mandag 1. januar 2007

Forgive and wish them well!

Det ble en magisk nyttårsaften. Vi så hele byen fra Tyholttårnet. Kl 24:00 gikk vi rundt og rundt og så at det poppet opp farger over hele byen. Det var et syn å skue og frister helt klart til gjentagelse. Maten var god også.

På Dora hadde kommunen sitt fyrverkeri. Det var noen fine der, men grand finalen manglet. Nå har jeg jo sett flotte fyrverkeri i syden, som har finale på finale, så mulig jeg er en smule spoiled. Men med 43 års erfaring på nyttårsaftener, så skal det noe til å huske alle og at alle blir like bra, men denne vil utmerke seg som en jeg husker. Rett og slett magisk!

Deilig å sitte rundt et bord og snakke med ungene om året som var gått og legge gode planer for det som kommer. Jeg føler meg dypt privilegert og lykkelig.

I går så jeg et halvt program med Madonna. En power dame, som ikke har latt seg styre av folk som ikke ville henne vel. Hun snakket om at alle har mennesker rundt seg som drives av misunnelse, og som må holde deg nede for å føle seg bedre selv. Folk som gjør deg trist og som irriterer deg. Hun snakket om: forgive and wish them well, og ikke la seg styre av det.

Jeg kjøper Madonnafilosofien. For øvrig så er den jo gratis, men kan koste sjølutviklingsarbeid. Frigjøring av krefter som har lagt i dvale, krefter som er brukt på å ikke stikke seg ut, ikke være helt seg selv. Beskytte andre mot seg selv.

Og så må en ha nok kjærlighet til seg selv, igjennom det så får andre det bedre med seg selv. Om ikke andre tør å stå i sitt eget lys, så gjelder ikke det deg. Tar du vare på deg selv, frigjør det automatisk plass til andre.

En uke tett på hele familien, gir mange nyttige øyeblikk med diskusjoner rundt ansvar, arbeid og innsats. Mange flere måltider, enn vi er vant med i hverdagen. Og vedrørende mat, så kan jeg ikke begripe hvorfor barn skal spise mer enn til de er mett. Ei heller forstår jeg poenget med at de skal ”være nødt til” å spise/smake på noe de ikke vil eller liker. Det jeg erfarer at lysten til å prøve nye smaker, kommer etter hvert. Dette er en sånn ”vi er så flinke voksne” greie, hvis barn tvinger i seg noe de ikke liker. Jeg blir trist når jeg ser barn sitte skamfulle rundt et bord og stirre ned i mat som ikke frister. I AyerVedisk teori snakker de om mat som passer til forskjellige kroppstyper, og dette tror jeg på. Det er ikke alle som skal ha 3 poteter og to stenger med broccoli. Det er en misforstått greie.

Jada! Vi har et godt kosthold, og serverer ikke alternativer, men vi gir rom for at vi er forskjellige. Barn er i orden fra fødselen av. Hvis de får gode mattilbud, så finner de sin egen vei. Barn i andre land blir ikke mettere av at barn i Norge tvinges til å spise opp maten sin. Men de kan selvsagt lære seg respekt for mat, lære seg å anslå rett mengde til seg selv, men det er en annen diskusjon. Fortell meg den voksne som ikke har bommet på mengde de har servert seg, og latt det stå mat igjen, eller vis meg de voksne som pjåter i seg mat de ikke liker. Et sammensatt kosthold er viktig, men det finnes flere metoder enn ydmykelse.

Hvorfor skal barn krenkes for at voksne skal ha det bedre med seg selv?

Det jeg erfarer er at barn har lyst på mat som gjør godt for kroppen. Mitt ansvar er at alternativene og utvalget er bra. For øvrig ser det ut til at min 11 åring har lagt sin elsk på å lage mat. Hans yndlingsbøker er matoppskrifter. Hvis varene ikke finnes i hus, skriver han handlelsite, går på butikken og lager sauser fra bunnen av. Krydder er blitt et utvidet begrep med hans innsats. Og det smaker fantastisk. Favoritten er kyllinggryte og tomatsaus med skoldete tomater. Jeg måtte bare skryte av dette!

Et nyttår er i gang. Herlig. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt for at 2007 skal bli bra. Snart blir det operasjoner og jeg skal fortsette å styrke helsen min, så jeg er sterk til å ta det. Som søkkrike Petter Stordalen sier det (korrekt sitert):”Det å være opptatt av helse, har med fornuft å gjøre, ikke sykelighet”. Men vi tror da at det blir noen skrubbsår i løpet av året, men skrubbsår er jeg helt for. Vi har da Norgesplaster. Så har jeg ordnet meg et eget Bettyplaster for sår på sjelen. Så skal jeg fortsette og fri meg selv fra folk som ikke vil meg vel, så skal jeg ikke bare tilgi, men som Madonna sa: ønske dem vel.

Ha en god start på det nye året, godtfolk!

Betty

4 kommentarer:

Anonym sa...

HEi Betty. Jeg å også litt av Madonna. For å ikke gjeøre seg selv mindre enn man er, kan man ikke gjøre noe bedre enn å tilgi og ønske lykke til. Bare slik kan vi beholde vår frihet og integritet...

Betty Boom sa...

Gunnar.

Takk til deg. Vi får la dem seile sin egen sjø. Jeg vil ikke være "båt i slikt vær".

Betty

Anonym sa...

Bra, kjør på med Betty-plaster! Godt å lese bloggen din, det blir plaster for meg. Nå skal jeg kjøpe plata også! Ha en fin dag!

Gunn

Betty Boom sa...

Takk Gunn.

Bettysbloggeplaster, herlig!

Plata får du kjøpt på mail hos:

sylvioeding@hotmail.com