torsdag 27. juli 2006

Norge står stille

Per Kristian på breen i fjor.


Norge står stille, og det er kvelende varmt. Jeg greier ikke denne varmen. Det hjelper med et glass hvitvin. Herregud – jeg er glad jeg lever her nord, hvor det meste av året er kjølig.

Pakkingen er skrudd på lavbluss, bilen vår røk. Jeg på vei til butikk med to unger i, forhjulsopphenget løsnet på høyre side. Jeg bremset 50 meter med blokkert fremhjul. Nå har også jeg laget tattoo i asfalt. Vi var heldige med at det skjedde i dag, og ikke i morgen på turen.


Jeg er i tidlig overgangsalder pga medisin jeg må ta i 5 år, så svetten renner. Også folkens har jeg bestillt Herbalife. Jeg skal starte om 14 dager. Da skal jeg igjen offentliggjøre min vekt, så hvis noen vil følge med på det – vær velkommen. Fedme er ikke til å leve med.

I dag har Bernt kjøpt våtdrakt til meg, så da har jeg antrekket klart når BBBB skal spille på lekter fredag 25. August. Temaet er vann for festivalen, og da må jeg bade. Jeg gleder meg innmari til høsten.

Det skal bli godt å kjenne sult igjen og jeg skal ut og vandre. Dere som har følgt meg, forstår jo at all trimmen jeg holdt på med her i vår, bare var formye. Kroppen ble bare trøttere enn noen sinne. Det er vanskelig å bli frisk.

Vi sitter og fabler om ny bil og det blir vel en ny gammel. De norske bilavgiftene på familiebiler, gjør det umulig å ha en. Vi har sikkert rå til en når ungene blir stor, men hva er da vitsen. Da vil jeg heller ha en corvett, som drar.

Ute er det lummert og det har tordnet. Det er få mennesker hjemme i gaten. Gresset gror og stillheten støyer i dag. Det er fordi jeg sitter her og skriver i stedet for å pakke. Jeg hater pakking. Egentlig så skal en bare dra med tannkost, kredittkort og en truse. Så kunne det meste ordnet seg der en kom. Men på Halsa er det ikke mye av det vi trenger å få tak i. Mange års oppbygging av utstyr blir fraktet med. Nå er det ekstremsport som gjelder. I fjor ble det laget en film om oss av NRK. Kampen på Halsa, den kan sees på NRK sine sider: Sommeren ved Svartisen

Verdt å bli sett!

Da brekker jeg av, for å få sovet en god natt før turen. For av gårde kommer vi på et eller annet vis. I hvert fall har jeg sykkel. Vi skjekker leiepriser på bil, koster det samme som toget, så det må bli en ordning.

Fortsatt god sommer,
Betty

Ingen kommentarer: