lørdag 19. juli 2008

A Wake Up In Stockhom

I går måtte vi gå av toget på Kastrup. Noen folk gikk og vandret på Öresundsbroen og all togtrafikk ble kanselert. Det brette seg en uro i forsamlingen og natttoget til Stockholm var plutselig lengre unna enn vi likte. Vi slo oss til ro med at politiet skulle ordne opp, jeg sprettet en box vin, eneste fornuftige a gjöre. Slikt noe hadde vi ikke taklet i starten av turen, mens nå har vi laert oss å ta livet som det kommer.

Bernt prater med alle folk, for han er stolt som en hane som har gjennomfört prosjektet, og vi er enige om at dette har vaert den mest spennende, utfordrende og laererike ferien vi noen sinne har hatt.

Da togene ble satt i gang igjen, var det samlet opp vanvittig mye folk som skulle på og en panikk utbrette seg. Menn som banet seg vei og sprengte inngangen på förste toget. Så ropte de på konene sine, for de kunne ikke stå igjen og vi måtte gi plass til de fine fruene, og vi gjorde det automatisk. Igjen på perrongen stod alle med barnevogn og vi. Survivol to thoose who takes it easy.

Vi kom med neste toget, vi rakk natttoget og i 6. sengen lå en ungdom fra Mexico. Ble ikke litt stresset en gang, og avstigningene av toget går som en lek, etter 4 uker. Nå er vi priset med hver vår pc. De tok euro på internettet her, og jeg hadde lommene fulle. Jeg liker ikke å brenne inne med mynter, for penger som ikke er i sirkulasjon har ingen verdi. Prövde å finne noe vettugt å kjöpe i parfymeriet på båten fra Tykland til Danmark, fant en lilla neglelakk, men manglet 30 cent, og dermed brant jeg inne med euro.

Jeg synes at vi skulle hatt euro overalt, det er et kjempestyr å drive å ta ut penger og ikke minst finne ut sånn ca hvor mye penger en trenger. F.eks. akkurat nå skulle vi alle vaert på do og det koster 10 svenske kroner her, så alle kniper igjen til vi kommer oss på toget, ikke for det vi kunne alltid funnet en minibank og tatt ut noen 100 lapper, men så må du finne minibanken også. Vi prioriterte nettet :)

Tusen takk for hyggelige kommentarer og så glad for at dere har fölgt oss på en viktig reise. Ann Lill hadde et supert sitat i starten av reisen vår, husker det ikke ordrett nå, men sitatet laerte meg at jeg reiste ut som den jeg trodde jeg var og kommer hjem og har gjort noen endringer inni meg. Denne turen har vaert viktig for meg og for samholdet vårt i vår familie.

Nå gleder jeg meg til å komme hjem. Veldig. Da blir det ROCK!!!!! Jeg er rede!

Ha en fin dag dere også,

Betty

8 kommentarer:

Sølvis blog sa...

Hei Betty. Det har vært kjempekjekt å følge turen deres via bloggen. Jeg har lagt en hilsen til deg i bloggen min.

Betty Boom sa...

Sölvi: Takk. Det blir flere fine reiser med deg :) Får lese bloggen din när jeg kommer hjem, gleder meg til å lese, nå går toget :D G

*** sa...

hei betty,

eg skriv til deg fordi eg har drive med å google søbadet i trondheim. eg skriv for DN sitt fredagsmagasin, og lagar ei sak om badeanlegg som folk er nostalgiske omkring. det er om å få fine, fargerike, übergrå, rare, vanlege bilde av anlegga. eg kjem til trondheim til veka. hadde det vore mogleg å få deg med til søbadet, for eit bad (uansett vêr), ein prat om bading og kanskje poesi og musikk og sommar i trondheim, og eit bilde?

beste helsing mette karlsvik

*** sa...

forresten...:
e-postadressa mi er mette.karlsvik@gmail.com!

mvh mette

Elisabeth Augusta sa...

Det har vært herlig å følge dere på turen Betty. Gleder meg til å få del i det vidunderlige som skal skje i hverdagene framover.
Klem :-)

Betty Boom sa...

Mette: selvsagt! Sender deg en mail!

Elisabeth: Takk. Ja, det byr på forandringer her i gården :)

Anonym sa...

Hei Betty!

Verden er der utenfor Trondheim og når man møter den, møter man seg selv. Det kan være utfordrende å se seg sjøl utenifra men fy fader hvor utviklende det er!

Som singel alenemor i Egypt alene på tur, fikk jeg pulverisert mine egne fordommer og jeg satt igjen med impulser og opplevelser jeg aldri ville ha trodd var mulige.

Jeg har ikke tenkt på Rock mens du har vært borte. Får vel koble på rockelinja igjen nå :D Tenkte jeg skulle bli en verdenskjent airbrushartist i kveld. Men fankern så vanskelig det er å bruke det verktøyet!

-Jeg tror jeg tar meg en tur til Toten sammen med deg istedet. Og gjør ting jeg KAN!

Betty Boom sa...

Lilly: Fornuftig. Vi rockes og ja, det låter dødsfett!