fredag 24. november 2006

My Castle

Gutta lager taco og jeg skvulper rødvin. Jeg brukte to timer på å spa frem huset da jeg kom hjem. Jeg måtte rydde plass til meg selv. Jeg prøvde å ikke surne, men bare gjøre. Det funket sånn nesten helt. Her i huset var det defrosting av kjøleskap på gang, nyinnhandlete matvarer i plastposer på gulvet, 16 par sko å trakke over i vår inngang, venner på besøk, en stabel med ubetalte regninger og heldigvis en fantastisk mann. Han har hengt i stroppen hele uken. Men det ble en brå overgang. Fravær av hverdagen var bekvem, og med min engel som samboer i en uke, var dette en pang start på min virkelighet, slik den fortoner seg for meg. Gavene jeg hadde kjøpt var B, de takket høflig og dro og byttet. Det er mange som bommer på gaver til meg, så jeg sier ikke noe på at jeg ikke hadde klaff denne gangen.

Nå har vi fortært Taco og det blir den nye fredagskosen vår. Noe så godt og noe så enkelt. Vi har skålt og sagt at elsker hverandre og gutta leker sine fredagsleker. Jeg har grått og grått og grått. Det kom overraskende på meg, men jeg forklarte Bernt hvordan jeg hadde hatt det. Og jeg har hatt det fint. Men det som virkelig gjorde inntrykk var å møte folk, som stod med en fot i graven og var mere fornøyd, tilstede og bidro med sin kraft og sitt overskudd, enn mange av oss andre. I går kveld hadde vi festkveld og en kar, som hadde fått tilbake fall for 4. gang, reiste seg opp og holdt en tale. Jeg glemmer det aldri. Med slik en utstråling og slik en kraft, sa han hva livet var verd og det bare tok meg så inni helvete. At det går an.

En annen kar som hadde operert vekk magesekken for noen uker siden, underholdt så vi lå på gulvet og lo. Kor i verden får de det fra? Er det slik at når livet blir begrenset så blir vi mere ydmyke og elsker tiden vi får? Selv om jeg ble dritlei av å være der, og føler meg frisk, så har jeg hatt noen utrolige gode møter.

Hvis jeg skal oppsummere så har denne uken gitt meg:
- et møte med en engel
- møter med mennesker som så meg og satt pris på meg
- fokus på trening og hvile
- nye oppskrifter
- brøt 10 tallsgrensen på vekten
- et og anna fakta om ernæring
- møter med mennesker som elsker livet, til tross for at døden puster dem i nakken.

Med all min kjærlighet og respekt, håper reisen varer lenge!

Takk for det du gav meg!

Ha en utrolig fin helg, det har jeg tenkt å ha.

John Arvid har laget et fredagsvideo:Love, Betty

6 kommentarer:

Anonym sa...

velkommen hjem! Take care! God helg!

Betty Boom sa...

Takk Trine.

God helg til deg også.

Betty

Anonym sa...

Takk for masse lesing - både til "humring" og ettertanke!
God helg!!
Karin

Rambukk sa...

Strålende video!

Betty Boom sa...

Min sønn takker Rambukk!

Betty

Betty Boom sa...

Karin.

Hjertelig.

Betty