torsdag 3. juli 2008

Reisen videre......

Foeler meg lettet paa mange maater. Bare en sekk og en gitar aa baere og en gjeng aa elske. Ingenting som blokkerer energien her, ingen som er misfornoeyd med meg, ingen forventninger, annet enn aa oppleve og passe paa oss selv. Den kreative energien faar flyte fritt da, og tankene faar arbeide med kule ting. Hva ville jeg gjordt om jeg bodde her? Sing, sing, sing and write, svarer Ruben (ungene snakker mye engelsk om dagene, veldig god trening dette her).

Men naa synger jeg i norges kuleste rockeband hjemme i Norge, skal paa Toten snart og spille inn flere laater snart, saa det trenger jeg ikke en ny plass til. Det blir en travel hoest med foredrag og oppdrag for Love-Fi, vokalskolen i Koebenhavn og opplaering i Business. Ingenting aa loepe i fra dette her, men jeg skulle fint ha greid meg her. Har bodd et par maaneder i Hellas foer, en spesiell tid, som kommer tilbake i minner naar jeg er her naa. Det er spraaket da, maatte skrevet flere laater paa engelsk da, noe jeg foroevrig har lyst til mer og mer. Det er et indre power som arbeider.

Det er rart aa gaa rundt aa baere paa en sekk med klaer, det er egentlig mere enn nok aa eie. Saa jeg skal hjem og renovere klesskap saa det holder. Ingen grunn til aa eie en masse gamle greier, bedre aa lage rom for noe nytt, eller bare leve i et rom, uten aa fylle det opp lissom. Du er vel som meg, naar vi kjoeper oss klaer, saa maa de dyttes inn i skapet i lag med de andre klaerene som er der. Og selv om mange av klaerne ikke brukes, fordi de ikke gir en god foelelse, saa faar de likevel lov til aa vaere der, fyller opp hus og ikke minst tanker. Rare greier.

I dag har vi vaert i Ankropolis og klimax for denne turen var her. Eldste mann som oensket seg dette er straalende fornoeyd og det er vi andre med. Athen er en stoeyete og litt skitten by, med 5 millioner mennesker. Varmt her og vennlige mennesker. Trafikken er kaotisk, men ikke saa gaern som i Italia. Her er de ihvertfall litt redd for aa kjoere paa deg. Men her, som der, kjoerer de paa roedt lys og naar det er groent i overgangsfeltene hvor vi loeper over, rimelig ville greier.

Det var ganske fantastisk aa staa opp i hoyden i Ankropolis, paa en av verdens eldste scener, Dionysses (500 foer Kristus) og alt det utrolige de hadde bygget der. Men naa er jeg skikkelig mettet av by, orker ikke aa gaa inn i den kule baren fra i gaar en gang. De roeyker over alt her og brakken er stinn allerede. Ikke noe for kjenslige norske neser.

Skal opp klokken 05:00 i morgen, ta T-banen til en ferge, har ikke billetter eller bosted, men det ordner seg. Det gjoer det bestandig.

Lev vel, der du er.

Betty

11 kommentarer:

Anonym sa...

Å - det høres helt nydelig ut, Betty! Håper resten av turen bare blir en stigning i form og opplevelser. I nord er det kaldt (ca 10 i Alta nå). Klem Kari

Tonita sa...

Herlig etty - been ther, done that.
Håper dere stopper på en fin øy, at noen fine mennesker plukker dere opp og tar dere med til sitt lille pensjonat eller små-hotell.

Åh - kjenner det hadde vært fint å gjøre det igjen.

Kali nichta (det går jo ikke å stave det "på norsk").

Klemmer til alle i alle fall.

Betty Boom sa...

Kari: Gleder meg veldig til et bad i sjoeen. Akkurat naa klokken fem om morgenen, saa kjenner jeg at det skal bli godt med relaxing paa en oey. SKulle gjerne ha delt noen av varmegradene med deg. Sees. :)

Tonita: Jeg haaper alt det der jeg ogsaa, for i gaar seint fikk jeg vite at det var fullt paa fergen til Anti Paros, men vi gaar paa lykke og fromme.

Ha en fortreffelig dag.

Livs lerreter og annet sa...

Fint "å følge med" på reisen deres. Ha en fortsatt fin tur!

merete sa...

Det er så mange reisetanker som treffer meg, Betty, og det er godt å høre at reisen er godt for kropp og sjel, humør og mennesker.
Klær: Jeg fikk "sjokk" da jeg tok opprydding i 5-åringens tøy fordi jeg syns det var så "full" i klesskapet, i vaskekurven og i en seng der tøy lå til "brett og rydde bort". Tnek, han kunnen gått med et helskift hver dag i to-tre uker uten at mor måtte vaske ett plagg! Ikke rart det var fullt!
Mor bestemte seg for å redusere mengden og vaske oftere.
Og nå flyttet jeg ut med meg "ett" klessskap som mannen flytte opp lettvindt. Er det vanlig at jenter har mindre klær enn gutter/ menn??? *glis*
Har vel kommet et stykke på vei med klær jeg elsker og klær jeg trenger, - og de får ofte plass i en koffert/ sekk :-)
God tur videre på reisen!

Anonym sa...

Om det blir vanskelig å komme seg til Anti Paros kan Naxos (Plaka beach eller Agia Anna) anbefales på det varmeste. Sifnos skal også være veldig fint.

Betty Boom sa...

Liv: Takk. Det er stigende kurve, knallfint her. Paa Anti Paros, bad i havet, nydelig sted aa bo, billigste og beste til naa. Hardt aa toppe dette her :-D

Merete: Takk: Slik jeg kjenner deg via nettet, saa er vi ganske saa like ja. Har ikke tenkt paa min 10 aarings skap, det er stuet fullt (arv). Det blir ordnings naar jeg kommer hjem.

Skjoente ikke helt den siste, flytter du ut? Noen menn er opptatt av klaer og har mange, eller nare stappfullt av gammelt. F.eks. 17 dongeribukser, bare smaa hull paa knaer etc.a du har skapt ditt rom i forhold til klaer, det er lett overfoerbart til resten av livet. Fokus paa det lille som er bra, i stedet for aa ha for mye tull rundt seg. :)

Anonym: Det ordnet seg. Sitter paa Anti Paros, matte ta hurtig baat, de andre var fulle. kostet litt mere, men fikk rabett, fordi vi kjoepte siste time. Traff noen som har feriert paa oey her i 15 aar og da ordnet resten seg. Ble kjoert til doeren og er en del av familien allerede her :)

Kul internettkafe ogsaa, dessuten ferierer Tom Hanks her akkurat naa og Madonna har kjoept seg en plass paa oeyen. Skal se om jeg ser henne :)

merete sa...

Betty,
Litt mer på klesfront herfra :-)
Hos meg var det også "arvet" tøy til femåringen, - folk visste at jeg sa jatakk til arv + at gutten trengte "noen" skift i barnehagen. Ankom i sorte sekker til tider. Er stolt av en 15åring som har "akkurat" med trivselsklær idag.
Flytte ut: lang historie - lykklig historie. Vi voksne tok en sjefsavgjørelse og delte oss på to bosteder. Dine og mine og "oss to litt" tenkte vi. Men så fikk ungene tid til å savne, tid til å reflektere. Og sette ord på det. Så nå er vi litt delt og litt sammen, og mest sammen når huset er "fullt" av barn og voksne, - slik som det var da vi anså det som nødvendig å dele oss. For det er hyggeligst å være samme alle sammen :-) Noen ganger gjør voksne smarte trekk når de går mot "normalen". Du vet... det gjør jo du også med støtte fra de du har nært!

Men når vi er tilbake i "huset", så skjønner jeg ikke hvor mine saker fikk plass, for her er det lite plass til noe nå. Som i klesskapene...

Anonym sa...

Just in case: Ikke sitt på bunnen i den lille, langgrunne sandbukta som du ser til høyre når du kommer inn med båten til Anti Paros. Er noen skumle sugegreier som skaper skikkelig betennelse på steder du ikke ønsker der. Rompa osv...:-)
Flott øy, skulle gjerne vært der. Kos! Kari

Anonym sa...

Her har amor kommet på besøk og det virrer rosa hjerter i lufta! :D Sommerfest på brakka i kveld og tar en hivert for deg også!

Betty Boom sa...

Merete: Litt klarere, men ikke helt, men saan er det med nettet. Jeg har en mann som har vaert delvis sykemeldt et aar og vi har slitt med forholdet vaart og hatt en kunstpause, men jeg har ikke giddet aa delt det hverken her eller der, selv om det absolutt ikke er noen hemmelighet, men det er kulere aa skrive naar det er en erfaring og ikke naar en staar mitt opp i det. Jeg mener, naar en sjoel har sare taer. Dessuten saa velger man med omhu hvem man gidder aa dele slikt med etterhvert.

Men det ser ut til at vi finner tilbake i denne runden ogsaa. Som jeg bruker aa si: Jeg gaar for en uke til.

Kari: Litt kjedelig oey dette her, altformye nordmenn. God sommer der du er.

Lilly: Supert! Saa glad paa dine vegne. Kos deg og hils en pils.