tirsdag 14. mars 2006

Herfra og til Evigheten

mandag 13.03.06

Jeg har ramlet inn i ferieboken. Bienes hemmelige liv. Jeg slapper helt av med det jeg gjør her nå. Jeg var på spinning i morges etter to dager uten. Timen ble tung, men nødvendig. Nå er det kveld, guttene gjør lekser. Vi skriver alle om hver våre opplevelser fra ferien, også leser vi det opp for hverandre etterpå. Ruben har blitt nektet ferie-nugattien noen ganger. Jeg tror ikke at han tåler sukker rett og slett.

Vi har flyttet opp til 9.etasje. Det er en helt annen luft her. Jeg kan høre bølgeskvulpen her. Gresshoppene ble mye tydeligere. Det ble en helt vanvittig forskjell i fra 1.etasje. Jeg kan se så langt øyet rekker ut i horisonten og forbi. Øyet får hvile på det blå. det rolige og det vakre. Det føles som å sitte i en båt uti havet. Leilighetene er laget slik at vi ikke ser naboen eller noen andre leiligheter. Nå ser jeg bare mange lys i sjøen, det er fiskebåter i mørket. I kveld mediterte jeg til solnedgangen og fikk endelig takket for dagene som har vært og for det som jeg har nært.

Vi traff Eva i dag. Hun som vi kjøpte vår andel av. Hun viste oss rundt i Penthouse leilighet og på Monte anfi. men Gran anfi 9. etasje er det beste for oss. Her har vi kveldssolen, nærheten og avstanden. Her har vi alt vi behøver. Jeg gikk inn i denne leiligheten kl. 1830 i kveld og jeg har følelsen av å aldri få behov for å gå ut av den igjen. En merkverdig opplevelse av å ha alt jeg trenger og mere til rundt meg. Øyet hviler på kveldsmørket. Kunne ønske det var lengre dag og mere lys etter at vi kom til 9.etasje, men det kommer en dag i morgen.

Vi spiste lunsj på restaurant i dag. Den regningen kunne vi bare gått i fra. To ganger spurte jeg om å få rett regning, men fikk bare regning på en øl: 2,20 euro to ganger. Som Bernt sier, bedre å være en ærlig idiot enn en lur kjeltring. Dessuten lærte vi guttene noe i denne runden. Men det henger litt igjen. Så enkelt kan det være å sno seg unna. Jeg vet at det ikke hadde føltes noe godt å sitte her og ikke ha betalt, jeg vet det.

Bernt har kjøpt seg den kule t-kjorten i dag og mine damer og herrer, den er orange, sekstitalls og kvalitetstoff til tusen. Vi oppdaget så siden at det var en gammel plakat fra Fillmore, med The Doors, The Yardbirds og Richie Havens. Ikke rart at han fant den. Intuisjonen vekker gamle minner.

I går var vi på agualand. En dyr og dårlig opplevelse. Det er greit med alt som er gjordt. Jeg tror ikke det går så bra med plassen. De europeiske byer har alle et badeland og dermed har vi behovet dekt. Nyhetens interesse er lagt. De manglet service, nerven, sjarmen og folk. Det kostet 700 kroner for oss å komme inn, i tillegg måtte vi ut med 3 euro per solseng og 5,50 euro for en øl. Måltidet kostet mere enn den beste restauranten på Anfi og da er det noe gærnt.

I dag på spinningen traff jeg en engelsk dame som hadde bosatt seg her med familien. Barna gikk på spansk skole. De hadde kjøpt seg hus, nært anfi anlegget. 200 000 euro. Visst nok hadde hun fått det veldig billig. Hun stor trivdes og sa det var billig å leve her. De lave skattene gjør nok sitt. Men 4 måneders svangerskapspermisjon, det er ikke mye gitt.

God kveld, Betty

Når en bisverm forlater det gamle bolet,flyr den vanligvis bare noen meter før den slår seg ned. Speiderbiene ser etter en egnet beliggenhet for den nye kolonien. Til slutt bestemmer de seg for et sted, og hele svermen flyr avgårde. Verdens bier.

Ingen kommentarer: