeg lovet John Arvid at vi skulle snu hvis han frøs på fingrene. Men ingen frøs og vi gikk til Avholdshytta i dag som forrige søndag. John Arvid lå først i løypen i nesten hele dag. Han har et jevnt godt sig. Per Kristian spurter på litt her og der og Ruben lå bakerst med meg. Det ble så varmt at Ruben ville ha av flisjakken.

Kreften har lært meg å se hva som er viktig i livet. Betty

Jeg ble fyllt med fornøydhet og lykke. Vi 4 på ski i et ganske jevnt tempo. Jeg sa til gutta at dette var den flotteste skituren jeg har hatt i mitt liv. Og så på morsdagen da. De 3 foran meg i løypen og en natur som du aldri blir mett av å se på. Det var rim på alle trærne, så alt var dekorert. Det var isblå himmel og sol. Et utrolig syn. Jeg har ikke med meg fotoapperatet, men får bevare det i mitt indre. Nedfarten gikk unna og vi dro rett i svømmebassenget. Herlig.

I går hadde vi en bytur og alle til frisøren. Jeg fikk ryddet litt i håret mitt og de andre vart stilig på håret. Sagen frisør. Charlotte der var veldig flink. Har ikke sett noen klippe Per Kristian så bra noen gang. Vi sparket til byen. Det er veldig stress ennå med mye folk og butikker, så vi tok taxi til Rehaben igjen. Ved hvert måltid ville guttene at vi satt for oss selv og imellom alle aktivitetene var vi på rommet vårt. Selv om det var flere barn her, så ville de ha det slik. Så vi hadde en tett og fin helg. Kjente på lørdag at dette var veldig intenst, men søndag så var dette gått seg til.

På fredag møtte jeg slanke-gruppen min. En stanhaftig gjeng. Alle hadde gått ned. Jeg gikk ned 1,9 kilo på en uke. Det var veldig motiverende. Er klar for å ta fatt på en aktiv uke, med mye hvile innimellom.

Fredag så vi litt OL åpning, men gutta ville bade i basseng i stedet for. Jeg har ikke lest en avis siden jeg kom her. Kjenner at det er helt greit. Har selvsagt fått med meg at Danmark og Norge deler ut tennbrakketter og fyrstikker til Muslimene og at de svarer med å sette fyr på våre flagg. Ikke lett å forklare den oppvoksende generasjonen dette. Og når de spør om det kan bli krig i Norge, så har jeg vel aldri følt det så nært mulig som nå.

Klokken 1930 skal vi ha spinning her. Svette ut helgen og starte på ny uke. Jeg er veldig flink med maten og det har vært lite rødvin i helgen. Jeg fikk morsdagsgave av guttene. De har spleiset på et par høyhæla sko til meg. Lilla med rundinger som glitrer. De var tøffe. Det var Ruben som så de forrige helg og ville kjøpe de til meg. Det ble et spleise lag på Morsdag. De synes at skoene var super fin og mente at jeg skulle gå på høyhæla sko nå. De bemerket også at jeg var blitt mindre i kroppen. Jeg tok en cat walk i spise salen. På torsdag får vi 3 retters Rørosmat servert, da skal vi pynte oss.

Nå er guttene i Trondheim. Bernt har sovet og gått 2mil på ski i dag. John Arvid lurte på om vi trengte hvile fra dem. Det er ikke sånn det er. Bernt hadde mye å gjøre og trengte også hvile. Jeg skal komme meg i så god form at jeg er en ressurs igjen i familien. Livskvalitetsforhøyning. Et fint ord.

Livskvalitetsforhøyer, Betty

Kreften har lært meg å leve i dag. Betty

Ingen kommentarer: