mandag 15. januar 2007

"Jeg vil bli rik og berømt"

I morges fikk jeg en mail, hvor det stod at Michael Brecker døde 57 år gammel på lørdag. Møkkakreften tok livet hans. Han regnes som verdens beste saxofonist. Låten fra you tube, er en hyllest til han. Og jeg gråter og jeg gråter og skjønner hvorfor jeg må gjøre det jeg gjør for kreftsaken. Brecker gikk også offentlig ut i kreftkampen sin, og skaffet ryggmarksdonorer til blodkreftpasienter.

Tribute to Michael Brecker:SÅ det føltes meningsfyllt å starte dagen med et møte på kreftforeningen og Lykke prosjektet er i gang igjen. Flere damer er inne i det, og det avlaster litt for meg. Jeg ble nesten demotivert av det tungrodde og byråkratiske systemet. Men nå ser det ut til at de har skjønt sitt beste. Ihvertfall noen av dem. Det var aldri meningen å være kalenderpike aleine.

Turneen starter i Tromsø neste uke, men med en annen kalenderpike. Jeg skal på Telemark sykehus og få meg ny pupp, og det glær æ mæ til. For i dag har jeg vært i Pirbadet for siste gang, med en pupp. Jeg smyger meg inn på doen og tar badedrakten på. Etter svømmingen skyller jeg kroppen med badedrakt på og dusjer når jeg kommer hjem. Jeg orker simpelthen ikke alle de unge blikkene. To pupper er et must.

Jeg tør ikke tenke på alle som lever med en fot eller en arm. Jeg hadde trengt lang tid hos psykolog for å overvinne den. Bestandig bli glodd på.

Jeg har vært på Sats time i dag også, jaja men, nå er det fart i Betty, som bygger seg opp til helgen. Jeg har snakket med trygdekontoret i dag og får forlenget rehab-pengene til ut April. Jeg vurderer seriøst om jeg skal ta taxi-lappen. Jeg elsker å kjøre bil og det er en fin måte å bli kjent med byen. Det eneste er om jeg er kjapp nok i replikken, til folk som er på halvtolv om natten, men det er vel en treningssak som alt annet. Eller så vil jeg gå med posten, det er jo trim i tillegg. Se på brevene og tenke på menneskene som man leverer til. Sjelden en ser brev med håndskrift på, levere kontoutskrifter fra banken, og så nette pakker med hjerter på. Joda, det tror jeg at jeg kan like.

Jeg skal ihvertfall ikke skrive rapporter, eller sitte i ro hele dagen foran en pc hele dagen. Det er jeg ikke skapt for. Jeg kunne jo valgt ungdomsarbeid, men det er greit å ikke gå inn i andres liv og endringsprosesser på en stund. Men så var det denne boken, jeg skulle ha skrevet den. Men det betyr et enstøingliv ut i busjen, nytter ikke med plenty ringer-på-døren, telefoner, lekser og tv`en. Da skulle jeg bunkret meg opp med fjellsko, laptop og nok rødvin. Og bare spist Herbalife, sushie og knekkebrød.

Jeg grugleder meg til spillejobbene, tenk om det ikke kommer noen. I fengslet er jo ikke det et problem, der er de jo, men på Rock City. Men vi er god på å takle få publikum. En gang vi spilte i Harstad var det to publikum. Det var moren til en i bandet og venninnen, så kom det en fyr inn, som hadde spurt de: "Sug dokk fiskare".
Det ble en bra øving.

Jeg har kjøpt ny laptop i dag, akkurat nå skriver jeg på Bernt sin. Den nye står og lager gjennoprettingspartisjon. Den nye ser ut som en Rolls Rolls, metallic svart er den.

Ungene gjorde unna leksene da de kom hjem. Ruben sa til meg da han skulle legge seg: "Jeg føler at jordkloden er liten, den har bare 4 verdensdeler. Jeg vil bli rik når jeg blir stor. De som bare er rik, blir ikke ordentlig berømt, men de som er rike og hjelper fattige de er ordentlig berømte. Jeg vil bli en sånn en. Da kan jeg ha sånn vanlig med penger selv og bruke resten på verden".

Jeg føler meg rik, som har en sånn sønn, som tenker slike tanker.

God kveld,

Betty

15 kommentarer:

Anonym sa...

KJære Betty! Jeg kommer på lørdag! Og du har en fantastisk sønn, da! Du er tapper og varm og flott. Boken får du skrevet når det er tid for det. Husk du har mye annet nå.

Synd å høre om Brecker. En virkelig stor saxofonist og musiker!

Ha en god kveld!

Betty Boom sa...

Bastet:

Nå ble jeg glad. Da vet jeg om en som kommer.

Joda, men jeg får det litt travelt inni meg, når jeg hører om andre som dør av kreft, unge. Du er ikke gammel når du er 57 år gammel. Enig?

Betty (første jeg skriver på min nye pc, deilig tastatuuuuur)

Laila sa...

Hva? Brecker død?? Det er ikke lov! Sier som deg: Møkkakreft!!

=Anja sa...

Glede mæ te lørdan- Bare annonser freak-show-så kjæm det plænty

Betty Boom sa...

Laila: Som om eg skulle sagt det sjøl :-)

Anja: Du må være flink å annonsere du og.

Betty

Anonym sa...

Nei, man er ikke gammel når man dør som 58-åring heller. Av kreft.

Det gjorde min far den 14 januar 03...

Jeg kommer også på konsert på lørdag hvis jeg blir ferdig med den oppgaven jeg driver med på fredagskvelden.

Anonym sa...

Betty. Du er rapp nok i replikken for en hvilket som helst jobb, spør du meg! ;-) Blir spennende på lørdag. Klart det kommer folk!! Connie

=Anja sa...

Jeg ska annonsere som svarte faen !

Betty Boom sa...

Sexy Sadie: Hvor gammel var du da? Vondt å miste noen tidlig.

Jeg håper veldig at du blir ferdig. Ikke lese for mange blogger og ikke kommentere for mye i et par dager :-) bare.

Connie: Takk for det. Vi sees der.

Anja: Fint det!

Betty

Anonym sa...

Da var jeg 28 år, på søndag var det fire år siden.

Var den andre meldingen til meg???

Betty Boom sa...

SEXY SADIE: KONDOLERER. SKJØNNER AT DET ER ET TAP.

JA, DEN ANDRE VAR TIL DEG, MEN JEG LESER NÅ AT DU HAR EN OPPGAVE PÅ FREDAG, IKKE EN DU SKAL LEVERE FREDAG, SOM JEG TRODDE.

BETTY

Anonym sa...

Å ja, sånn ja.

Jeg blir nok ferdig på fredag.

Jeg sitter med den nå.

Gleder meg sinnsykt til Rock City.

Betty Boom sa...

Det gleder meg

Betty

Betty Boom sa...

Det gleder meg. Da kan vi snakke om alt vi ikke blogger om - ja - hva skal det være? mere sæd

Betty

Anonym sa...

Jeg sier bare en ting: Hmpf. ;)