fredag 7. september 2007

Favorittdagen!

Det er fredag og favorittdagen her i huset. Gutta har slengt sekkene i gangen og er rett inn i Dinsey Channal. Jeg kjenner på trøttheten som måtte komme! I helgen skal to av gutta bytte barnerom, under kyndig hjelp av Kari, hun har peiling, og deilig å få hjelp til å holde fokus på de vanlige gjøremålene, opp i alle tankene.

Legen sa i dag at prøver og bilder viser ikke noe ondartete svulster, selv om det er digert. En syste som har tvinnet seg rundt den ene egglederen. Tirsdag avgjør de om de tar hele livmoren, før eller siden, så gjør de det, men utsetter det ofte til folk er rundt 50. Om 4 uker får vi svar på celleprøven.

Jeg er glad hvis jeg slipper et ingrep i kroppen nå, har så mye kult på gang, så hvis ikke det er nødvendig og ikke det blir mere vondt, så utsetter jeg det gjerne. Skal tattoovere brystvorte neste uke og har noen spillinger og store happeninger foran meg, men alt dette er selvsagt underordnet selve livet.

Kjenner meg tryggere i dag, enn i går.

Lurer på hva livmoren er godt for. Jeg trenger den vel strengt tatt ikke. Er det noen som har peiling på det? Hva gjør det med seksualiteten f.eks? Fordeler/ulemper? Hører gjerne på erfarne her.

Masse å ta igjen i huset, det stopper litt opp i klesbretting og andre "vanlige" gjøremål , men nå er jeg i gang med brødbakingen og alt det vanlige blir bare gøy å holde på med. Joda, man får løsnet litt på skruene, og takker livet igjennom alle oppgavene en får lov til å holde på med, i stedet for å sitte på sykehuset på vent.

God fredag folkens,

Betty
befeelbreast

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Betty.
Akkurat kommet hjem fra Radiumen. Har fått mine første to tattooveringer :-)
Godt det ikke var ondartete syster da å får jo håpe du slipper å fjerne livmoren med en gang for det er jo en stor operasjon.
Har to venninner som har fjernet den å operasjonen gikk bra å alt fungerer som normalt :-)

Ønsker deg en god helg

Eva

Betty Boom sa...

EVA:

GRATULERER. Ble tattissene fine, er du fornøyd?

Ja, nettopp det, har de venninnene dine arr på magen etter det, eller tok de livmoren ut av "privaten"?

God helg til deg og,

Betty

Anonym sa...

Ser jo bra ut men er jo litt rødt å har på en plastbandasje som skal sitte på til tirsdag.

Det ble nok et arr ja.
"privaten" slapp unna :-)

Eva

Anonym sa...

Hallo! Har ikke turt å se inn her tidligere i dag, men det var jo ikke så aller verst læll! :-)

Har vurdert å fjerne livmora sjøl, (skal ikke ha flere barn) men det er verdt å sjekke litt først, leste jeg i KK for ei stund sia. Kan visst bli litt forskjell i "sengehalmen" etterpå. Men jeg vet ikke.

Godt at du nyter livet. Jeg sier som Kong Harald; "jeg regner meg som frisk inntil det motsatte er bevist!"
Godt sagt!
Ha ei knallhælg, alle sammen!

Betty Boom sa...

Eva:

Kor spennende. Æ glær mæ.

Når du tar vanlige tattooer, så må vi dusje såret og smøre på Helozan 4 ganger i døgnet.

Hege:

Fint du stakk innom. God helg til deg og.

Betty

=Anja sa...

Hei, Betty
Jeg har funnet ut (!!!!!) at om noen dører stenges for meg- så gir det alltid utslag i at helt andre og minst like spennende dører åpner seg-
Det gikk nesten 50 år før j forstod dette
Ha en fin kveld, Betty!
Hilsen Anja
Slutt

Tonita sa...

Hei Betty, - det har blitt litt sent på fredagskvelden før jeg kom på visitt til deg her i bloggerbyen.
Du står han over, - enten det blir liten eller stor operasjon - men det er klart at med så mye gøy du har foran deg akkurat nå, så velger du det enkle - om du får velge.
"Folk flest" står i kø i årevis for å få fjernet livmor, - når det "bare" er fordi de holder på å blø seg ihjæl eller sånn - som om ikke det var verd rask og respektfull behandling ...
Men, - man kan gjøre ting gradvis, og formodentlig får du skikkelig svar når du snakker med legene.
Vil ikke komme med noen egne kommentarer mht endringer etter slike operasjoner - men du kan evt. ta en titt på denne artikkelen vi hadde for noen år siden:
http://www.lymfoedem.no/PDF/05_1_Kan_noen_elske.pdf
Dessuten har Kreftforeningen en brosjyre som kan lastes ned:
http://www.kreftforeningen.no/vp/multimedia/archive/00002/sexaugnittini_2797a.PDF

Jeg har hatt gleden av å oppleve sykepleier Hildur Østensen to ganger - med full utstyrspakke med dildoer i alle farger, størrelser og fasonger - når hun har snakket om å ta tilbake seksualitet etter underlivskreftoperasjoner.

Uff - ble dete litt mye nå? Men selv om du ikke skal gjennom noen underlivskreftoperasjon, - så er det ikke peanøtter akkurat, det å evt. stå overfor å få røsket ut livmoren. Men, dette går bra.

Masse klemmer - og god vanlig helg.

Betty Boom sa...

Takk for fyldig svar, skal lese artiklene.

Får jævli lyst til å få svar på dette med dildoene, og hvorfor de blir presantert i sammenhengen med underlivskreft... hvis du tørs, sikkert nyttig for flere enn meg.

B

Anonym sa...

Kos deg med nybakt brød og gutta dine. Du er rik.

Betty Boom sa...

Hvahunsa:

Æ e rik!

Betty

Sexy Sadie sa...

Livmoren er vel det som holder resten av sakene i underlivet og nederste delen av magen på plass, så jeg kan tenke meg at noe trening og sånt må til etterpå for at innvollene skal forbli der de er.

Bare en tanke i kvelden. Lykke til. Klem.

Betty Boom sa...

sexy:

Jeg er så glad for at du tenker høyt om kvelden, ny tanke for meg, forresten,... "holder det hele på plassja...."

Tonita sa...

Herlige Hildur mente det var bedre å jobbe med de litt utrente og ofte noe forkortede vaginaene en satt igjen med etter en operasjon med kjekke lilla og orange dildoer, i stedet for de kjedelige sterile plast "stengene" som er det sykehusene sender med deg hjem.

Men, som en fysioterapeut sa - hvorfor ikke be ektemannen gjøre jobben ...
Og det kan jo være greit nok, kanskje.

Men - det kommer helt an på hvordan en har det etter operasjonen.

Betty Boom sa...

Unnskyld meg, men nå skjønner jeg ingenting. Mener du at etter en `fjerning av livmor`er det nødvendig med en dildo for opptrening?

Uerfaren,

Betty

Anonym sa...

Håper helgen blir kjempefin for deg og dine, Betty. Jeg er glad for å høre at resultatet av prøvene ser bra ut så langt. Nyt livet!

Anikken

Tonita sa...

Som sagt er jeg verken lege eller kirug, - men det hender at vagina blir noe kortere når livmor/hals er fjernet - og da kan det være behov for litt strekktrening - på den ene eller andre måten. Om du leser artikkelen/brosjyren jeg viste til finner du ut mer. Men egentlig tar vi vel dette litt vel på forskudd nå. Men om du lurer, - så snakk med legen din, det er best. Du har jo en bra fastlege så vidt jeg har forstått.

FatCat sa...

Jeg har en venninne av en venninne som fikk livmorhalskreft i en alder av 23 år, og fjernet dermed alt. Nå nærmer hun seg 40 og har blitt gift med årene - og har det helt fint uten livmor.
Jeg har ikke noe kunnskap på dette området, men ville ihvertfall dele dette med deg.
Du er tøff, Betty - ha en knallhelg!!
Klem fra Fatcat

Meg sa...

Betty: Jeg fjerna livmor++ da jeg fikk livmorhalskreft ifjor. Grunnen til at jeg også fikk de artige plastdildoene med hjem, var at skjeden blir forkortet ved denne typen kreftoperasjon, og etter stråling blir slimhinner i skjeden skadet. Så litt strekk og tøy er nødvendig hver dag i noen måneder. Rett og slett for å unngå sammenvoksinger, slik at man kan ha et seksualliv etterpå. Og en gyn.u. blir også lettere å gjennomføre når det er åpent, selvfølgelig. Nå fjernet jeg den som sagt pga kreft, og eggstokkene sa takk for seg etter stråling og gift. Og å havne i overgangsalder med et smell var ikke noe rock'n'roll akkurat...men nå er det bra:) Ting tok tid etterpå, ting føltes annerledes, skjeden var kortere og trangere, og jeg kunne kjenne såret etter operasjonen. Men du skal jo sikkert ikke ha stråling, så da blir det nok litt lettere. Ta det bare rolig i begynnelsen, operasjonen er stor. Men jeg var faktisk ute å shoppa 10 dager etterpå, det gikk riktignok jævla treigt, men det var greit allikevel.

De første dagen fikk jeg en heller merkelig sorgreaksjon, jeg tenkte på ungene mine som hadde ligget i den livmoren, og jeg var redd for å føle meg annerledes. Ettersom månedene gikk var jeg bare glad for å leve, glad for å ha fått svulsten ut av kroppen, og glad for å slippe mensen:) Og seksuallivet...det blir som før. Jeg tror det sitter mest i hue.

Betty Boom sa...

Anikken:

Det gjør jeg til det fulle. God helg til deg!

Tonita:

Jada, jeg skal lese ! Liker å få det servert. Ihvertfall så visste jeg ikke dette. Takk.

Ingen som tar noe på forskudd her, blir bare klokere! God helg!

Fatcat:

Takk som deler. Hun fikk ikke noe barn før det da? God helg!

Maria:

Sånn er det med sterilisering av menn også, redselen for å bli impotent, sitter i hode. Håper virkelig jeg slipper dette akkurat nå, ser jeg.

Men slik jeg forstår det, så er samleie veldig bra etter denne operasjonen da. Det er liksom motsatt av hva jeg trodde. Det er håp i alt :)

Overgangsalder er jeg i pga medisinen jeg går på, for å forebygge tilbakefall (Nolvadex).

Takk for fyldig svar. God lørdag til deg,

Betty