onsdag 21. februar 2007

Æ Glær Mæ


Æ glær mæ til å kjøre sykkel igjen. I år har jeg nye dekk på. Den står og skinner på Ride og venter på varmere dager. Full tank og solbriller på. Det skal bli deilig å kjenne vindmotstand og suse forbi alt det vakre. Bildet har Oddleiv Apneseth i Bergens Tidende tatt. Han som tok puppebildet dere har sett før. Jeg pratet med han i dag og vi har en plan.

Æ glær mæ til å løpe naken på en strand og brenne alle gamle BH`er. Det må vel bli rundt St.Hans. Når solen varmer på huden og isen smelter på min tunge. Jeg skal nyte kaffe i en morgenstund, og høre humlene suse. Sitte ute i havgapet og høre bølgesuset og se havet skumme. Kjenne livet gå sin gang og føle at jeg har vunnet.

Æ glær mæ til første gebursdagen som ankommer dette huset. Spenningen rundt morgentimene, gleden med hverandre, meningen med det å være i lag blir synlig for hverandre. Kaken som smuler i sengen og papiret som ligger der en uke, til minne om markeringen og at nye dager kommer. Den første blir i sommer!


Æ glær mæ til å sitte på trammen med min mann og kjenne morgensolen varme. Å prate litt om løst og fast og skryte av hverandre. La en ny og ubrukt dag ligge litt og vente og bare nyte øyeblikk som strekkes litte granne lengre.

Æ glær mæ til det gror grønt rundt meg og til dagene blir lengre. Til klær blir litt "to much" og brune guttenakker blir en selvfølge. Æ glær mæ til en sommerklem, til alle kommer ut av hiet, for er det noe alle kler, så er det sommervarme.


Æ glær mæ til å gå meg en tur, for nå har jeg vært inne en uke. Kjenne luften suges inn i lungene, at bevegelse gir glede og styrke. Se på livet som rører seg utenfor huset, høre fuglene synge og høre snøen knuse. Se i øynene på de som går forbi og lure på: hvordan får de livet til å svinge? Gå og drømme og kjenne. Snart høre bekken renne. Og se alt det vakre på Moholts Perle.Betty

16 kommentarer:

Marianne sa...

Å glede seg er rene energipåfyllet!! Da lever en og kjenner at livet er godt. Hold på den følelsen, Betty!!!

Klem Marianne :-)

Unknown sa...

Eg holder og holder :-)

Betty

=Anja sa...

Du å`n Bernt sitt å drekk karsk,sjer æ! Glad for at jeg fikk gjennom akkurat den kommentaren her!
Fremtida bli BRAAAAA.............

=Anja sa...

Å siden æ e blitt så flink te å lægg inn kommentara :
Æ glæææhde mæ te æ kainn ta fræm sommergarderoben :0)

trine40 sa...

Ah, sommerbilder...jeg kan nesten ikke vente.

Alice sa...

Å, nå kjenner jeg at jeg gleder meg til alt dette jeg også. Følelsen smittet litt over. Takk for det :)

Anonym sa...

Fant veien inn hit fra sexy sadie sin blog, og ville bare legge igjen noen ord om at jeg liker det du skriver. Sterke videoer du har lagt ut lenger ned, med det er godt å få litt innsikt, og du formidler bra!

Betty Boom sa...

Anja: sommergarderoben min: det blir ikke stort det som skal være der, gitt :-)

Trine: Da skal vi bevege oss flotte og ranke.

Alice: Fint. Er influensaen din over?

miss.tic: Er ikke livet generellt ganske sterkt? Fint at du fant veien hit.

Betty

Anonym sa...

Gler mæg ilag med dæg.

Alice sa...

Nei, ikke helt. Men det kommer seg. Jeg har planer om å bevege meg ut av huset en tur i kveld, så får vi se hvorda det går.

Og angående uttrykkt "æ glær mæ"... Jeg er jo innfødt trønder, fra beste kyststrøket, men jeg har alltid sagt "æ glede mæ". Helt til Märtha og Ari giftet seg i Trondheim. Da dise "Vi glær oss"-bannerene hang over hele byen ble dialekten min alvorlig utfordret, og i dag sier jeg alltid at jeg "glær" meg. Jeg er svak og lettpåvirkelig. (det var nok de rosa og turkise bokstavene som gjorde utslaget)

Alice sa...

"disse" bannerene skulle det være, ikke "dise"...

Betty Boom sa...

Sexy: herlig

Alice: Ja, han satt godt i denne 'fluen'. Skal vi se hvem av oss som kommer oss ut i dag. Jeg har ikke vært ute med søpla en gang, på en uke.

Språk i endring: eg synes glær mæ e tøffar enn æ glede mæ

Betty

Unknown sa...

Kjempeflotte bilder, og den følelsen du har der er bare sykt deilig. :) Vi gleder oss med deg!

Anonym sa...

Dette var herlig å lese! Nå gleder jeg meg også. Takk... :)

Alice sa...

Litt morsomt og da, at vi sitter her på hver vår kant av landet og er syke begge to. Jeg var en tur ute i går kveld, og føler meg likevel overaskende bra. Hvordan gikk det med deg?

Betty Boom sa...

Eirin: Takk, trivelige bilder du leverer du også.

Teresa: En ting er helt sikkert, det kommer en sommer :-)

Alice: Jeg var ute i dag, ikke i går. Gikk til Valentinlyst og tok taxi hjem. Det er ikke langt altså, men magen slo seg vrang ha ha noe skal det være hele tiden.

Betty