mandag 22. januar 2007

Innstallert!

Da har jeg vært ute og flydd til Skien i nydelig vær. Jeg er innstallert på Telemark sykehus, med eget rom, egen do, datanett, tv og til nå har jeg bare møtt hyggelige folk. Jeg greier å holde fokusen, og jeg opplever at jeg er nå den voksne Betty som har tatt et valg på å være aleine her. Skulle det bli en nedtur eller to, så greier voksnebetty å passe på lillebetty. Dette er bonusen på møkkakreftens klamme klør. Nå er jeg så frisk at jeg får meg ny pupp.

Jeg har vært igjennom samtaler med anestesilege, syekpleiere og 1 av de 4 kirurgene som skal operere i morgen. Snart skal de tegne kart på kroppen min og gjøre klart for i morgen. Det er mye av den samme infoen alle gir og stiller de samme spørsmålene, men det er jo helt greit. På spørsmålet om jeg røyker, så er det bare å si nei, men ingen spør om snusen og i dag sa jeg at jeg snuser. Sykepleieren spurte meg om det er nikotin i snus og det kan du trygt si, mye mere enn i røyk. Jeg ble anbefalt og ikke snuse den første uken etterpå og da kan jeg vel likegodt slutte, vi får se.

De første døgnene skal nemlig blodårene gi oksygen til det nye vevet, og som kjent så snurper nikotin blodårene til. Det er en gedigen operasjon, men det omhandler ikke vitale organer, så det er ikke vanvittige farer med dette her. Det værste som kan skje er blodpropp, og at blodårene ikke tar til seg vevet. Det er visst mye prakk det første døgnet og jeg ligger da på intensiven et døgn etterpå. Vi starter kl: 08:00 i morgen tidlig og er tidligst ferdig kl 15:00.

Det er i grunnen en risiko med alt en gjør her i livet. Flytaxi, flytur, busstur, operasjon. Skal det bli noe fart i sakene, og skal en ha et ålreit liv, så må en ta noen sjanser. Det er egentlig akademiker streik på syekhuset her, men de har søkt om disp. til å utføre denne operasjonen. Det fikk de igjennom i dag, så jeg er sjeleglad for det. Denne type operasjon gjør de en gang i uken her, og de er kjent for å være dyktige. Det er derfor jeg er akkurat her. Kun det beste er godt nok nå.

Jeg har handlet korsetter i dag. Korsett og knalltrang BH i noen måneder gir best resultat. Så til sommeren skal jeg ha bålfest og brenne alle disse usexye plaggene, og springe naken med mine to pupper. Æ glær mæ!

Det kjennes helt rett ut å sitte her. Og det kjennes helt rett ut og blogge dette. Jeg er ikke den første og ikke den siste som får kreft, og sjøl har jeg manglet åpenhet rundt temaet. Det er tusen tanker og spørsmål, før en er kommet til puppeoperasjon og kanskje jeg kan bidra til noen ut i der. Kreften har lært meg mye! Kanskje lærer jeg noen som blir rammet av det i dag, noe om veien de må gå. Kreft angikk ikke meg, men plutselig var det kreften som skulle bekjempes i mitt liv.

Nå er det veien tilbake til kreftene og overskuddet. Og ikke da bare i mitt liv, men i gutta mine sine liv også.

Min sønn har blitt erta på skolen i dag, jeg er glad han sier i fra. Jeg sendte melding til lærer. Jeg tror det er forseint å endre på de gutta der. Løpet er kjørt, barneoppdragelse foregår før de er 10 år. Etter det, kan en se resultatet! Bare et år igjen på barneskolen, så åpner det seg en ny verden. Det viktigste er vel at han kjenner seg trygg på hvem han er og ikke lar seg definere. Ruben kom fornøyd hjem fra korpstur i helgen. Eldste gikk lang tur på ski søndag. Alle er masse ute for tiden, det er snøen som har gitt nytt liv til leiken.

Ja, da forstår dere ukens tema her.
Ha en god mandagskveld, godt folk!

Betty

12 kommentarer:

Laila sa...

Hei! La meg skrive en hilsen til sykehuspasienten. Håper det går godt i morgen og at du blir fornøyd med resultatet. Flott at de kan gjøre slike ting, hva? Spennende! Lykke til, og god bedring etterpå!

trine40 sa...

Krysser fingrene for en vellykka operasjon, Betty! *sender gode tanker*

Anonym sa...

Hei! Ønsker deg lykke til og god bedring!!
Karin:)

-og bålfest!! Den var go`!!

Anonym sa...

Takk for mange interessante lesestunder, spennende å få del i livet ditt! Lykke, lykke til med operasjon -og med tida etterpå!
Kirsti

Marianne sa...

Hei Betty! Tvi - tvi og lykke til :-)

Marianne

=Anja sa...

Har no tænkt å be ei lita bønn for dæ æ Betty-Du tåle det?
Ellers da- må bare si det- føle mæ som my mer kvinne allerede!!!
Klæms Slutt

Alice sa...

Det er rart det der, hvordan man vet at sånne sykdommer kan møte deg i døra når som helst, men likevel ikke tenker over det.

Før du må.

Lykke til i morgen Betty! Hvis noen er tøff nok til å tåle dette, så må det være du. Jeg skal tenke gode tanker i din retning i morgen.

Anonym sa...

Hei! Ønsker deg lykke til i morgen, Betty! Jeg skal tenke på deg - tvi-tvi!

Anonym sa...

Lykke til, det her går bra. Klem!

Betty Boom sa...

Tusen, tusen takk alle!!!!

Jeg kjenner meg tenkt på!

Puppebetty

Anonym sa...

Lykke til Betty. Når jeg kjører forbi sykehuset i morgen skal jeg skjenke deg en tanke

Betty Boom sa...

Hjertelig, Habben

Betty