tirsdag 7. november 2006

Verdiorientering

”Mamma, jeg har aldri sett deg vaske gulvet! Hva gjør du egentlig på?” min sønn på 11 år i morges. Og i hans memory så har han aldri sett det. Og det er veldig sant. Vi har vaskehjelp en gang i uken. Jeg vasker gulvet hvis jeg må, hvis en liter melk veltes eller noe. ”Hva ser du at jeg gjør da?” spurte jeg. ”Du sitter ofte med dataen, mamma”. ”-joa, men andre ting da”, spurte jeg. ”Du lager matpakker akkurat nå, hvorfor gjør du det egentlig?” spør han. Jeg måtte le:”Ja, det kan du spør om, vil du lage den selv?” ”Samma for meg”, så satt han i gang.

Da vi var nygift så var jeg veldig gira på at gutta skulle se og lære seg å se at pappaer vasker gulv, men Bernt vasker ikke gulvet så ofte heller, siden vi har vaskehjelp. Men han vasker klærne våre.

Jeg måtte bare spørre igjen: ”Hva ser du at jeg gjør da?” ”Nei, du er her med oss, for det er pappa som lager frokosten”. ”Okei, jeg vekker dere, finner fram klær, rydder bordet når dere er gått på skolen. Baker brød. Blogger. Leser mail. Jobber for kreftforeningen. Gjør ting for bandet. Bretter tøy, stryker tøy, bærer tøy opp i skapene. Jeg er her når dere gjør lekser. Jeg eller vi lager middag. Rydder etter middagen”. Mitt totale selvforsvar, men med godt humør da. Men mest av alt er jeg tilstede med de, hører de lese og synger 3 godnattsanger til alle 3, hver kveld.

Det var nesten som å bli tatt for skulk, men samtidig så har vi valgt denne ordningen og det funker bra.

Nei, jeg er ingen storvasker og jeg forventer ikke at vi skal bruke så mye tid på det heller. I dag har jeg likevel vasket flisen på kjøkkenet, inspirert av temaet kanskje. Men kor reint er det nødvendig å ha det da?

Men jeg har trødd litt lenge i huset væres nå. Jeg får lyst til å skifte ut alt vi eier. Men jeg er ikke villig til å gjøre det i stedet for noe, for eksempel sydentur. Så jeg har ingen rettighet til å syte over det. Vi låner stereoanlegget til min bonus sønn 2. Han skal ha det om en måned og jeg prioriterer mye heller stereoanlegg enn en ny sofa (vi har hatt sofaen i 15 år + jeg hadde den i 10 år før det også). Jeg vil mye heller ha en ny mp3 (den gamle røk), enn en ny lampe på stuen. TV`en ryker snart, men det blir vel et folkekrav at vi skaffer, så det er en investering snart.

Vi har bare to potteplanter igjen, skulle kjøpt ny dørmatte, dolokk og jeg vet ikke hva. Men jeg greier ikke å gjøre det viktig nok. Men jeg prioriterer gjerne en ny tattoovering. Det er en annen type investering og en gave for livet. Jeg kjøper gjerne gaver, jeg liker å spandere, overraske og investerer i gleden med å gi. Jeg vil ha det sånn. Men 5 dager før lønning, så svømmer vi under vann. Litt småanstrengt og jeg baker dobbelt hver dag, for å få det til å gå rundt. Så er vi oppe og trekker pusten rundt lønning. Som jeg har sagt det før, lønning er som mensen. Småsur rett før, og så varer den i en uke.

Jeg har vært hos akupunktør med 4 brød, dvd og fått behandling. Vanvittig bra. Etter det dro jeg til fyioterapaut for kneet. Nå går jeg der to ganger i uken, for å ha progresjon. Det går knusebra. Jeg balanserer og er mye i flyposisjon for tiden.

I morgen skal jeg til Snorkel med trommisen og kreere profil på webside til bandet. På høy tide at vi får oss det. Et band er ikke mye atraktriv uten en demo og uten en web, det er nå blitt et minstekrav.

Jeg har nettop gravd ned gamle fanziner fra loftet og jeg har forstått at disse er mye verd. Det er en ny blomstringstid i punk verdenen. UFFA fyller 25 år og har gedigen fest fredag og lørdag. Jeg prøvde å skaffe meg billetter til Wanskrækk og Liliedugg fredag, men det var plent umulig. Prepple hadde gitt bort sine 2 allerede og da er det bare å gå for lørdagen med Angor Wat, TRASS, Brutal Kuk, The Reilly Express, Summon the crows og RIFU.

Jeg har gamle øvingskassetter av Fader War og mye rart på loftet. Jeg skal ha fokus på å grave det opp i November for samlere står og venter.

Stell pent med deg selv og dine!

Og kom gjerne med en kommentar i ny og ne, det setter jeg pris på. Selv om jeg har 1000 klikks om dagene, så er jeg skrivende aleine.

God kveld,

Betty

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min sønn sier jeg er mer kunstner enn mamma, men på en ok måte, for det gjør meg iallefall til en kul og glad mamma.... han mener det er på husmorfronten jeg også svikter litt - og det kan jeg godt leve med. Han har en far som gjør husarbeidet, og dermed formidler noen verdier...

Gleder meg til å se hjemmeside!
Ha en super onsdag!!

trine40 sa...

Jeg vasker nok heller ikke så mye i heimen, det blir mest kjøkkengulv, for det er der bikkjene søler mat, røyter og herjer. Mannen er ikke spesielt habil på kjøkkenet, men stryker gjerne skjortene sine sjøl. Jeg tar meg av litt snekring og slikt...og rydder litt i panikk når svigermor melder sin ankomst - hun har støv på hjernen og ommøblerer stua si minst en gang i måneden.

Målet er at ungene våre i hvertfall skal kunne beherske matlaging og klesvask når de flytter heimefra. Litt rot er ok...

Monika sa...

Hei:)Jeg leser bloggen din flere ganger i uka og liker den veldig godt. Du skriver så fint, og du skriver om viktige ting ikke minst:)

Jeg bare lurer på en ting. Sang du i kor for noen år siden? Sosialistisk kor ett eller annet..
Min mor sang nemlig i det koret og jeg husker hun fortalte om en dame i koret som hadde fått en alt for tidlig født sønn, og jeg tror det sto i avisa. Jeg har for meg at det er deg nemlig..;)

Hilsen Monika:)

Betty Boom sa...

Hei damer.

Artig med respons.

Denne vaskingen til jul, som er av gammel tradisjon, tror jeg er et pliktløp for mange. Det hører ikke hjemme i vår tid å ha tid til alt, og jeg skjønner heller ikke vitsen.

Det er greit å få lufta dette litt. Slik at det å ikke vaske til jul er en OK greie. For det ligger tjukt utenpå folk, at de vasker for å være "flinke".

Joda, jeg vet. Det er godt når alt er reint, men til hvilken pris?

Også er det disse julegavene da. Jeg er nødt til å finne ut av det der. Er det et behov eller en gammel vane?

Joda, jeg har sunget i sosialistisk kor og du må gjerne hilse. Min fortidlig fødte sønn er blitt 14 år og helt konge :-)

Ha en god dag dere 3.

Betty

trine40 sa...

Du berører en del viktige tema her, hva verdier angår. Jeg jobba ei stund som stuepike på hotell, og husvask og julevask var et gjennomgangstema på pauserommet. Det virket som det var konkurranse å ha vasket mest, bakt flest sorter, og gudbedre, være ferdig med innkjøp og forsendelse av alle julegaver før desember satte inn. I samme åndedrag var det "å så sliten jeg er, som må gjøre at dette heeelt selv" - lite kledelig, spør du meg.

Julegaver,ja...syns det er meningsløst å kjøpe noe dill til folk jeg aldri treffer, men som "må" ha gave fordi det er jul. Jeg foretrekker å gi gaver til fok når jeg syns de trenger det, mye mer gøy å overraske. Men tullegaven til svogern, den koser jeg meg med å lage til jul:)

Jul er vanskelig, både inkluderende og ekskluderende på samme tid, og "tvangs-kos", som jeg liker å kalle det. Kan utdype det i bloggen når det faller seg sånn.

Ellers så syns jeg prioritetsnivået ditt ligner mye på mitt, jeg kjøper heller cd'er enn klær til meg sjøl, musikk-utstyr i stedet for nye gardiner:)

Ha en deilig dag du også!