mandag 5. februar 2007

SPYLARM!

You Tube har dratt inn filmet min. Sikkert noen sarte amerikanere, som ikke tåler pupper og lår men vi vet rå:

Så til deg som ikke fikk sett filmen, klikk på lenken:

AN OFFICIAL FILM AGAINST CANSER

Spylarm til kamp mot Bylarm. Bylarm startet i 1997 skulle være et ansiktsløft for lokale band med eksterne krefter. Det er 10.året det arrangeres og flyttes mellom de norske byer. Adresseavisen beskrev det slik den gangen: "Bylarm er ment å være dels et seminar for den samlede norske musikkbransje dels en tredagers festival med lokale rockeband og store internasjonale atraksjoner".

Hva har det nå blitt til? Når band som Moorehead ikke får plass på Bylarm, når det arrangeres i egen by? Bylarm henter ut millioner (12,5) i inntekt på sponspomidler og billetter, og i tillegg suger de ut penger fra kulturmidlene.

Og hvem reiser seg? Jo,UFFA!

Spylarm lager et motarrangement på Uffa i helgen. Uffa tar på seg oppgaven å fremme musikken som Bylarm har utdefinert.

Det ene er at Bylarms konserter er nesten alle forbeholdt de over 18 år. Og Uffa gjengen spør om kultur bare er forbeholdt et innbrungende, øldrikkende publikum.

Det er ikke første gangen Uffa arrangerer motkonsert i 2003 hadde de et arr. kalt: Never Mind Bylarm.

Bylarm sjefen sier at de har ti norske kjente band og 80 relativt nye norske band. Hva menes med relativt her og hvorfor er ikke hovedvekten av disse fra Trøndelag? At gamle damer som meg ikke er med (har ikke søkt heller), er en grei sak, men det finnes band i Trondheim som er knallgode men som aldri får sin sjanse fordi de ikke er i nettverket. Bylarm sjefen sier at de har åpne arr. i helgen i trikkestallen. Men det frir de ikke fra de kommersielle hensiktene, og at mesteparten ikke er band fra byen, så vidt meg bekjent.
For det er nemelig nettverk det handler om. "Nettverk is everything!" Kjenner du noen som kjenner noen, så er det større sjanse for å bli bukket inn, fremfor å være lokal ukjent.

Musikkbransjen er en eliteklikk som klapper hverandre på skuldrene. Det er en tynn flaskehals å komme igjennom og har du meninger som mine, og viser de frem så har du rett og slett ingen sjanse. Men så er det slik at verden står ikke og faller på Bylarm. Og da blir jeg så glad når noen aksjonerer. Jeg håper inderlig at jeg er i form til å vissitere helgens kommende arr. på Uffa. Der er de ikke kommersielle kreftene fremdeles igang.

Hvorfor kan vi ikke lære av Island? Det ligger en annen kultur i bånn der. Det er på en annen inkluderende måte, en annen verdisetting av særegen musikk. Satse på gitarer med lefsetrekk og fossekraft? Band som ikke har kommersielle frierier, men lager noe særeget. Sitt eget. Noe de tror på.

Vel, det hører med at jeg ble forespurt om å jobbe med Bylarm for et 1/2 år siden, jeg takket nei. Kjenner at jeg har gjort en rett prioritering, igjen.

Formen kommer seg. Jeg lærer mye om ro i sjela om dagene. Kroppen henter seg inn igjen, og jeg er lykkelig som liten, med to pupper! Det er deilig å være fornøyd!

Her er mitt brev til You Tube, hvis jeg får svar så skal jeg vise dere det også.

Hi,

My video "My Tits" (http://www.youtube.com/v/GdmOAhq3T1I) has been
"Rejected (content inappropriate)". This video is important to me and I
have received feedback from many women that this is an important issue for
women with breast cancer and that this is an important video.

I would like to know what part of the video which is considered
inapprorpiate so that I can make a version which suitable for publication
on Youtube.

Best regards,
Betty Johnsen

12 kommentarer:

fr.martinsen sa...

Men det er jo ikke meningen at hovedvekten av bandene skal være fra Trøndelag.

Et av hovedpoengene med By:larm er å koble band som nærmer seg platekontrakt/lansering med ulike deler av bransjen.

Og da skal det være band fra hele Norge. Poenget med å legge by:Larm utenfor Oslo var vel å sikre en spredning på landsbasis, ikke bare for den regionen by:Larm er i akkurat det året.

Ti kjente norske band og 80 relativt nye norske band, høres bra ut syns jeg. For bredden.

Jeg tror du tar feil når du mener nettverk er saken for å bli booket inn her.

På by:Larm er vel greia mer å gi folk i startgropa en bedre sjanse.

For meg er f.eks byLarm en god måte å effektivt se en haug av band som ikke har fått omtale/platekontrakt, og jeg kan love deg at ikke alle jeg har sett/hørt er så kommersielt interessante.

Bernt M. Johnsen sa...

Min erfaring (jeg har litt erfaring både fra arrangørsiden og fra amatørmusikersiden) er at nettverk er alt i denne bransjen. Uten nettverk er du ingenting.

Det er tydlige at lokale band ikke er hovepoenget i By:larm. Men intensjonen i for den første i '97 i Trondheim var, Sitat: "Fundamentet vil være lokale Trondheimsband, men det vil også bli grupper fra resten av landet - pluss en eller to internasjonale artister" (Kilde: KulturAdressa 2. februar 2007).

Og det har vi ikke sett så mye til, ikke engang i '97. Men det er en nobel målsettning som tiltrekker seg kulturmidler..... Og jeg tror det er et av poengene til Betty.

fr.martinsen sa...

Nåja, jeg er enig i at nettverk er viktig til vanlig, men slett ikke alt.

Men på by:larm er jo noe av hensikten å utligne litt for det.

Jeg syns by:Larm fortjener kulturmidler fordi mange band som nettopp ikke har en kommersiell sjanse får det, både til Trondheimspublikumet i år, men da særlig for bransjetreffet som det jo hovedsaklig er.

Sitatet er vel Adresseavisas, ikke nødvendigvis by:Larms...selv om alle prøver å selge seg inn når det er søknader om å gjøre.

Jeg tenker som så: hvis man regner med at her kommer det bare ukjente Trondheimsband så må man jo bli skuffet. Men hvis man i stedet for ser at her er det en flott sjans til å høre en del norske band i startgropa så syns jeg det er godt, er det ikke det da?

Anonym sa...

Betty:
Det ble vel en pupp for mye for amerikanerne! (Og et veldig dårlig ordspill fra meg!) Jeg beundrer deg for det du gjør, Betty. Stå på! Du er stadig et plaster i mitt liv!

Bernt M. Johnsen sa...

fr.martinsen: Sitatet stod i Adressa, men det er en uttalelse av Erlend Mogård Larsen, styremedlem i Bylarm i 97.

Og, joda bylarm kan sikkert være ok det, men fremdeles er jeg enig i Bettys kritikk. Og bylarm ble aldri en inngangsportal for helt ukjente band, men som du selv sier det, for "å koble band som nærmer seg platekontrakt/lansering med ulike deler av bransjen". M.a.o styrking av eksisterende nettverk.

Betty Boom sa...

fr.martinsen og bernt: Det er ikke for å være arrogant, men jeg har liksom satt miti i dag om dærre og mener ved kveldens slutt det andre.

bastet: det ble nok en pupp for mye ja

Jeg er beæret som får være plasteret ditt, Bastet!!!

Betty

Betty Boom sa...

korreksjon: mener ved kveldens slutt det samme :-)
trøtt sjø
Betty

Anonym sa...

You tube er kjerringer!!!!

Anonym sa...

De kan vise henging av Saddam, men ikke en kvinnes kamp mot brystkreft?!?!

Stå på, Betty - du er jammen et supert forbilde, og måtte enda flere bli kjent med historien din!

Betty Boom sa...

sexy: grunnen var nakenhet

Cathrine: saddam var ikke naken vet du

Betty

Anonym sa...

Jeg er mer redd henging av Sadam og steining av utro kvinner i Algerie på youtube enn nakenhet...

Betty Boom sa...

Ja, finnes ikke logikk i prioriteringene...