søndag 30. mars 2008

Intern Global Oppvarming!------------- Helgen har vært brukt til The Settlers (jeg elsker det spillet), holder meg våken hele tiden, og alle er med. Stein, storebror (love ya so) i knallform. Det ble varmt, etterhvert :) --------------------------------- Er fornøyd med kosten vår for tiden, var så dritlei av maten vår at vi var nødt til å finne på noe sprell. Helt ny greie hele uken, og denne kvelden var det Makiruller, som skulle læres å lages. --------------


----------------- Dessert er kult noen ganger. Ikke overkill med litt is og noen bringebær, med en fin linje sjokoladesaus. Nammenamm. ---------------

Ellers så går Avisen vår som hakka møkk, og da mener jeg hakka møkk, jeg formelig hører at de rister på hodet og det er bra! Må dessverre stå til rette for, og dele med dere kartindelingen som opererer på nett, en gjeng makt-poliser har laget kart over Bloggebyen.
Bloggeby?
bloggeby2

------------- Profft arbeid, ingen tvil om det. Når folk er såååå flinke med "dette", forventer jeg nærmest at de har etisk sans for å inkludere, men nope! -------

Da har jeg som anarkist, mye mere sansen for openstreetmap-folka, som er en gjeng over hele verden, som legger inn gater med GPS, der de går. Et kart hvor folket kan gjøre det de vil og sette inn de steder som finnes. Det tar rotta på den kommersielle kreftene i kartverden, som skal ha vanvittig mye penger for at du skal kunne finne frem i verden.

Avslutter dagens post med Flimra, 1981, hvor jeg var med i et diskusjonsprogram. Back To Basic. Med 1. Mai-natt som tema og husokkupasjon, nå er ingen trygge lengre :)


---------- Organisert ungdom, pøbel eller berm, Whatever.... ------------

God uke til alle!

Betty

37 kommentarer:

Sexy Sadie sa...

Hvor fant du kartet?

Betty Boom sa...

Gjett en gang! Du frekventerer ikke mye hos E. du heller om dagene. Ta ansvar, skriv nummer 3. Trine sin maskin bekket ut i kveld, hun kan ta nummer 4 av avisa. Kjør på, nå er vi samlet! OPPTØYER ER HÆRLIG!

fr.martinsen sa...

Hei Betty. Jeg leser bloggen din hele tiden og jeg tenker stadig på om jeg skal kommentere noe, det er mye jeg kunne hatt lyst til å si.

Jeg tenker som så at du legger unødig vekt på om noen ikke "ser din blogg", f.eks om Eskil ikke har deg med i sitt bloggebykart. Han har ikke meg med heller i den byen, men det gjør da ikke noe? Han lager sin by sett fra sin verden og sånn gjør vi jo alle sammen, vi har noen sirkler som av ulike grunner kjennes nærere oss enn andre, vi kan f.eks ha litt ulik måte å uttrykke oss på.

Det jeg syns er dumt, som jeg tenker at du kanskje ikke tenker på, er at jo mer du skriver deg inn i et hjørne med "meg og de andre" jo vanskeligere kan det kjennes å kommentere hos deg.

Jeg ser det ikke slik jeg tror du ser det, at det fins en bloggverden med en kjerne som du blir dyttet vekk fra. Jeg tenker meg at vi er mer eller mindre små øyer alle sammen og noen finner seg til rette med de temaene vi skriver om og det språket vi skriver om det på og andre ikke.

Og så gjelder det å snakke med de leserne vi har og prøve å gjøre klimaet godt i bloggen vår selv.

Når jeg tenker på bloggen din tenker jeg noen ganger at du bokser og bokser men så fins det ikke en fiende?

Jeg var forresten i Skippergata omtrent på den tida det Flimraopptaket er fra. Men også den gangen hadde vi ulik uttrykksform.

Betty Boom sa...

fr. Martinsen: Alltid kult med tilbakemelding til ettertanke. Takk skal du ha :)

Jeg mener at folk som påberober seg det ansvaret å visualisere en bloggeby, har også et ansvar for "resten". Sånn er det å være leder. Du gjør jobben helt, ikke halt. Hvis ikke kan du la det være, lissom.

Vi kommer ikke utenom eller unna hverandre, vi er en del av den store helheten, sånn er det bare. OG VI UNDERGRUNNERE ER MED, VI VIL NOE MED DETTE, vi vil til syvende og sist ha fred, men det er en vei frem til det:)

Hjørnet mitt er superokei. Så glad for at det er hjørne og ikke mitt ute på slagmarken. Her kan jeg være meg, fullt og helt, så mye eg orker, koste ka det koster :) og koster det at andre ikke kan kommentere, så er det en pris å betale for friheten. LYKKEN ER!

Klima og klima, fru Blom. WE are all prostitutes. Vi skriver ikke blogg for å ikke bli berørte, vi tåler temperaturer og forskjelligheter. Jeg har drevet med Kick Boxing og Tae Kwon Doe i årrekker, uten å ha hatt en reel fiende, og i bloggebyen har jeg ikke fiender, men ytringsuenigheter. Det er noe helt annet. FUCK THE SYSTEM er kommet for å leve.

Vi er ulike og det funker fint det.

fr.martinsen sa...

Men jeg ser ikke på Eskil som lagde et visuelt bloggebykart som en leder..

En annen sak er at kanskje undergrunn skal få være undergrunn noen ganger.

=Anja sa...

Eskil og muligens denne Hjorten er etter min mening hovedeksponentene for segregering i bloggopolis-med sine dustete konkurranser, kåringer og rangeringer i tide og utide

Jeg påberoper meg retten til å motarbeide forsøpling av det skrevne ord- gjennom bl.a. resp. konkurranser

Forøvrig mye bra å si om Esquil

Når det gjelder dette bloggeby-kartet- hvorfor skal ikke vi også få kunne ha det litt gøyalt med ei lita blække???

Anders Anja Hafsmo

fr.martinsen sa...

Gøy er gøy, det virker bare på meg som det er litt alvor her også.

Og det tenker jeg kanskje ikke er så nødvendig. Noen vil være med på konkurranser, andre ikke, det er ikke så farlig syns jeg.

Jeg syns Hjorten gjennom Sonitus-konkurransene har gjort mye bra for å la meg f.eks bli kjent med bloggere jeg ikke visste eksisterte.

Betty Boom sa...

fr, martinsen: men det gjør jeg.

DET HAR DU FAEN MEG RETT I :) Here we GO!!!!

Anja: Jeg har superproblemer med disse konkurransene, akkurat som mine barn (hvor tar de det fra) vi kommer ikke fri det noe sted og bloggebyen skulle vært FRI FRI FRI for den slags, ja.

Både du og eg er glad i Esquil og Hjorten, de er bare ikke så trygge på oss, og det er jo litt fasinerende det og... gir litt indre liv i en liten by:)

BLÆKKA ER VÅR, FUCK THE FUCKING SYSTEM. right now

=Anja sa...

Hva sier konkurranser om mennesket bak bloggen- utenom evnen til å bli "best"?

Betty Boom sa...

Anja: Spør du meg, virkeligen. Nada, Nothing. Njet. Zero.

=Anja sa...

Nei nå er det bare å gå til køys mens en venter på at noen teitinger går rett i saksa:::ooo)))

Heyy

Hvem påtar seg neste nummer av Gateavisa???

Betty Boom sa...

Anja: Både trine og Sexy har gjort det, men de er ikke like PÅ. Trine hadde prøvd, men så chrasha maskinen, vi får se, hvem av de som har baller hehe god natt snuppa

=Anja sa...

Godnatt:0)
(Til alle)
Slutt

Sexy Sadie sa...

Frk: Martinsen: Vi har det bare gøy, på lik linje med de andre. Jeg synes det er rart du ser artigheten deres, men ikke vår.

Betty: Jeg er på Fuck the system i kveld. Først jobb.

trine40 sa...

Kommer i kveld, må på jobb - er borte fra 09.00 - 18.30. Så er det mat, klesvask og pc...så slipper jeg faenskapen løs, baller med masse hår, kanskje? Vi får sjå.

Betty Boom sa...

Ilder og Trine: Friske fraspark. Nå blir det gøy! Glær mæ! FUCK THE SYSTEM nr 3 og 4, kommer i kveld.

=Anja sa...

Klart vi og vil ha det litt artig:::000)))
Hehe
Besøkstallene raser i været:::ooo)))

Lilly Craft sa...

Wow!
Jeg ville ha sett det der klippet da du kasta tomat eller hva det var for noe på Carl I Hagen også!

:D

Nå husker jeg hvorfor jeg var så redd deg! Åsså er du bare så liten og snill! Fy fader jeg er heldig som har en SÅNN venn altså! Jeg digger deg!

Betty Boom sa...

Lady: Jeg spyttet etter han, veldig umodent, men det var sånn det var.

I lige måde!

Betty

=Anja sa...

Hahaha
Ingen fra Bloggeby untatt frk Martinsen tør å kommentere:0)

Fuck The System!!!

Betty Boom sa...

Anja: frk Martinsen og Lin, som laget egen post om oss og leserbrev, tilbydde oss hus i Bloggebyen, som selvsagt blir konserthus. Men makta er stille, ja.

=Anja sa...

Kuuult-
Sorry Lin- jeg har visst ignorert
deg::000///

Thenkjuu for herberge i Bloggeby:o)

Sexy Sadie sa...

Ferdig, kom og tørk.

trine40 sa...

Ferdig her også - :)

Anonym sa...

Jeg, for min del, må si at jeg ikke helt skjønner alt oppstusset rundt denne eliten som støtt og stadig må gjennomgå i diverse debatter rundt om på nettet.

Det er da klin hakke umulig å lage et kart over alle de X-antall bloggene som finnes her eller der ute?

Jeg tenker litt sånn at dersom jeg har kjempelyst til å være med på kartet, eller i debatten, eller i bloggerby/whatever, så kan jeg jo bare spørre? - og dersom de ikke vil ha meg med, så er det vel i utgangspunktet ikke sånne mennesker jeg ville trivdes i nabolag med uansett?

Det er kanskje tullete av meg å i det hele tatt kommentere, siden jeg i alle de 6-7 årene jeg har utlevert meg selv på nettet bevisst har holdt meg veldig i utkanten og gått temmelig stille i dørene.
Jeg klarer likevel ikke helt å fri meg fra tanken om at enhver vel må få lov til å lage den vennegjengen h*n selv ønsker, uten å automatisk bli tatt for å være ekskluderende?


Forøvrig liker jeg undergrunnsideen din veldig godt.
Der kan du jo tegne kartet akkurat som du vil ;o)

"det er ingen adgang, du kommer ikke inn du er for streit" ;o)

Betty Boom sa...

Ildergreien: Har vært der og tørka!!

Trine: Vært hos deg og.

Skikkelig bra kjære venner. Opprørsstyrkene er i støtet!

Anonym sa...

Anja: Du har rett. Jeg er redd for å kommentere, for jeg vil slett ikke komme på kant med noen av dere når jeg ser hva dere sier/skriver om andre. Når det gjelder din egen blogg så har du gjort det umulig for folk uten Blogger-blogg å kommentere, så til en viss grad har du deg selv å takke.

Betty: Jeg tror faktisk du er en del av eliten. Du skriver en god blogg og har nok mange lesere. Det som er kjedelig å se er at du, med poster om eliten o.l., er i ferd med å bli det du kjemper mot; nemlig noen som prøver å definere hva som er greit og hva som ikke er greit i "bloggerby" (eller hva du velger å kalle det).

Men hvis jeg skal ta Ildergreien på alvor når hun sier at dere bare har det gøy, så kan det vel heller ikke være så farlig om dere får respons på "prosjektet" eller ikke?

Ps: Jeg skriver "dere" fordi det virker som om dere har definert dere som en gruppe i denne sammenhengen. Og for å ha det på det rene: Jeg ønsker ikke å helle noe som helst brennbart på bålet.

Betty Boom sa...

Cecilium: Vi omgikkes.

Jeg har skrevet det før og skriver det igjen, det er en viss gjeng som ekskluderer med å ignorere kommentarer og det slår vi hardt ned på: FUCK THE SYSTEM og refererer til det Trine skriver i avisen nr 4 om hvordan hun ble møtt ut i der.

Det er ikke klinhakke umulig nei, eliten er en gjeng og undergrunnsfolka er det også. Vi inrømmer hvem vi er og det har de såvidt startet med der, etter mye press fra oss. Men hos oss er vi åpen som en låvedør i løpetid, alle er velkommen her og jeg er om mulig kanskje den streiteste av oss alle (prøver ihvertfall:)

Er det noe vits i å gå stille i dørene på nett da? Mye mere moro med litt action, vel.

Og venner kan man gjerne ha en ramme rundt, men gutte og jenteklubber som skviser ut, liker jeg ikke. Da er det best med de rederlige!

Jeg er ikke noe kartmenneske, liker best de ferdige og de som stemmer med terrenget, det gjør ikke Esquil sitt kart. Og tar en på seg en kartjobb, så får en gjøre det skikkelig. Men nå har jo Lin gitt fra seg en residens som vi skal lage Konserthus av og så får vi se om makteliten går med på det. Hehe

Røverdatter: Synes du, takk skal du ha. Ja, jeg har en gjeng faste lesere, mest fordi eg er dyktig på å by på meg sjøl.

Det er ikke greit å ignorere folk, og jeg synes at folk skal stå for hvem de er, slik at det er et ansikt til ordene. Flere regler enn det, kommer jeg ikke på at jeg har.

Respons er også gøyyyy!

Yepp, vi er en gjeng, opptakskravet er at du står for hvem du er og er hyggelig, alltid space her.

La bålet brenne!!!!! Vi hiver på køl sjøl (rimte og greier :)

Anonym sa...

Betty: Ok. Nå er tydeligvis jeg en av de dere kjemper mot, men jeg er allikevel nysgjerrig. Hva ønsker dere å oppnå? Jeg prøver virkelig å se gjennom alle ordene og de store bokstavene, men er fortsatt usikker på hva dere ønsker å ivareta for dere selv og andre. -Og det er ikke noe jeg later som.

Men jeg skjønner at jeg ikke regnes som verken åpen, ærlig eller ekte så lenge jeg er anonym/semianonym. (Men det er greit for meg, altså)

Til slutt: du skal ikke undervurdere din egen evne til å påvirke andre. Ord er makt, og det er nok ganske mange som er innom her og leser det du skriver. Det gjelder både det positive og det negative, ikke sant?
:)

Klart det er gøy med respons, men er det det for enhver pris?

Betty Boom sa...

Røverdatter: Vi kjemper ikke mot noen, vi kjemper FOR oss sjøl.

Ønsker: ALL MAKT TIL INGEN

Lenge siden jeg har kommentert dette med anonymitet, men jeg synes ikke noe om det, nei. Men folk har sine forklaringer på det. Ingen kampsak for meg.

Vil virkelig ikke undervurdere hverken meg sjøl eller andre. Ord er POWER!

Den siste der, var vel litt oppdragende, synes du ikke? Men jeg svarer YEPP.

It`s better to be hated for what you are, than to be loved for what you are not.

Klart det er gøy med respons, men er det det for enhver pris?

Ja, nesten. Vi bestemmer jo sjøl hva som er viktig for en.

=Anja sa...

Nå begynner det endelig å bli litt action :0)

Takk til Røverdatter og Frk Martinsen for respons
Skal prøve å gjøre bloggen min mer tilgjengelig for kommentarer- er ikke noe gluping på data`n

Ser ikke at j bedriver skittkasting- Røverdatter
Men selvfølgelig er det mange spesialister i å ta ting i værste mening i bloggosfæren/ i alle leire
selsagt:o)

Det j ønsker å oppnå mest av alt- er å få kontakt med andre bloggere
og at vi skal bli bedre kjent med hverandre etterhvert
Men j klarer ikke å knekke koden

Anonym sa...

Oi! Nei, jeg mente ikke å være oppdragende. Beklager det! Jeg bare oppfatter det som at du kanskje ikke er klar over selv at du har en sentral rolle/plass/stemme i bloggerby. -Fordi du snakker om å være i et hjørne. Jeg oppfatter det mer som at du er der det skjer, men det kan jo være at vår oppfattelse bare er forskjellig. Og poenget mitt var bare at du kanskje synes bedre i bloggerby enn det du gir uttrykk for. :) (Beklager hvis det ble litt rotete forklart, men det er ikke negativt ment.)

Ang anonymitet så kan det hende at jeg tolket deg for bokstavelig da du sa: "jeg synes at folk skal stå for hvem de er, slik at det er et ansikt til ordene".

Jeg er veldig enig i at man skal være seg selv, og at folk selv må velge hva som er viktig for en. Jeg mener fortsatt at det er plass til alle i bloggerby, samtidig som jeg respekterer at ikke alle liker min blogg eller gir respons der inne.

Jeg er fortsatt like klok når det gjelder hva dere ønsker å oppnå, men jeg begynner å innse at jeg nok ikke får svar på det i denne omgang. I mine øyne er dere alt for oppe i dagen og ute i lyset til å være undergrunn, men det er vel øynene som ser. ;)

Anja: Jeg brukte ikke ordet skittkasting. Det finnes mange måter å få folk til å føle seg dårlige på. -Og det tror jeg at du vet litt om etter å ha lest litt inne hos deg nå og da. Jeg ser at du ikke helt har knekt koden, men jeg tror ikke jeg er den rette til å si noe om det. :)
Jeg har ikke Blogger selv, men jeg trodde du kunne endre på det med kommentarer under "innstillinger" eller lignende alternativer på kontoen din? Kanskje Betty kan svare, som har "velg identitet" som alternativ. Da kan jeg velge "navn/nettadresse" og kan kommentere selv om jeg bruker WordPress. :)

=Anja sa...

Rverdatter
Skal prøve å få ordna på det med kommentarer:0)
Så kuuult å få Røverdatter og Frk Martinsen inn på banen
Jeg trenger friksjon:::ooo)))

God Natt Allihopa:o)

Slutt

Anonym sa...

Anja: He he! Du er lett å glede. :) Jeg har vært på banen lenge (dvs fulgt med), men det er ikke alltid jeg har noe å si til alle meninger til enhver tid.
God natt.

=Anja sa...

:0)
Slutt

Sylvi sa...

Jeg kan ikke annet enn å flire litt av den snutten fra Flimra altså, Betty... Uansett, innmari artig å se!! :D

Betty Boom sa...

Anja: Bit det i deg og lær deg mere data, det frigjør mulighetene.

Røverdatter: Kjør på!

Anja: Du er flink til å si ka du treng. Kult å forholde seg til det :)

Sylvi: Det var noen år jeg syntes Flimra greien var en flau sak, men nå er jeg bare stolt :)