tirsdag 19. desember 2006

Kald som en fisk!

Nå har jeg kommet skikkelig i sige, nå kan jeg pakke inn 'whatever'. Nå flyter jeg på juleforberedelsene, det gjelder å holde hode kaldt som en fisk. Det blir jul i år også. Jeg innrømmer at da jeg kom hjem i dag, så lurte jeg på om jeg hadde kreft igjen. Skikkelig ferdig og urasjonell. Heldigvis skulle guttene på svømming, så jeg kunne meditere meg ned. Jeg blekket ut i en stol, med bøyd nakke. Voknet av noen glade og reinvaskete skikkelser, som ville se Jul i Tøyengaten på vår nye tv. Jeg sleit med å finne humøret og overga meg til en juleacevitt. Til medisinsk bruk og det hjalp, rett og slett. Umiddelbart.

Jeg har vært i kirken to ganger i løpet av et døgn. I går var det guttekoret og Arve Tellefsen. Selvfølgelig vakkert og åndelig føde for en sulten sjel. I dag var det Per Kristian som skulle opptre på en skolegudstjeneste. Han så ut som om han skulle sovne, løftet brillene og gnudde seg i øynene, og jeg tenkte: Ja, du vet!

Men han var så vakker når han tente et lys og sang: Et lys, et lys skal brenne osv. Kriskerommet er fint til ettertanke. NRK ringte og på bestilling har jeg skrevet til dem: "Hva jeg tror på!" I kortethet kan jeg si: "Livet". Jeg synes sekv det ble bra. Hvis de godtkjenner det, skal jeg lese det på radioen i et program som heter: Mellom himmel og jord (jeg tror det var det det het). Jeg likte oppgaven i allefall.

Jeg har vært og fått blomster, film og plate av min snart tildligere arbeidsgiver (slutt 31.12). Det var fint og det var greit det. Sjefen hadde forberedt seg, og det er alltid hyggelig. Vemodig, men: Allting har en ende, allting har en slutt (De aller Værste). Jeg ønsker de lykke til videre.

I morgen skal jeg treffe Adressa. Det gleder jeg meg til. Hvis du gir ut plate, må du stå an av, så enkelt er det. Er selvsagt spent på mottakelse, men jeg er fortrolig med at jeg og en håndfull er fornøyde.

Korte poster i juleforberedelsene, regner med at du har ditt å holde på med.

Hva gjør du på egentlig?

God kveld,

Betty

6 kommentarer:

Anonym sa...

I denne søte førjulstid jobbes det febrilsk for å nå tidsfristen som heter julaften. Har is i magen, samtidig som jeg nominerer meg selv til årets supermamma... har bare glemt en grøtfest på skolen i år...ja, og så tok jeg feil av tiden på Lucia-festen...vi kom først når vaktmesteren feide opp alle lussekatt-smulene da folk var gått hjem... Poden er strålende fornøyd med innsatsen så langt. Fra og med onsdag tar firmaet juleferie og da skal vi kose oss med å legge gulv - vi liker å gjøre slike ting i siste liten!
Hvor tidlig må man være ute for å få med seg konserten 3.juledag?

Kos deg og kjenn juleadrenalinet!!

Betty Boom sa...

Jeg synes du er flink, Marit. Og Lucia fest kommer igjen neste år og de er make hvert år.

Jeg tror det er lurt å være ute i god tid, vet ikke hva det vil si, men det går bare inn 80-90 der.

Det finnes ikke forhåndssalg dessverre og vi har ikke gjesteliste av prinspipp. Da må vi betale for å spille fordi vi er så mange.

Kult om du kommer

Betty

trine40 sa...

Jeg er grenseløst på etterskudd med både gaver og julekort - går og venter på en telefon som kan fortelle om jeg har fått jobben jeg har søkt på, eller ikke...

I kveld skal jeg blande eggeplommer, sukker, fløte, vanilje og sprit til deilig eggelikør - det blir fylt på små, pene flasker og pakket inn som gave til de menneskene som jeg setter mest pris på. Enkelt!

I mellomtiden skal jeg forsøke meg på litt julekortskriving og ferdigpakking - og øve til kirkekonsert den 5.juledag...

Men ført en tur på postkontoret. Og akkurat det kjenner jeg at jeg ikke har lyst til. Men nå går jeg. Ja!

trine40 sa...

Jeg er på etterskudd med julekort og gaver, har en plan om å gjøre noe med det. Men akkurat nå går jeg og venter på en telefon som kan fortelle om jeg har fått jobben jeg søkte på - eller ikke.

I kveld skal jeg blande eggeplommer, fløte, sukker, vanilje og sprit til deilig likør, fylle på fine, små flasker og pakke inn som julegaver til de jeg setter mest pris på - så enkelt kan det gjøres...

Men i mellomtiden må jeg øve til kirkekonserten 5.juledag, og en tur på postkontoret. Det siste gruer jeg litt for, men nå går jeg. Akkurat nå. Ja!

Ha det fint!

trine40 sa...

...og jeg krangler litt med pc'n...her tok jeg mer plass enn jeg hadde planlagt.

Hehe....men nå går jeg på posten:D

Betty Boom sa...

Trine: O så smake på egglikøren når du lager den, det hører med. Jeg hadde dette til tradisjon.

Er det ikke deilig å ta plass og gjerne mere plass enn tenkt - det er fint det!

Jeg har akkurat badet i sjøen med Adresseavisen med "på slep". Takk Audun, you made my day.

Betty