tirsdag 5. desember 2006

Fristeren!
Bildet heter Fristeren. Jeg husker ikke navnet på kunstneren, men et sprekt valg av Eberg barneskole.
Per kristian inviterte meg på Rock og Pop med Blokk i dag. Det var utrolig tøft. Blokkfløyte er ikke det det engang var, og takk og pris for det! Musikkundervisningen før var begrederlig. Nå er det trøkk og fremvisninger. Det var 30 blokkfløyter som spilte opp på rocka låter. De hadde lagt inn dansestøt med blokkfløytene og det var en nytelse. Trode aldri jeg skulle si det om blokkfløyte, men så var det jo også min sønn da.

En sånn vanlig dag, nesten. Var å trente med kneet hos fysio igjen og er nå utskrevet av Leangen Fysio. Jeg fikk beskjed om å være modig med kneet også, og huske på at alt satt opp i hodet. Og ikke slutte med treningen. Den er grei.

Jeg har faktisk vasket tak og vegger i 2 rom nå. Det er nesten så jeg svikter mine egne juletradisjoner her. Jeg skulle ikke vaske, men vasker. Men jeg synes det er gøy og da er det jo greit. Jeg har øvesunget masse. Jeg tror at energien er god fordi jeg mediterer for tiden. Destilert energi er nyttig.

Jeg kjente i helgen en sånn liten kaldkvelingstendens på dette julegreiene. Men hvis jeg bare ligger unna butikkene lengst mulig, så skal det gå bra. Jeg har jo 42 julers erfaring i dette. Men dette: "Hva skal jeg kjøpe - tankene" kommer hvert år. De menneskene jeg har lyst til å kjøpe gaver til, er det aldri et problem å finne noe til, så hva handler dette egentlig om? Jo, motlyst. Og i år, bedre enn noe år før, skal jeg ikke gjøre motlyst tinger. Det er egentlig bare å betemme seg for det. Jeg er sikker på at hvis jeg står for det, med min kraft, så er det ingen som sier noe på det. Og om de gjør det, so fucking what.

Uansett så venter jeg til plata vår er ute, uke 51, med å sende noe som helst til noen som helst. Kan hende jeg får lyst til å gi bort til mange? Det som jeg har brent meg på før, er at jeg gir til folk som ikke responderer. Og en personlig ting som en plate, er det greit å få en tilbakemelding på. Men jeg er kanskje ikke bedre sjøl, hvis jeg har fått en stygg ting eller noe jeg ikke fatter og begriper at folk kan finne på å kjøpe - og så til meg, så makter jeg nesten ikke å takke. Egentlig har vi hatt det ganske morsomt de siste årene, hvor vi har ledd skikkelig av en del tinger som har kommet inn dørene her. Det er kanskje ikke så pent, men det har føltes godt. Latteren har kompensert mot den materielle skandalen det er å få det jeg kaller for "dritt".

Jeg har de to siste årene blitt flink til å gi der jeg får noe jeg opplever er av verdi, og da løser saken seg sjøl. Dette må ikke handle om ting, men kan godt gjøre det. Men folk må ha litt peiling på hva de skal og gi og det bør ligge "en lyst" bak gaven.

Jeg greier ikke å være takknemlig for ting som jeg merker er "må"gaver. Japanere åpner ikke gaver når folk ser på, de er redde for å vise skuffelse overfor giveren. Det vil i deres land være en grov fornærmelse overfor giveren og da taper man ansikt og det gjør man bare ikke der. Derfor er jo julaften litt safe, for folk som gir er nødvendigvis ikke der.

Nå får jeg sikkert jævli mange gaver etter dette- ha- ha.

Nå er det pannekakesteiking og det merker jeg går dårlig, når jeg prøver å blogge samtidig. Tirsdag betyr pannekaker her i huset og det er en utfordring hver gang. Jeg har spist knekkebrød for å ikke være så sulten til middag. Fett smaker som faen, så enkelt er det. Det som ikke er enkelt, er å gå ned i vekt. et blir vel hvit måne og knallharde "light" produkter i Januar. Jeg skal snakke med puppelegen 17.01, så da må det ha rent av noen kilo. Men jeg er flink, stort sett.

Nå tok min sønn pannekakesteikingen og da skrives det mer. Spiser dere den første pannekaken som blir steikt? Den som har svømt i fett? Etter at baconet er steikt? Den mener jeg bare er en start, og kan gå rett i søpla, men her i huset deles den opp i biter og "nøvles" av flere sultne barn. Egentlig er den hæslig fyllt med fett, og ikke for sånne kropper som meg ihvertfall. Nå legger jeg låter fra video til mp3 også, så a blogger jeg av.

God kveld,

Betty

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skal innrømme at jeg gjerne spiser den første pannekaka - den blir så sprø og lekker i kantene.. Spiser toppen ei pannekake til da, men har sansen for prinsesse lea sin versjon med cheddarost - rimelig feit den også. Ikke akkurat ja-mat for en som burde litt ned i vekt -

DU derimot, er på rett vei!
Go Betty!

Betty Boom sa...

Trine:Jeg spiste to små panniser og har pakket inn 42 kalenderpakker, jesus, siste året, jeg lover!

God natt,

Betty

Lilly Craft sa...

No har æ klart det! :o)

Betty Boom sa...

Lady: Gratulerer, søta!

Det er sexy det!

Betty