tirsdag 8. mai 2007

TIRSDAG

Jeg la meg 21:30 i går, og det betyr jo selvsagt en trykk energi i dag. Så kan kanskje noen lure på hvorfor jeg ikke er i arbeid, og det skal jeg gjerne si i 6 korte ord: Jeg skal komme i form først. Jeg har en jobb å gjøre på hjemmebanen først. Bedre fysyisk form. Og så skal jeg på mammografi i Juni og inrømmer med en gang, at tanken om mulgiheten for tilbakefall er der, men jeg tror det ikke.

Jeg lever hver dag som om jeg er frisk som en fisk, og i grunnen er det eneste fornuftige ting å gjøre. Men etterslepet og opprydningen etter denne kampen var en storjobb. Det har blitt noen kamper i mitt liv. Jeg ser det nå.

I dag har jeg skrevet lapper til en av gutta mine, om hva han kan velge å si, hvis noen erter han. Han ber om hjelp til å finne setninger som er gode for ham, fordi han ikke vet hva han skal si i situasjonene, når det skjer. Det er en litt infløkt sak, fordi de tilbyr vennskap, men på en slik måte at han oppfatter at de ikke mener det. Forslag til setning:

Jeg får tanker om at du ikke mener det du sier.

Det høres ut som om du ikke mener det.

Jeg stoler ikke på det du sier.

Vi diskuterte om han skulle si: Takk, gjerne det.

Så tar de capsen hans hele tiden og han blir stresset av det.

Her er noen vi kom frem til:

La meg være i fred.

Bare idioter som plager andre.

Det er vanskelig å være saklig mot uangripelig erting. Det er vondt å mangle ord i situasjoner hvor man kunne trenge de. Men det er ikke noe særlig å bli like kjip som utspilleren. Tross alt, ser jeg at han oppfatter seg sjøl som et godt menneske.

Det er hardt å vokse opp. Livets skole er den største jobben. Men med egenverds følelsen i orden, så preller det dårlige av, så sant det ikke blir for mye av det.

Da fær jeg på Flyt og Pilates, balansetrening.

God tirsdag,

Betty

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mange fine forslag til hva sønnen din skal si, bare det at han spør om hjelp til å finne ord viser at han takler det ganske bra synes jeg. Det er hardt å vokse opp ja, og det er knallhardt å være mamma og slippe dem ut i verden.

jeg skal på flyt på fredag, kanskje vi sees?

Betty Boom sa...

Anikken: Det er mye råskap ute i verden, menge unge som sliter egen attitude, men det er mye bra og. Jeg prøver å få de til å være en del av det gode. Vi må tåle og se de såret, selv om det gjør vondt å se. Å styrke de opp er ihvertfall å lære de noe om egenverd.

Sees på fredag,

Betty