onsdag 5. april 2006

Flyt og Pilates

Da er hverdag nummer 2 i gang. Brød står til heving. Tempoet mitt i det jeg gjør, er bedre enn noen sinne. Jeg kom på at jeg ikke har vært tilnærmet deppa en eneste dag siden jeg fikk kreft. Det kunne jeg kjenne meg før. Så får vi håpe at kreften holder seg unna nå. I hvert fall føler jeg meg frisk. En helt annen form enn den jeg gikk med i 2004 og 2005. Jeg er sikker på at cellene mine begynte å vokse vilt fordi jeg stod i et hardt press. Det er bra at jeg har fått bort de relasjonene som ikke ville meg vel. Det er klart at skulle et mirakel skje, at de ønsker kontakt, så er jeg fremdeles her, men det skal være likeverdige relasjoner. Det påkrever at andre part får til en endring i relasjonen hvor vi er likestilt. Det tror jeg ikke noe på. Men jeg har sett mirakler før. Det er dette jeg har sagt til de. Dette er ikke noe for Tore På Sporet. Det kan jeg love. Det er for heavy for det.

Vi er invitert i bryllup til Bergen i Juli. Min kusine som skal gifte seg. Dit skal vi, så sant jeg ikke får spillejobb den helgen. Jeg velger spillejobb foran, fordi det gir så mye og Bergen er en belastning uansett. Men hvis ikke spillejobb, så drar vi dit.

Jeg har vært på STOLT i dag i lag med Marianne og Kristin. Det var supert. Sammen er vi dynamitt. Dro på foreldresamtale for Ruben. Han har endelig fått blåkort, som den siste i klassen. Jeg berømmet ham, mens det knøt seg i magen. Jeg kan ikke fordra hele blåkortsystemet. Det minner meg om jødestjernen. Jeg har skrevet et utkast til leserinnlegg. Er i tvil om jeg skal sende det inn. Kort fortalt så får de blåkort hvis de oppfører seg bra. Dvs. at det alltid vil være en liten prosent som aldri får. Kanskje jeg skal skrive leserinnlegget her i morgen og så får jeg se på det da om det skal i Adressa. Nå skal jeg legge meg. Har vært på SATS i byen, flyt og pilates. Jeg traff Benedickte etterpå. Vi har pratet og pilset. Hyggelig.

Avslutter med å legge ved en BBBB tekst:

Deja vu
Tekst: Betty
Melodi: Ole

(en av de mest sexye låtene BBBB har)

En ny dag uten ansikt ser inn i mitt rom
Eg eier ikkje dagen enda
Den e uberørt og tom
Men eg eier alle mine lengsler
En kald dag i november
Og eg står på tå helt naken
Eg kjenner mine kalde hender

Han eg elsker e ikkje her –
Han jeg vil være nær, nær
Han eg vil elske med –
Eg e mørk av begjær
Svart natt
Eg kjenner armer rundt meg holde hardt
Og da
Ser eg bilder av deg komme fram igjen
Du går
Du vandrer rundt i rommet som en lindrende drøm
Du er
Men fremdeles er du ikke her jeg er

Når natten har lagt seg over byen
Eg ser levende bilder i klare farger
Eg kaster meg inn i eventyret
En skjult mann kommer frem
Det kommer igjen
Bilder i natten
En skygge strøk ditt fjes
Eg ser minner eg huskar
Øst for ekvator, velkjent terreng

Han eg elsker e ikkje her –
Han eg vil være nær, nær
Han eg vil elske med –
Eg e mørk av begjær

Svart natt
Eg kjenner armer holde rundt meg hardt
Og da
Ser jeg bilder av deg komme fram igjen
Du går
Du vandrer rundt i rommet som en lindrende drøm
Du er
Men fremdeles er du ikke her jeg er

Betty

1 kommentar:

Ingunn sa...

Flotte dikt Betty - all ære til deg for det.
Men anliggende mit var: Ta opp med FAU på Eberg eller skriv leserinnlegg om hvor stigmatiserende system dette er - det nedfelt i lov at skolen skal være inkluderende. For ALLE! Alle har også rett på å få opplæring som er tilpasset den enkelte. Alle skoler er livredd for å bli forbundet med mobbing. Dette systemtet kan minne sterkt om utestegning. Jeg blir så sint!
Da jeg intervjuet elever på en skole om i hvilke situasjoner de fikke ros svarte de: Når vil er snille og hører etter, eller når vi har vært flinke i faget. ALDRI ble mestring hos den enkelte på bakgrunn av akkurat denne elevens evner og anlegg rost - dfet var sårt. En kjent pedagog som heter Gunn Imsen har sagt: Skolen er laget for en gjennomsnittselev som ikke fins!
Bare bruke det jeg har skrevet i evt. leserinnlegg.

Ingunn