mandag 12. februar 2007

FUD

Fear,Uncertainty og Doubt som ansatte i Microsoft fant opp i deres propaganda mot Linux,en strategi som sa: du vet ikke hva du får hos Linux, men du vet hva du har hos Microsoft. Dirty måte å skape usikkrhet hos folk på. Nå er det plateselskapene som har våknet og prøver å få til noe for å redde sine egne. Men nå er det nå en gang slik at plateselskapene har stort sett vært for noen få og ikke flertallet av musikere: Flertallet av musikere er og forblir ukjente, og tjener aldri penger på musikken sin, men de holder på likevel. Og hvorfor det, jo: fordi musikk handler om formidling og har som regel et budskap med seg. Det er flott og nå mange og det gjør en ved bruk av internett.

På kampanjen mot piratkopiering, som er et samarbeid mellom rettighetshavere i musikkbransjen, artister, komponister og plateselskaper, kommer et forsiktig skrik om "please kjøp plater", de går liksom i kne og prøver å kysse kneskålene til musikkelskere, som har sett seg lei av at plateseskap skal bestemme hva som er bra og dårlig av musikk.. Kampanjen sier at før i tiden var alt så mye bedre, fordi da kunne flere artister få platekontrakt. Vet ikke jeg, det virker ikke sånn, det er bare at platesekapene tjener dårligere nå, tenker jeg. Vi som samler på musikk, kjøper da plater, lell. Jeg skulle likt å visst hvem disse folka var som står bak denne kampanjen er, særlig siden jeg er både rettighetshaver, artist og komponist selv. Nå var ikke kampanjen så veldig stygg, men på slutten av kapittel en, så spør de hva som er lov. Og der mener jeg at 3 av 3 er lov. All kopiering er lov, så lenge opphavspersonen har gitt sitt samtykke.

Derfor blir jeg veldig fornøyd når folk reiser seg mot disse forsøkene på belæring av oss, med å lage mottrekket PIRACY KILLS NO MUSIC og kaller plateselskapene for ignorant og bakoverstrebersk. Plateselskapene kriminaliserer en hel generasjon. Nå er det heldigvis blitt sånn at det er ikke lenger plateselskapene som bestemmer hva vi hører på. Folk bestemmer sjøl. Artister kan bli hørt av hverandre. I dag oppdaget jeg et band på Myspace, X_PACT og de har opphavsrett til sin egen musikk og deler den med meg. Jeg hadde sannsynligvis aldri hørt om de, om ikke de hadde lagt musikken ut på Myspace.

Hvis musikere skal gi tilbake makten til plateselskapene, så tror jeg vi får høre lite gitt og bare de håndplukkete, så dan.

Nevner sånn avslutningsvis at BBBB laget en plate like før jul og den får vi ikke solgt i platebutikker, fordi den ikke kommer fra noe selskap. Så det er bare fint at "den plateindustrien"mister kontrollen her.

Ep`en kan bestilles hos: Sylvioeding@hotmail.com eller lastes ned fra URØRT

La kopieringen leve, all makt til ingen!

Betty

7 kommentarer:

Lilly Craft sa...

Du har helt klart et poeng her ja, som vanlig. La pønkeren leve! Sånn at pøkneren kan vekke meg av og til. Jeg er enten sløv eller blind, eller jeg tror jeg er begge deler.

Betty Boom sa...

Du kan da ikke være noen av de delene for å kjøre taxi.

Betty

Lilly Craft sa...

Jeg er syk i dag. Men skal jeg hente deg når jeg blir frisk, så kjører vi ned til tolt og drikker kaffe? Og kanskje spiser litt eller no?

Lilly Craft sa...

Stolt skulle det være. S-en på tastaturet er litt ekkel iblandt...

Betty Boom sa...

Drar gjerne på Stolt med deg en dag.

Neste uke?

Betty

Lilly Craft sa...

Vi kan dra dit når du vil. Du må nestne kjenne på det du. Jeg blir hentet klokka tre i dag og starter arbeidsdagen da. Men jeg skal ta det med ro sån at jeg ikke blir så trøtt. Kanskje besøke venner. Det er jo valentine i dag. Jeg feirer ikke det jeg. Men det er alltid koslig å besøke folk.

Jeg har bursdag den 21. men jeg feirer ikke det heller. Skal bare lade opp til jeg blir 40 om to år. Jeg har aldri feiret bursdagen min no særlig. Hadde vært morsomt med storfest med musikere og sånn skikkelig show der alle bidrar. Sånn som du er så flink til å arrangere. Jeg tror jeg må be deg om noen råd etter hvert...

Betty Boom sa...

Vi treffes i neste uke.

Jeg skal blogge nå :-)

Betty