søndag 21. mai 2006

Eye of the Tiger

BBBB
Bare egne låter
Velkommen!

I dag har det vært en tilnærmet meget god søndag. Bandet mitt har bekreftet jobben, så da folkens, spiller Betty Big Booom Band på Olavspub, fredag 09. Juni.

Jeg voknet 0830 og bakrus vet jeg ikke hva er lenger. Herlig. Jeg tok de vanlige yoga øvelsene og laget frokost til gjengen. Jeg skrev tale inni mellom slagene, bakte brød og ordnet med noe plantegreier. Vi bestemte oss for en sykkelsøndagstur for å levere Ruben i bursdag.


Aun Yngve er her på søndagsmiddag og hjelper sin far med noe kajakkgreier. Guttene er rundt omkring og leker. Jeg laget panser middag, med stekte asparges og parmasanskinke til forrett. Kasler med smørdeig til hovedrett og riskrem til dessert. Da var det litt surt at vi bare hadde 3 glass vin igjen på 2 liters kartongen, så jeg sprang bort til Heidi for å låne en flaske. Aun hadde ønsket seg denne middagen og da er det surt å mangle et glass rød vin liksom. Men Heidi ordner opp, og er alltid like hjelpsom og hyggelig.

Jeg har hjelpt en ung herremann i dag, og det føles veldig ålreit. Det er ikke mer å si om denne saken, det er ikke alt som skal sies eller snakkes om, det må bare få leves. Jeg er i hvert fall fornøyd med at jeg tok et ansvar. Det var gjort i kjærlighet.

Jeg siterer så gjerne Jesper Juul i dag:Hvor er barnets grenser? Det er viktig at foreldre lærer å passe sine egne grenser. Det er ikke barnets ansvar. Det er like viktig at barnet lærer å passe sine egne grenser. Det er foreldrenes ansvar.

2) Foreldre som begår feil, og tar ansvar for sine feil, er bedre foreldre enn foreldre som forsøker å være perfekte. Perfeksjonisktiske foreldre får alltid barn til å føle seg mislykkede, og barn som føler seg mislykkede, mislykkes ofte.Jeg er så sikker på at hvis et barns versjon av sin opplevelse blir bortforklart og ugyldiggjort, med at voksne sier: ”Nei, nå får du gi deg” eller ”nå overdriver du”. Når et barn først deler hvordan dens opplevelse er, stemmer det med følelsen. Vi voksne har en jobb å gjøre, sette tilside vårt eget. Det er voksent det.

Jeg har nevnt det før og det er Jesper sine ord: Kjærlighet uten nærhet er som å få servert menyen i stedet for maten; man blir dobbelt så sulten – er vi ikke villig til å lære sammen med våre barn, elsker de oss ikke mindre av den grunn. De elsker seg selv mindre.

Det er søndag, det er i startgropen på en ny frisk uke. Med en spillejobb i sikte kan fokus på friskhet gi dobbelt så bra utslag. Brødsalget går treigt, men jeg baker hver dag. Nå er fryseren full. Jeg er ikke med i noen kakleklubber eller baksnakk seksjoner for tiden, jeg omtaler ikke et menneske uten at jeg har sagt til personen det saken gjelder. Det er herlig, det føles voksent, det er et resultat av psykologisk trening. Da mangler jeg ingenting, for jeg har meg selv å være tro mot. Når jeg før har ment noe om en annen sammen med noen, har det alltid vært ubehagelig, for da må jeg være tro mot gjengen. Nå er jeg fri.

Fri som fuglen, Betty

ps bildet av BBBB er tatt av Aun Yngve, min stesønn. Han har nylig fått antatt et bilde i M.I.A.D Venado Tuerto 2006, International exhibition i Argentina. Bildet kan sees på

http://skippern.deviantart.com

Bildet heter: Loneliness

lonelinessSurvivor
Eye Of The Tiger

Risin' up, back on the street
Did my time, took my chances
Went the distance, now I'm back on my feet
Just a man and his will to survive

So many times, it happens too fast
You change your passion for glory
Don't lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive

Chorus:

It's the eye of the tiger, it's the cream of the fight
Risin' up to the challenge of our rival
And the last known survivor stalks his prey in the night
And he's watchin' us all in the eye of the tiger

Face to face, out in the heat
Hangin' tough, stayin' hungry
They stack the odds 'til we take to the street
For we kill with the skill to survive

[chorus]

Risin' up, straight to the top
Have the guts, got the glory
Went the distance, now I'm not gonna stop
Just a man and his will to survive chorus
The eye of the tiger (repeats out)...

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Dagen blir ikke helt den samme uten" - sånn er det - og heldigvis skriver du ofte! Det du skriver, får meg til å tenke gjennom mangt og meget, om livet, om barna, om meg selv...takk for at du deler.
PS! Hva er Kasler?? Klem fra Randi, "5. trinn"

Bernt M. Johnsen sa...

rökt kotlettrad som kommer från grisen

Betty Boom sa...

Hallo Randi.
Kasler er kjempe godt. Vi skjærer skinken i skiver, tar hvitløkssmør og rømme mellom, og smørdeig runt. 20 min i ovnen. Fantastisk.Bare to timer til grensen :-)

Takk for at du kommenterer og er stolt av å være leser av bloggen, og for at du ikke er anonym.

Vi sees på¨ulike avslutninger nå mot sommer`n. Betty