lørdag 25. februar 2006

Sik

Det er lørdag morgen. Guttene ser barnetv. Stein og Bernt sover. Jeg må ha med noe i bloggen som jeg har lagt og tenkt på. Jeg fikk igrunnen bra respons på bloggen fra kjøkkenet. Torill har lest igjennom hele greien og syntes det var bra. Hun visste aldri hvorfor folk var her eller hvordan de opplevde et opphold her, så det hadde vært interessant lesning. Men jeg hadde skrevet at vi på Røros aften hadde fått servert sukkererter og torsk og det var altså ikke tilfelle. Det var Sik. Fisken Sik finnes i ferskvannene her. Og jeg synes egentlig at det er ganske godt. Så jeg kaster meg i søla, som Pomba i Løvenes konge sier. Svein-Erik i resepsjonen hadde også lest og syntes det var ok å lese. Jeg hadde skrevet at det så ut som om noen av dem trengte rehabilitering sjøl :-) hmmm hvem kan det være doktor? Det er jo bare folk som arbeider her og.

Gymmen i går var kjempeartig. Vi hadde med pårørende. Alle fikk en plass. Vi hadde stasjoner med gruppeøvelser. Ball og moro. Det utviklet seg til litt løsere og litt råere konkurranser. F.eks. rive i stykker esker i flest mulig biter og hente biter fra det andre laget for å øke på. Til slutt hadde vi landhockey med en teppebit som ball. Da trekker John Arvid seg. Han fikk være dommer og det vokste han ti hakk på, at noen tok seg tid til at han fikk den rollen.

I går ble vi kastet ut av svømmingen. Vi gikk dit når det stor rehab. folk på timen. Damene hadde helt rett, men var drit sure. Det må da kunne gå an å oppføre seg som folk når noen har gjordt noe feil. Vi hadde ikke sett nøye på listen. De ville ikke ha barn og menn der, ble det sagt. Sure bitre damer er det værste jeg veit. Gutta satt i badstuen og skulle ta "bomben" kl 18:00 da alle kunne bade. Det gjorde de, men damene gått. På tide å komme seg hjem nå. Jeg hadde en slik opplevelse tidligere i oppholdet. Da gikk jeg inn i bassenget når team 5 holdt på. Treneren spurte om jeg hadde tenkt å svømme og jeg sa JA. Han sa at det ikke hadde vært klarert med gruppen: Da ropte jeg: Er det greit at jeg bader her? De svarte JA. Han satt det styggeste blikket han kunne i meg. Etter 2 minutter svømte han bort til meg og sa jeg måtte gå for det var enkelte som ikke likte at andre enn gruppen var der. Jeg hadde rett og slett ikke fått med meg at det var ulovlig å svømme når andre grupper var der. Hadde det vært litt autoritet og baller i han, så hadde han ikke spurt om jeg skulle svømme, men rett og slett sagt: Vi vil ikke at noen bader her, når vi holder på. Kom igjen siden. Men disse åpne spørsmålene er ikke laget for meg, Jeg svarer på de etter evne og har da ikke skjønt at jeg burde valgt et annet svar. Shit og.

Vi hadde pårørende samtale gruppe i går, som ble grei. Den kunne vært løftet til et annet nivå om det hadde vært arbeidet med det mere på forhånd. Men jeg er glad de hadde det. Vi er vel alle litt freshere etter 4 uker her, men vi skal få satt det i et familiesystem etterpå.

Nå må de ståååååååå opp her.

Ha en god dag, Betty

Ingen kommentarer: