fredag 16. februar 2007

Kropp og Sex, Nyte og Føle seg deilig og sånt!

JADA! Jeg er oppe og ikke gråter. Jeg har greid en dusj, en tur og nå blogger jeg. Heldivis så sparker det litt i bloggverdenen igjen, og nå er det kropp som er i vinden. Jeg er jo opptatt av det hele tiden, men deilig å flytte fokusen ut av min egen kropp og over til en annens, så sant jeg klarer det :-)
Teresa

Og det er ikke en hvilken som helst kropp, det er Teresa, en gammel bloggtraver sin kropp. Nå er ikke noen kropper, "hvilken som helst" kropper, etter min mening da. Men det er hennes kropp, som gjør at vi lar oss engasjere akkurat nå.

I dag oppdaget jeg at jeg aldri har bedt noen om å stemme på meg, f.eks så fikk jeg prisen for Trøndelags beste blog 2006, uten å ha spurt noen om assistanse til det. Kanskje jeg skal lære litt av Teresa og be folk stemme på meg. Nå er det ikke noe som brenner om dagene, men plutselig så brenner det.

Sexy Sadie gjorde meg oppmerksom på dagens kropp med sin post, frykten for å ikke være pen nok. Egentlig var det Ann Lill som startet tankerekkene her, med sin post om fordommer. Vi er på gli damer!

Jeg la igjen en hilsen til Teresa, og mener oppriktig at det er artig og spennende når andre tror på seg sjøl, om det er kroppen eller annet som driver en. Litt skuff var det at når hun trykker tilbake for å sjekke ut min side, så er hun inne i 0 sekunder, slikt ser vi på ,SITEMETER der vil details til venstre, gi oversikt over hvor lenge folk er på siden din.

Ja, ja, man vet aldri når man er nært noen som kan bidra. Det er noe som heter at man er bare 6 mennesker unna paven, noen kjenner noen som kjenner noen. Nå kjenner jeg faktisk Lasse Berre da, som avfotograferer damer av hennes kaliber hele tiden. Lasse har fotografert meg mange ganger og han har lært meg at: SEXY, det foregår opp i ditt eget hode. Det finnes ikke noe mindre sexy enn folk som ikke synes at de er sexy.

Så dette er hovedpoenget mitt i kveld, folkens. Vi har alle fått utdelt en kropp til glede og besvær og vi kan selv bestemme hva vi skal synes om den, om den er bra nok, fin nok, sexy nok, slank nok, pen nok. Vi kan sitte i skammekroken eller være fornøyd med det vi har. Vi kan nyte eller la det være. Men å misunne, gir intet annet enn usunn energi og man blir ikke særlig kåt av å ikke være tilfreds med egen kropp.

Damer som Terese ofrer noen rødvinsglass for å ha den kroppen hun har og tar noen ekstra situps for oss alle, for å holde stand. Jeg leser på noen gamle poster hos henne at hun er sjenert og kjeder seg på jobb. Ja, vi bærer alle noe. Sjenert, er for meg bare en manglende evne til å være ekspressiv og sjølhevdende og for meg er sjenerte personer ofte litt kjedelige. Men her er smaken som baken, delt og ens egen hele veien.

Jeg er usikker på om de med "klassisk skjønnhet" har bedre sex enn meg. Hvis de ikke er så fornøyd med småplukk på kroppen, selv om de i andres øyne er perfekt, så må misfornøydhet virke hemmende. Jeg bare gjetter jeg. For det handler om nytelse, gjør det ikke? Evnen til å ha et godt liv. Jeg er ikke så veldig opptatt av dette med å være et godt menneske, for det er jeg per def. Men å ha det godt, det brenner jeg for. Og da er det å være fornøyd med egen kropp, et godt utgangspunkt for det.

Tror neppe at jeg hadde lagt ut denne videoen på MySpace om jeg ikke likte kroppen min. Om bare 1/2 år har jeg fastere pupper enn Teresa også, eller det vet jeg ikke, har ikke kjent på hennes, men operasjonene fører meg til to brand new boobs. Jeg var fornøyd med de jeg hadde, mannen min også, men når kreften rævpuler kroppen min og stjal fra meg det jeg var fornøyd med, så synes jeg at det er en OKEI bonus å få nye pupper.

Jeg synes det er stas når folk er fornøyd med seg sjøl. Det er inspirerende og tiltrekkende. Jeg hadde en gang en arbeidskollega som hadde dette "klassisk skjønne" utseendet. Hun var veldig hyggelig, litt avstengt, men grei. Hun lærte meg mye om klær forøvrig. men driten var at når det kom andre til enn oss to, så ble de litt "falske" (synd for henne også det). De greide ikke å være helt "vanlige" eller slik de brukte å være. Nå skulle en tro at dette bare var menn, men tvert om, like mye damer, underla seg hennes skjønnhet, som om den var opphøyd i mente og var svaret på life,universe and everything, og det la seg ikke før skjønnheten forlot åstedet.

Folk føler seg utilstrekkelig og små, ikke pga skjønnheter, men pga måten de behandler seg sjøl på. Måten de ser på egen kropp. Jeg har tenkt mye på dette, særlig etter at jeg fikk barn. De har krav på at voksne liker den alderen de har og den kroppen de har. Hvordan kan de elske seg selv, hvis ikke vi gjør det. Jeg bare spør! Vi er deres forbilder og vi må vise at hvert eneste år av de ca 100 år vi får utdelt har sin vakre klang. Vi endrer oss, det gjør vi alle, i fasong, farge, elastisitet, styrke og glans. Hvorfor kan vi ikke da endre vårt eget syn på egen kropp fra fornøyd til veldig fornøyd. Det sitter oppe i hodet. Det er bare trening. Psyken er som fysikken, den kan trenes.

Jeg startet kalenderprosjektet som blir realisert i 2008, fordi jeg er stolt av å være kvinne og akkurat den jeg er, med den kroppen jeg har. Jeg hadde en ide om å herme etter kalenderpikene i England, men flertallet ville det annerledes. Jeg tror det norske folket, ikke bare hadde hatt godt av, men også kunne trengt at personer større enn 180 cm og 55 kilo, kunne vise seg naken i offentligheten, fotografert vakkert, med pudrete neser og romper.

Men det blir flott det vi lager, og så har jeg et soloprosjekt på gang, med egen låt med min favoritt produsent og Dogme aktig film. Med mye kropp og nødvendig tattoo. Doctor, doctor heter låten. Vent å sje!

Til noe annet: Artister trekker seg fra antipiratstøtte etter å ha fått tenkt seg om. Jeg nevner The School, velkommen i
klubben gutter. På tide. Adressa skriver at det ble brukt 8 millioner kroner på kampanjen. mange plater som kunne blitt gitt ut på det budsjettet, gitt.

God kveld,

Betty

18 kommentarer:

Hjorthen sa...

Nå vet ikke jeg vordan det er med sitemeter, jeg bruker statcounter. Men der er det sånn at dem som er innom siden din, og ikke klikker seg videre til en annen av dine sider, blir registrert som om de har vært inne på siden i "less than 5 seconds" eller noe sånt. Det er noe med at den ikke klarer å måle tiden hvis den besøkende ikke klikker seg videre på din side, men i stedet klikker seg ut igjen.

Eller for å si det kort: Man kan godt henge rundt på forsiden din i to timer og allikevel bli registrert som om du har vært der i 0 sekunder. Ihvertfall med Statcounter.

fr.martinsen sa...

Ja det er sånn med sitemeter også, null sekunder inntil du klikker deg videre.

Bernt M. Johnsen sa...

HJORTEN OG FR: MARTINSEN:

Åja, det visste jeg ikke.

Sorry!

Jeg kaster meg i søla!

Fint å bli opplyst om dette!

Betty

Anonym sa...

Vil bare si at jeg blir så imponert over ett menneske som deg. Du virker som en utrolig fantastisk dame - sterk, tøff og full av pågangsmot!

Lykke til videre, både med nye pupper og livet :)

Mvh S10ne

Betty Boom sa...

Stine

Tusen takk.

jeg har mine øyeblikk!

Hvis noen lurer på hvorfor bernt dukker opp som eier av kommentar, så bruker jeg hans data. Min er okkupert av barn i kveld.

Betty

Anonym sa...

Det som er aller mest sexy er å være avslappet i forhold til egen kropp. Og andres forøvrig.

Betty Boom sa...

JA, IKKE SANT

b

Anonym sa...

Vi løser verdensproblemene her, det er ikke verst på en fredagskveld.

Betty Boom sa...

Hvis vi greier å ha det bra med oss sjøl, så er jævla mange verdens problemer løst i seg selv.

Betty

=Anja sa...

-COMMENT HAS BEEN DELEATED BY THE AUTHOR-

Marianne sa...

Hei Betty! Ja - det er vanskelig å være fornøyd med kroppen - kan ikke si at jeg heller er det. Men jeg er fornøyd NOK og bærer kroppen med verdighet selv om det er noen skavanker jeg helst ville sluppet. Er det ikke det det handler om - å være fornøyd nok og bære kroppen med verdighet på tross av at den ikke er perfekt!!?

Marianne :-)

Betty Boom sa...

ANJA: WHICH AUTHOR, MY LOVE!

Marianne: Verdighet, det er sexy det!

Betty

Anonym sa...

Hei!
Smigret over at du omtaler meg i din blogg. Jeg var nok innom lenger en 0 sekunder. hehe.. Men da jeg tittet innom først gang, tenkte jeg at jeg må gå tilbake å lese mer senere. Tar jo litt tid å lese liksom. ;)
Du virker som en flott dame og klare å uttrykke deg på en veldig bra måte! Ønsker deg en god helg!
Teresa

Lilly Craft sa...

Hærregud så my oppstuss det vart av herre da! Hehehe!! Første gangen i livet at æ har fått med mæ at æ har starta en liten bølge, lissom! Det føles litt kult å sjø.

Æ har kjøpt mæ gutteklær i dag. Litt baggybukse og sånn. Akkurat såm æ like. Bare for at æ like det. Orke itj værra dame. Føle mæ direkte latterlig i dameklær faktisk.

Anonym sa...

Tusen takk for kommentar i bloggen min, Betty - jeg takker for linkforespørsel og føler meg kjempestolt av at du spurte "lille" meg.

:-)

Bernt M. Johnsen sa...

Jeg er knocka ut av influensa, så her skjer det fint lite.

Må ri over denne stormen,

Betty

=Anja sa...

Fatcat : Vi er alle like små eller like store :o)

Betty Boom sa...

Henter inn litt:

Teresa: Takk for det. Hyggelig med kompliment.

I en slik post kunne jeg drømt om et kompliment som "sparket" litt, litt mere "ståkuk" variant, men akk... vi gamle damer, har våre drømmer.

Ann Lill: Gratulerer med bølgen og buksen. Vi er forskjellig du og eg. Jeg vil bare være dame og kvinnelig for tiden.

fatcat: i lige måde

Anja: fysisk er det helt usant, men like mye verd - helt sant

Betty