tirsdag 1. april 2008

FUCK THE SYSTEM, nummer 6

kart

------------- I natt skjedde det altså. Vi okkuperte Revolusjonært Roteloft, og omdøpte to gater i Bloggoplois. En fantastisk begivenhet. Takket være Lady Keira har vi kart over byen slik den ser ut nå. En fantastisk begivenhet. Hehe. ------------------

Da jeg startet ¨å skrive blogg i 2005, var Livet bak murene en av de første andre bloggene jeg leste. Så fant Trine og Sexy min blogg og siden har vi hengt sammen. Det jeg liker med Trine og Sexy er at de er tydelige, modige og tør å mene, uavhengig av andre. Så fant jeg Sonitus og ble vilt begesitret, for dette førte meg videre inn i bloggverden. Sonitus folka har gode hensikter, men jeg liker ikke "vi leser de dårlige bloggpostene, så slipper du" headingen, og at personlige blogger nesten aldri får innpass (jeg har fått masse plass, jada!). Minner meg om verden utenfor internett, som opererer på akkurat samme viset. Det er ikke dette som er vakkert med internett, det er folkemakten og friheten alle har her. Og når det oppstår en avis i bloggebyen, så trykkes det ikke en eneste post i Sonitus om det. HAAAAAAAAALLOOOOOOOOOO!!!! Bare det at bloggebyen har en transkjønnet, åpen, ærlig person som vi har mye å lære av burde vært hyllet i Sonitus, de har jo sånn månedens blogg-greie (nok en kåring) og dette burde vært høyt æret.

Blogger og wikier har ingen redaktører som plukker ut, folk velger sjøl hva de vil skrive og lese (Dagbladet har plukket og filtrert informasjon for meg bestandig). Det jeg trenger er et kult klima hvor alle er PROSUMERS (producers og Concumers), og skal forum som Sonitus være gjeldende, må det være mere åpent. Da er Bloggrevyen greiere, fordi der får alle pinge. Sonitus blir en liten lukket verden for de inkluderte, sånn er det bare. Men som sagt, har sans for tanken, men ikke måten det gjøres på. Dessverre har jeg ikke kapasitet til å drive noe slikt selv, men når en først gjør ting, så må det gjøres skikkelig. Så folkens feel free. Vil du ha et eget hus i Bloggebyen, kjør på. Vil du bo i væres okkuperte, velkommen. Vil du skrive i avisen, gjør det.

ALL MAKT TIL INGEN
Free Speech for all.

Det jeg gjerne vil være fri fra, er teite kommentarer fra RIPS i bloggverden, som pålegger meg grunner til at jeg ROPER HØYT NOEN GANGER (bare ute etter lesertall) og som oppfordrer meg til å begynne å skrive om noe interessant (slik at folk "velger" å lese min side). Når jeg sjekker statestikk her og der, så er ikke jeg blant de minst leste, men dette er helt urelevant, det som teller er at man er ekte og seg selv, synes jeg. Jeg har ikke som mål å bli likt av alle.

ITS BETTER TO BE HATED FOR WHAT YOU ARE
THAN TO BE LOVED FOR WHAT YOU ARE NOT

Bloggeliten er dønn ufrie her og har forhåndsdømt mange blogger (ihvertfall de som har skrevet i FUCK THE SYSTEM til nå), og det er også helt greit, men de må stå for det. Vi har sagt at de er eliten, at de suger og det står vi for. Det nytter ikke å lage en liten koseverden og så benekte at den finnes.

FUCK THE SYSTEM,

Betty

46 kommentarer:

trine40 sa...

Nummer sju er endelig her, etter utallige oppfordringer:)
smask

=Anja sa...

Og stillheten var til å ta og å føle på...

I`m exited:o)
Hvem skal ta oss videre- tru?

Slutt

Betty Boom sa...

Trine: Vi e en produktiv gjeng.

Anja: Spent på attacket. Aldri hatt så mange lesere (untatt under Kåre Konradi tiden og Bloggeliten suger), og likevel så stille, så stille.

Anonym sa...

Hvordan kunne Sonitus blitt bedre, da? Jeg har ikke med dem å gjøre, og har ikke blogg, men det virker jo som om de gjør det eneste de kan: plukke poster de selv liker. Bør du ikke melde deg til plukketjeneste dersom du mener utvalget er for dårlig?

Heurodis

=Anja sa...

Hehe-grattis med bortimot besøksrekord- Betty
Detta var gøy- men syns vi må gi husrom til Virrvarr som har blitt husløs-ja

Lurer på om det er noen sleipinger som går på kroken snart-
I så fall skal de få grilles i sitt eget fett:0)

Anonym sa...

Jeg har sittet i dag og blitt mer og mer forundret over hva som egentlig skjer, jeg. Jeg har lest gateavisen deres, alle de sju delene. Kanskje har dere rett i noe av de, kanskje er det koseklikker, eller hva man skal kalle det.

Men, noen har sin, og atter andre har en annen. Andre igjen skriver for folk som ikke i utgangspunktet blogger selv.

Jeg skjønner vel ikke helt hva som er poenget, kan hende er det jeg som ikke har fulgt godt nok med i deres respektive blogger til å vite hva dere står for og mener. Men, det virker på meg som om dere irriterer dere så jævlig over enkelte bloggere, i større grad selve personen enn hva de formidler ut rent skriftlig.

Og, når det kommer til Sonitus, så har jeg sett på det som en slags tjeneste hvis formål er å lenke til kvalitativt gode innlegg. Ikke slik at de i Sonitusredaksjonen er kompiser med de som skriver innlegg det lenkes til, eller at de alltid deler syn - men at innleggene er godt skrevet.

På dét punktet tenker jeg vel at gataavisa har et stykke igjen, for selv om det er mange meninger som sikkert kan støttes av flere enn dere selv, så er det i mange tilfeller ikke så godt skrevet.

Synes jeg.
Og vær så snill, da. Hva tenker dere på som hovedpoenget med å bevisst ville skape helvete? For dere skriver jo ikke så kontroversielt rent tematisk, jeg opplever det i alle fall at det bare skal rakkes ned på en hel del andre folk som ikke mener det samme.

Og da, da fortsetter jo bare den "vi og dem"-tankegangen, da.

Betty Boom sa...

Herodis: (artig med disse anomyme :), som nevnt i posten, så kan tjenesten være åpen slik at alle kan legge inn poster (da skulle jeg også hatt kapasitet til en del), og alle kunne lagt inn lenke til sin blogg, i stedet for at noen anbefalte får plassen(anbefalte blogger gjør vi på egen blogg). Noe alla wikipedia.

Nei, slik det er nå, kan ikke jeg gjøre mye, dessverre (handler om kapasitet)..det må være en halsbrekkende jobb de som står bak gjør, skjønner ikke at de har tid til det.

Men jeg kan plukke en her og nå:

ANJA. Ikke kom å fortell meg at hun ikke kan skrive!

Victoria: Be our guest.

med fare for å gjenta meg sjøl, så sier jeg bare: FOLKEMAKT.

Gatevisa har potensiale ja.

Hovedpoenget er å fucke opp systemet, få litt liv og røre. Få folk til å komme ut av koseklubbene sine.

tematisk og tematisk, rakke ned og rakke ned, vi har tålt mye leeenge.

Det er oss og dem nå ja :)

Betty Boom sa...

Anja: Glemte deg Snuppa:Hva har skjedd. Har ikke link til Virvarr, går til deg og ser.

In your dreams Darling. Det kommer en post fra en av de som synes at vi er helt bak mål, som vanlig, til slutt.

Anonym sa...

Jammen, da blir det jo bare som bloggrevyen da. Hele poenget er jo at Sonitus er 'redigert,' mens Bloggrevyen er åpen. Slik oppfatter jeg som bloggLESER, ikke bloggholder, det.
Beklager at jeg kommer opp som 'anonym,' men jeg har ingen nettside å henvise til, og ingen interesse av at mitt virkelige navn får unødige google-treff når jeg er jobb-søker...

Heurodis

Betty Boom sa...

H: Ja, da har jeg skikkelig trøbbel :-D (vedrørende jobb altså).

Nei, nei, nei. Det tar du feil det finnes et hundretusen måter å gjøre det på. Ikke fortell meg at Wikipedia er som Bloggrevyen feks.

Sexy Sadie sa...

Tror de her anonyme må skaffe seg mer nyere mediateori enn det de allerede har innabords.

Internett og ikke minst bloggere er i sitt fundament en kollektiv handling, og når enkelte bloggere har skapt seg selv et oligarki og ignorerer oss andre, så blir vi litt lei.
Ut i fra det er det vi handler.

=Anja sa...

Djeezuus Victoria
Jeg klarer ikke å bli provosert en gang...
Men takk for respons uansett

Foreslår at du går inn på en post jeg har skrevet som heter Hieroglyfer

Takk Betty
Detta blir bra!!!!!!

Slutt

Betty Boom sa...

Ilder: Puuuuh, takk for hjelpen.

Anja: Gå inn på Hvahunsa2 (lenke på min side), som er shitlei av fake blogger. Hun tar Esquil og flere i gjengen.

Betty Boom sa...

Anja: aaaaaaaaaaa, nå skjønner jeg, det var Virrvarr sitt hus vi okkuperte. Joda, hun kan bo der fortsatt. Hun trenger kanskje bare en etasje :)

=Anja sa...

Her et eksempel på dypt personlige ting som j legger ut- med referanse til transkjønnethet eller hva en skal kalle det

TRANS-X

Finner meg nok en gang anbrakt i en tilstand av stigmatisert lengsel-
herved synliggjordt gjennom lag på lag med kvinnelige tekstiler-
Og størknet gråt

Anders Anja Hafsmo

Anbefaler ellers mine to poster "I don`t feel like danci`n " fra "det rare rike dramaet som kalles livet"

Bare for å eksemplifisere hva jeg savner sterkt i Bloggopolis /
Eksistensielle og dypt personlige poster der folk gir av seg selv

Bernt M. Johnsen sa...

Victoria: Problemet med at sonitus skal plukke ut "kvalitativt gode innlegg" er at da må de ha et sett kriterier (som jeg ikke kan finne på sidene deres). Hvem skal definere kriteriene? Husk at det er mye bra som har blitt karakterisert som makkverk opp gjennom tidene. F.eks. van Gogh sine bilder (han fikk knapt kjøpere mens han levde), Stravinskijs "Vårofferet" var en skandale da det ble urfremført, George Bizet ble det kastet tomater på og Jan Erik Vold sine dikt ble kalt søppel, mens gode Osloborgere gikk løs på Kjartan Slettemarks Vietnambilde med øks! Det var mange fårståsegpåere i samtiden som mente at det disse kunstnerne kom med var "dårlig". Hadde de rett? Hvorfor i all verden skulle jeg finne på å stole på at de bak Sonitus har rett, når all historisk erfaring tilsier at det mest sannsynligvis tar feil og at de som leser blogg gjennom sonitus kan risikere å gå glipp av den bloggen som om 10 år kalles banebrytende og typisk for samtiden.

"Vi leser de dårlige bloggpostene slik at du slipper".... yeah right....

=Anja sa...

Excellent- Bernt!

Betty Boom sa...

Anja: Respekt. Jeg elsker de fleste ordene dine. Jeg synes du er stor. Respekt. Les Bernt sin kommentar under din her i kommentarfeltet. Din tid kommer :)

Bernt: Det er ikke noe rart at jeg er gift med deg!!!!

Betty Boom sa...

Anja: Det har du allerede gjort, ser jeg. WILD WEST.

=Anja sa...

Thenkjuuu Darling:0)

Bernt M. Johnsen sa...

Heurodis: Apropos anonymitet og mulige jobber i framtiden: Jeg har vært aktiv på nettet siden slutten av 80-tallet og du finner spor etter meg tilbake til 92-93 (jeg tror ikke arkiveringen begynte før da). Det har aldri skapt noen som helst problemer for meg. Men: så har jeg alltid brukt hodet og står for alt jeg har skrevet, og har jeg skiftet mening i noe, så står jeg for det også.

Personlig ville jeg nølt med å ansette en person som foretrakk å være anonym fordi han var redd for at meningene hans/hennes ble brukt mot han/henne i en ansettelsesprosess (Jeg går ut ifra at du mener det du skriver).

Anonym sa...

! Jeg er ikke redd for "noe skal bli brukt mot meg", derimot vil jeg ha færrest mulig treff slik at cv'en min kan skinne i fred, haha. Nei, kanskje er jeg for feig, men jeg har et kommentatornavn som jeg bruker konsistent. Ser ikke noe særlig forskjell på det og på å ha en blogg under psevdonym, noe jo mange har. God natt!

Heurodis

Anonym sa...

En tjeneste noe a la wikipedia for norske blogger (og kanskje også andre nettsider) er slett ingen dum ide Betty....får se om jeg får litt ekstra kapasitet her utover våren så kan det jo hende det dukker opp noe.

Ellers er det fullt ut lovlig å bruke diggmeg.com selv om det ikke er kun for blogger :)

Betty Boom sa...

Bernt: Ja, det hodet ditt er ubetalelig :)

Kanskje er det slik om 10 år, at du ikke får jobb, om du aldri har skrevet blogg haha

Anonym: Litt forskjell er det, de lager en side og sånn, men det er ikke mye forskjell, nei. Men det er mye bøff ute i bloggverden, med folk som lager seg blogger og herjer med andre bloggere. Latterlig bruk av tid. Les bare her.

picxx: Takk, du er retten til å ta seg av det, ja. Da har jeg vært på diggmeg.com, takk for tipset!

Anonym sa...

Nå ble jeg litt oppgitt...

Jeg skjønner ikke helt problemet, jeg. Bloggrevyen pinger jeg når jeg gidder/husker det. Sonitus bruker sjeldent noe fra meg, men det har hendt. Jeg besøker andre, prøver å oppføre meg pent i kommentarfeltet deres og kommenterer der jeg synes jeg har noe å si.

Bloggene jeg besøker er stort sett de som skriver noe jeg interesserer meg for, eller det er venner av meg.

Men - jeg holder meg langt unna blogger som brukes til å henge ut andre. Det har vært en del tilfeller av det, og da gidder ikke jeg bruke tida mi der.

Folk som slenger drittkommentarer i andres kommentarfelt gidder jeg heller ikke besøke. Folk kan vel oppføre seg selv om de er på nett?!

Lenge leve Kardemommeloven...

=Anja sa...

Steike du er heldig du, Lothiane- som er feilfri og ikke har følelser
Hold deg til kosesfæren din du; men jeg vil noe med livet mitt-

Jeeeeezuss...

Slutt

Betty Boom sa...

Lothiane: vi har bare fucka litt i systemet, rocka litt rundt, sagt at anonyme blogger som spyr galle er feigt, sagt fra at vi ikke godtar koseklubber som stenger ute. Les FUCK YOU NR 4, som omtaler Bloggeliten som mangler folkeskikk. FUCK THE SYSTEM, rett og slett.

Anja: Her tror jeg du bommer litt. Lothaine sympatiserer på et vis, men vil helst ha fred. Du skyter ikke spurv med kanon! Oppfør deg!

=Anja sa...

Hehe
Forbeholder meg retten til å uttrykke
hva jeg vil- og anser meg selv for å ha ganske bra moral-
Dritlei bloggere som insinuerer at alle skal gå rundt i livet å være feilfrie-
Forøvrig første x j har brukt ordet kosesfære- men hva er egentlig galt med litt kos???
Syns forøvrig ikke j ser å mange drittkommentarer rundt omkring- med unntak av mine da- som har kommet i ren affekt
Og så får folk dermed bli litt bedre kjent med meg:0)
Og så får jeg bli litt bedre kjent med dem:0)
Og det er bra:0)

Likegyldighet er det verste jeg vet-

Føkk juu Betty!
Slutt :o)

Betty Boom sa...

Anja: Jada, masa og fuck ya to :o))), men hun sier ikke at hun er feil fri og uten følelser, det er det du som leser. Hvis du blir provosert, så er det kult om du holder deg til saken, ihvertfall i mitt kommentarfelt.

Betty Bar rett i

Betty Boom sa...

Haha Anja: GOT YOU!!!!

=Anja sa...

Hehe
Drittkommentarer meg hit og dit
Nå har jeg jo tatt på meg skylda for drittkommentarer- ser du ikke det!?!
Jeg befinner meg midt i sakens kjerne jeg- Betty
Og jeg ser ganske klart

Godnatt Allihopa
Godnatt Lothiane:o)

Slutt

=Anja sa...

Æ e så sliten i kveld æ Betty- å har vært det i flere daga
Men humøret e på topp:0)
Lager gjerne ei avis igjen- men ikke før j får litt roen over meg
Synes den siste tiden med litt temp har vært veldig givende egentlig- med konstruktive kommentarer fra samtlige(Hehe-Unntatt meg da:)
Spesielt imponert over Røverdatter og Sexy- selv om det har vært litt avstand
Terningkast 6 til RD
Terningkast 5 til Sexy

Til Lothiane: Det "tipper lett over" for meg
Sånn er det å være bipolar
Prøvde å legge inn en temmelig ydmyk og forsonende komm. til Rockette igårkv- (etter mine sarkastiske C-moment borte på Rølerbloggen)-
sterkt påvirket av ME programmet med Esquil på tv.
Først da forstod jeg hvor mye j må ha såret henne- og j er oppriktig lei meg for det
Skal prøve igjen i kveld-tænke æ

Hilsen the both of me:0)

Slutt

=Anja sa...

------------------
------------------

Og da har selveste Anjaunlimited lagt ut ekstranummer av gateavisa i bloggen min:0)
UVEDKOMMENDE INGEN ADGANG!

Slutt

----------------

Anonym sa...

Anja: Takk for terningkast, det var hyggelig. :)

=Anja sa...

Mottatt Røverdatter:o)

Slutt

Betty Boom sa...

Anja og Røverdatter: Æ ser dokk :o)))

Anonym sa...

Hei igjen!

Nå har jeg lest litt her og der og skjønner vel egentlig ikke helt hva det handler om. Eller, jeg skjønner vel, men ser det ikke på samme måte. Men - hvis det er sånn at dere føler dere blir holdt utenfor, så kan jeg fint forstå at det ikke er ålreit.

Anja: Jeg tror nok du leste meg veldig annerledes enn jeg mente det. Jeg påstår ikke at jeg er feilfri eller noe sånt. For å være litt personlig; jeg har en sykdom som gjør at jeg ikke tåler stress og krangling i særlig grad. Derfor holder jeg meg helst unna det. For noen år siden ville jeg sikkert kastet meg inn i det og deltatt på en eller annen måte, men det kan jeg ikke lenger.

Så - det du kaller kosesfære er nok det jeg foretrekker, ja. Men det betyr ikke at det må være overfladisk for det.

Betty Boom sa...

Lothiane: Takk for forståelsen :) God helg til deg!!!!

=Anja sa...

Så hyggelig-Lothiane:0)

Når det gjelder undertegnedes "utestengelse" fra div bloggemiljø- så har jeg i høyeste grad bidratt til det selv
Syns forøvrig Betty fokuserer for mye på koseklubber og klikkdannelser
Jeg å har min egen koseklubb med noen få "medlemmer"
PS:
Anbefaler STERKT at du leser min siste post: TØFF BAK TASTATURET

Med aller vennligste hilsen ifra Anders Anja Hafsmo :o)

Trondhjæmmm

Betty Boom sa...

Anja: Å herre gud - å get lost, jeg fokuserer bare i små mengder. Klikker og kosing har jeg doktorgrad i, men jeg står da for det.

=Anja sa...

Ja du er ihvertfall oppriktig om det-
Det har du alltid vært

God Natt kjære Betty

=Anja sa...

Det skal være:
Du står ihvertall for det
Det er det som er signaturen din

Slutt

Betty Boom sa...

Natta.

Anonym sa...

Som Blitz-elsker og raddis var jo dette bare vakkert! Hjertelig velkommen skal dere være- jeg fikk jo et helt parkeringshus av Esquil, og det er stort nok til alle. Grafitti, Gateavistrykking, allmannamøter og galskap er kjærkommne innslag. Jeg har tidligere proklamert (i tråden der dette kartet ble langsert) at Alt og Alle er velkomne til å okkupere Roteloftet.

Og anarkistteori på toppen av det hele!

Aww, you guys! <3

Betty Boom sa...

Åååå - kor artig. Jeg visste vi hadde gjort noe rett. Nå blir det nytt nummer av avisen. Gi meg et minutt :)

Sexy Sadie sa...

Jeg leser de her kommentarene om at folk blir såret på nett. Men det er da ikke sånn at man må ta ansvar for folks følelser i rl heller.

Si hva man vil, stå for det man sier.