torsdag 15. november 2007

15. November 2007

Dobbeltime hos psykolog gjør underverker, får de indre delene til å høre sammen igjen. Plastrer psykiske sår og ikke nok med det, setter ting i en sammenheng. Verd hvert sekund. Den ekstensielle ensomhetsfølelsen blir til å leve med. Vi kom til jorden aleine, vi dør aleine og i mellom det, tilbringer vi tid i lag med de som vil oss godt og som skjønner hvordan vi kan gå videre med oss selv. Deilig med et helt privat rom, men likvel i kontakt med en som tåler hele meg.

Jeg har kjøpt meg julekalender og er klar som faen. Jeg møtte Novemberen litt veikere enn tenkt. Går på SATS-trening med min sønn etter skoletid og når vi kommer glade ut der i fra, så har noen slått av lyset. Det er mørkt før fire.

Det er spesielt, og det har vært spesielt i 44 år. Kanskje det har vært slik bestandig, i hundrede av år før meg og skal være slik i all tid etter meg. November med sin styrke kommer igjen og igjen. Noen er knallgod på å tenne stearinlys, drikke te og kose seg, jeg har alltid en indre fight, som blir mindre slagmark for hvert år som går. Men nå er det snart lønning og da er November snart over, og koselige lys overalt som bærer meg over alt det svarte lyset.

Snart er det julebrev tider og jeg har mistet lysten på den tradisjonen, vi forteller hverandre hvor flinke vi er og sånn, og jeg elsker å lese de, men greier ikke helt å skrive i stilen de skal leveres i. Vi gikk igjennom hva vi har gjort i år, og har fått en invitasjon på bortemiddag, men vi har invitert hjem til oss mere enn 5 ganger. Så vet jeg selvsagt at dette regnskapet nytter ikke, men jeg gjør opp likevel, det var dette med å prøve å hente ut liv fra de stengte stasjonene, jeg lærte meg.

Guttene mine har prøver på skolen og her leses det på spreng. Seint i seng og tidlig opp, strider imot kroppens behov, men sånn er det bare.

Jeg har også møtt "syngedama" mi i dag, og det er som å være i møte med selve livet, like givende hver gang.

Ha en fin kveld.
Tror jeg skal få til en POWER PJATT POST i helgen,

Betty

7 kommentarer:

Tonita sa...

Er det ikke godt Betty å kunne få enetid men noen som kan lytte på den rette måten, noen som også kan svare så du har noe med deg videre. Oh, yeah - verd hver krone! Novemberopplysningsklem.

Betty Boom sa...

Helt ubetalelig.

Men det er en sannhet at jeg ikke betaler, det er tatt av skattepenger her og der!

Tonita sa...

Og er ikke det helt greit da?
Du og jeg, - og alle de andre har jo nettopp betalt inn skatte kroner for at vi skal få noe igjen av og til, - som nå,

Det er sånn det skal være.

Natta.

Betty Boom sa...

Natta, Søta!

trine40 sa...

" November er så trist og grå,
men nyttig likevel.
For nå må barna tenke på
og lage moro selv."

Fra "året rundt-sangen" jeg lærte på barneskolen. Jeg har det på samme måte med novemberen, det har vi vel prata om før. Det går bedre i år, siden jeg også har fått en person som lytter og hjelper. Da blir det lettere å hjelpe seg sjøl også.

Nå er vi halvvegs, og jeg må lage slagplan for jula.

Det er fredag, og jeg gleder meg til å bruke den! Ha en super dag du også!

Kleeeem.

S10ne sa...

Utrolig hvor forskjellig vi opplever de månedene her - jeg kjenner mange som synes vintermånedene er tunge. Lite lys, mindre utetid og mindre energi.
Jeg derimot elsker den tiden her, og det er ikke pga snøen - for den er jeg egentlig ikke så glad i.
Det er kosen jeg setter så stor pris på - tekoppen, boka, stearinlys, spille spill med ungene, bake, bare sløve, fyre opp i peisen osv. osv. Det er en årstid da vi bremser ned synes jeg - vi senker skuldrene og stresser ikke så mye, DET synes jeg er godt.

Men elsker våren og sommeren også - høsten også for den del. Men det går det mer på det med å ha energien, være mye ute, gjøre hagearbeid, gå på fjelltur - ja alt som hører årstiden til.

Hver årstid har sin sjarm er det vel jeg prøver og si......

Ha en strålende helg!

Betty Boom sa...

Trine:

Jeg sjekket hva jeg skrev i
NOVEMBER i fjor, og det er mye samme feelingen ja.

Vi får bite livet i låret, Trine.

s10ne:

Joda, jobber med å finne sjarmen i November, men den sitter langt inne, gitt. Men som sagt: hver dag over bakken er bra uansett. STine, nå ble jeg inspirert til å lage det hyggelig her, takk skal du ha.