fredag 29. desember 2006

HUSMORA

I dag har jeg sånn "avskaff jula" følelse. Har jeg egentlig rett til å si det, når jeg har sagt at jeg liker jula? Folk er opptatt av hva du har sagt og "nå kommer du og mener noe annet". Det kalles for endring det, skiftet mening og det gjør tenkende mennesker. Men jeg liker jula fordet, men nå er det nok.

Kunne tenkt meg at hver en nisse for ut av huset, så jeg kunne "spa fram" hverdagen igjen. En uke med fem gutter i hus, og de står og tisser. Jeg har prøvd å få de til å sett seg, men nå er det forseint. Barneoppdragelse funker fram til de er 10, så er det forseint. Minstemann blir 9 år i morgen, men han har en utrolig styrke, så der funket barneoppdragelsen til han var 6. Hvis ikke må vi kjøre kadaver disiplin på han og det er slitsomt det, både for store og små.

Dessuten så kjenner han sine rettighter som han sier. Han lærer også av sine brødre. som jeg har oppdratt til å vær ekspressive gutter, så han figurerer i trippelt monn. Vi har selvsagt bakt bursdagskake, kjøpt inn 20 gotteposer og dandert snop i alle. Joda, jeg er en bra husmor, jeg synes da det.

Kunne ønske jeg var i syden nå, jeg har lyst til å bade hele tiden. Kjenne varme på huden, drikke øl til lunsj og bo i en leilighet hvor bare det du hadde i kofferten flyter rundt. Se på solnedgang og lese bok. Høre bølgeskvulp og kjenne havets lukter.

Men det er vel dags for å lære seg å slappe av med det som en har rundt seg,og jeg er ikke så værst på det. Jeg lar det flyte i et par dager til, så skal jeg se på det. Det gjelder å beholde roen og humøret, opp i alt dette her.Jeg har gått i pysj i et døgn og skal skylle av meg gårdagen med en dusj.

Men får det "skal jeg bare" skrive noe som stod i Kvinner og Klær i 1949:

Slik må han ikke se Dem

1). Husk at storrengjøring ikke behøver å bety nedtrådte tøfler, fillete forklær og de værste utskuddene i strømåeskuffen. Og snu ikke opp ned på hele huset på en gang - husk at både De selv og hjemmet tar seg bedre ut om De tar det hele metodisk og "pø om pø".

Jeg skal prøve, lover!

2). La ikke den søte og velkledde piken Deres mann giftet seg med, forvandles til en utiltrekkende persom som med tøfler på bena og søvn i øynene slenger frem morgenkaffen. Gå ikke rundt i sjasket morgenkjole. Hvor lenge tror De en mann kan holde ut slik?

Nei, si det!

3). Når de ligger syk er det også forbudt å "gi blaffen" i hvordan De ser ut. Hold humøret oppe både hos Dem selv og andre ved å gjøre det beste ut av elendigheten. De blir ikke friskere av å ligge innballert i alskens fargerike trøyer og halstørkler. Gi Dem selv en lett make up og bytt ut golfjakken med en kledelig sengejakke, så er De så pen som mulig når ektemannen kommer hjem fra kontoret.

Ye, right!

Betty

2 kommentarer:

Anonym sa...

Morsom lesning! Jeg tror også jeg skal stå opp å legge en "lett makeup" når jeg er syk - til glede for meg selv, og så kan det jo være noen dropper innom, og man kan jo ikke bli sett uten litt makeup. Og med en sengejakke blir man jo straks litt mer tiltalende og sexy. Det kan jo være telefonen ringer...

Betty Boom sa...

Ja, ikke sant!!!!

Vi får ta oss ut, ihvertfall for oss selv.

God kveld, Betty